thumbnail

Monday, April 11, 2016

Buka Tutup Buka Tutup


Dari pagi kot buka tutup blog..kejap buka pastu tutup balik sebab 2-3 hari ni mood swing habis! Masalah perempuan kot..ke masalah hati nie? >_<

Masalah PENAT pun ye jugak..takde hari pun dapat rehat..sobs!~ :( i need my ME time! Rasa nak lari jejauh tapi takkan lari tak bawak askar ye dak? Kang rindu sapa susah? Diri sendiri gak seret kaki balik..

Susah nak citer..penghabisan kene simpan sendiri je. 

Pernah tak rase sedih sangat-sangat sampai tahap amik air sembahyang pun kau boleh nangis? Sampai ke sudah kene amik balik 2-3 kali air wuduk tu. Dah serupa mandi pun ye. Orang sebelah pun tak berani nak tegur, dia amik air wuduk terus keluar cecepat. Huhuu..kesian dia. Kronik kot "PENAT" nie. PENAT yang teramat penat sampai tak boleh nak cerita kat sesapa sebab rase nyer takde sapa paham manusia pelik bergelar aku nie.

Ke masalah hormon perempuan ke ntah..almaklum la kan perempuannnnnn! Swing nyer banyak benda, banyak hal. Sekarang ni aku BERDIAM diri je sebab tak nak bercakap mase mood tak baik. Buat keje diam-diam, harini pun tak bercakap sangat dengan orang. Nasib baik tak kene jaga kaunter.

Okey, sila ignore kan manusia pelik bergelar AKU . Esok-esok baik la aku nie ;)


21 comments:

Norhayati Mohd Isa said...

Hihihi Emosi kekadang berubah2 izwa..
Ok akak tunggu esok..
Entri lain pulak ye ..
Bukan buka tutup :)

adianiez AIDA said...

moga sok ok ok ajer ye :)
in shaa Allah...

Qhaifa Nur said...

Biasalah izwa..bila penat or stress..mood lintang pukang hahaha
esok oklah kan...samalah kita pun

wahida said...

chill okey...istighfar byk2...

Salina@IbuAqil said...

Memang sis ada masanya kita lebih suka berdiam diri..
Sedangkan dlm hati bnyk benda yg nak diluahkan..
Sabar lah yer..

Lynda Che Lah said...

meh pm sy..

share penat tu..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

saya faham sebab ada kalanya kita tak tau nak cakap macammana lagi dan tak tau nak luahkan apa pun ..baik diam dan simpan sendiri je

Azura Rahman said...

berdoa pada allah..insyallah

Jueliza Jamani said...

sabar izwa.. aku paham.. insyaAllah ada la hikmah ni..

Kakzakie Purvit said...

Itulah dikatakan org yg waras. Minda berfikir mencari yg terbaik. Kira oklah sebab masih mampu membuat timbang-tara tak mengikut emosi.

Sandaran yg satu padaNya itulah kita. Nangis tu memang nangislah nak buat macam mana dah kita ni kan lemah.

aizamia3 said...

Ada masa kita perlukan ruang untuk diri sendiri. Dapat sejam dua pun dah bersyukur dah. Apa-apapun moga Izwa kuat. Berehatlah walau hanya untuk lima minit.. ;)

JMR said...

rilex kak..hidup kena ceria..ke pasal 50% diskaun utk mereka yg gagal ni? ;-p

PinKy MoMMa said...

awat ni kak wa..sabar ok..dah gi rehat..

Nooriah Abdullah said...

Biasa lah tu idzwa penat2 ni tk habis2 macam2 masaalah yg tk boleh dikongsi kan ye tak berdoa lah mohon ALLAH beri ketenangan

Noriza Rahman Momma Vogue said...

Orang pompuan ni banyak sangat mood swingnya kan, sama la mcam saya ni, asyik buka tutp blog tak tau nak buat apa

Khir Khalid said...

Buka tutup blog tu pun satu aktiviti yg bagus daripada tak buat apa2 hehee... salam ceria selalu... :)

LYAfrina said...

pnh mgalami simptom camni wa..
kdg2 xtau apa punca..perasaan sedih n sarat dgn perasaan tu...
serba x kena..
ye..mgkin jgk krn kepenatan melampau..bercampur dgn hal2 lain

Julia Johari said...

Kak izwa...semalam saya pun kena sindrom ni...pastu kt hp mlm tadi bg signal julia dlm fasa PMS...huhhh patutlah kak kita sama1 swing je....

Kira Sakura said...

selalu gak kena. kadang sensitip tak kena waktu. benda kecik pun boleh tersentap hati dan jiwa. tapi tula bukti kita wanita sejati kot. ehh!!! hihi

hainom OKje said...

Ada Izwa...selalulah jugak haha....bika buat kerja tp fikiran menerawang kelain...ingat memacam....ingat diri sendiri, ingat mak...mcm mcm lah

el said...

penah lah..giler x penah...
selalu pulak tu
kdg2 penat pikir lagi..penat ngan keje sebagai isteri pekerja dan ibu..
ooohoiii penat mmg akan mengundang pelbagai situasi antaranya dengan menangis..hehehe
nak wat caner...mcam tu je lah kahkahkahkah
jeles uols ada ME TIME..bila nak BERME ngan iols plak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang