thumbnail

Friday, April 08, 2016

Kusut & Gembira


Update sementara rehat lunch nie. Lepas ni sambung busy lagi..lepas ni lagiiiiii busy! Korang tunggu je la, nanti korang tau jugak kenapa aku busy giler..PM pun dah annouce oii~

Post FB semalam

Kesah nyer..kalau ikutkan aku kene jalan kaki ke sekolah agama Syahmi dari Jalan Raja Laut ke Kg Baru tu sebab Syahmi balik dari lawan nasyid kat sekolah lain, so takde pengangkutan nak ke taska.. Jauh jugak la nak jalan..

Sementara nak tunggu bas Syahmi sampai tetibe ade bapak kawan dia wasap aku, cakap nak tumpangkan Syahmi naik motor. Risau jugak la sebab Syahmi tak pernah naik motor kat jalan raya besar. Setakat jalan kampung ade la. Kemain jaminan di bagi siap dah sampai ke taska pun diinformkan. He..he..he..memahami sangat mak Syahmi ni kan over protected!

Balik tu..punyer bersemangat Syahmi cerita pasal dia naik motor pakai helmet la..siap cakap 1st time Syahmi pakai helmet! Muka diaaaaaaa tak terjangkau gembira dia, sebab nyer dia sebenar nyer dah lama nak naik motor pegi sekolah tau! Giler hape nak naik motor mane muat dengan adik-adik dia tu dengan beg lagi dengan mama dia..ha..ha..ha..

Hilang terus sakit kepala & sakit jiwa aku semalam dengan kerenah manusia mase kat office. Haishh..seharian kot mood aku lari dek kerana manusia tapi bila balik tengok anak bahagia terus lupa masalah donia tu.

Budak yang kemain happy dapat naik motor!

Nampak tak? Kadang kita tak sedar ade benda kecik mampu buat orang lain bahagia & gembira. Ye, benda nyer kecik setakat ditumpangkan motor selama 5 minit perjalanan je tapi mungkin ia akan di ingat sepanjang hayat Syahmi sebab dari semalam tak habis lagi cerita pasal best nyer naik motor tu ;)

Semalam jugak dia minta aku masukkan dia kat mana-mana kelas hafazan/tilawah sebab dia cakap dia nak jadi tilawah & hafazan bila start darjah 5. Kadang terpikir dari mana datang nyer budak nie, sebab aku bukan mak sebaik ini.

25 comments:

aizamia3 said...

Kita sebagai ibu yang mendengar keseronokan anak tu pun turut teruja.
Moga Syahmi menjadi anak yang cemerlang dan menyayangi keluarga.

Yana MIB said...

bebudak klu bercerita mmg x habis patpuluhmalam kan kan...hahaha bijakkk sgt syahmi..good boy! :)

Falsya said...

Seronoknye lahai nantu mommy nie dpt naik motor ye..keriangan yg xterhingga padahal hati mama kat opis tuh berdebar2 jer selagi syahmi xsmp taska..;))))

Kakcik Nur said...

'Iman tak dapat diwarisiiiii, dari seorang ayah yang bertaqwaaaa'..,
Tahu tak nasyid dendangan Raihan tu? :)

Anak imam tak semestinya jadi khadi dan anak perompak tak semestinya jadi penyamun... :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

alahai harap nanti ada la rezeki anak sebaik abg syahmi ni ..huhu

Siqah Hussin said...

Alhamdullilah. Ada rezeki untuk memudahkan syahmi..

Qhaifa Nur said...

Punyalah seronok dpt naik motor yup syahmi...smpai mlm dok citer lg

Alhamdulillah...moga impian syahmi tu dipermudahkn...

Nad MamaZN said...

alhamdulillah.. suka tgk syahmi

HeNRieTTa JoSe said...

alhamdulillah ada yang membantu....jika kita berbuat baik pada orang...insyALLAH org lain akan berbuat baik, jika bukan pada kita, mungkin pada saudara mara kita, darah daging kita...itu kata kata seorang motivator dekat kitorg suatu masa dlu...

PS : syahmi klu nk rempits jom ikut untie rietta...hehehe...

Julia Johari said...

Alhamdulilah!!!!!! ni namanya rezeki syahmi dan ibunya...membaca sambil tersenyum julia tau hari ini...julia dpt rasa akak rasa...lihat anak cerita tu pun terus hilang masalah... :D

sudipVSsenduk said...

Alhamdulillah. Jadikan '1 keluarga 1 tahfiz'

Kakzakie Purvit said...

Jgn tunggu lama Izwa.
Masukkan Syahmi kelas tarranum dari sekarang sebab sekarang nak masuk musabaqah masa cabut undi giliran baru tahu ayat mana nak kena baca dan kadang masa duduk di atas pentas baru juri bagitahu tarranum apa utk kita alunkan. Jadi kalau setakat setahun/dua nak belajar agak payah sikit nak tangkap. Tapi biasa peringkat sekolah rendah setakat tarranum sikah, bayati dan ras saja. So... jgn tangguh Syahmi boleh tu..

Hanis Azla said...

As-salam Izwa..

Alhamdulillah.. orang baik2 akan selalu mendapat ganjaran yang baik2.. Syukur.. segalanya dipermudahkan.. lebih bersyukur bila ianya memberi kegembiraan.. Semoga Syahmi terus membesar menjadi anak soleh yang membahagiakan.. in sya ALLAH :)

Inani Hazwani said...

Seronok Syahmi dapat naik motor. Semoga menjadi anak yang soleh dunia akhirat :)

mizzura said...

alhamdulillah..kadang dalam kesusahan..bila serahkan smuanya pada Allah..insyaallah akan ada bantuan dalam setiap kesukaran yang muncu tanpa disangka2..

ain.ya.nun. said...

Alhamdulillah, sejuk perut ko ngandungkan Syahmi wa

Noriza Rahman Momma Vogue said...

Alhamdulillah, semoga syahmi menjadi anak yang soleh buat ayah dan ibunya

Khir Khalid said...

Alhamdulillah syukurlah... jauh nk berjln tu... sibuk pulak jalan2 kat area tu...

el said...

alhamdulilahhh..semangat tu..semoga menjadi hafazan yg ternama dan berjaya

adianiez AIDA said...

alhamdulillah :)
sejuk perut izwa ngandung kan dia ~ permintaan dlm perenggan akhir tu.
aduhai.
anak2 aida biasa sgt merempit ke skola.
ijat pun skang tiap hari rempit dgn ayah gi balik tadika, izwa.
ibu diorang jauh keje nyer. luar negeri la katakan...

Lynda Che Lah said...

Alhamdulillah...

Semoga dipermudahkan semua urusan mama..papa dan abg syahmi dan lain-lain

LYAfrina said...

sejuk hati..
syahmi ank y baik..
pndai jaga solat walaupon kecik lg..syukur izwa, dpt ank camni

Kira Sakura said...

hahhahaa tetiba terbayang abah dorang bawak mama, syahmi, sufiya dengan adik mok naik moto pegi taska. silap2 mama kena turun sebab tak muat ekekekeke.

sejuk mata sejuk perut tengok perangai syahmi :)

hainom OKje said...

Alhamdulilah...sapa tau pertolongan tu mungkin kerja baik awak suami isteri dulu dulu Izwa...Allah tu kan maha adil

yaya cendana said...

suka tgk muka kak..comell..hihii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang