thumbnail

Thursday, April 14, 2016

Raisya Tradi Spa, Shah Alam


Mari kiter update dengan gembira nyer sementara mood feling-feling spa masih ade! Wewewewe... ;) Tak tergambar rase nyer..best! Tengok belum cerita penuh lagi dah bagitau best! Sungguh.

Semalam (13.04.2016) aku dengan blogger Aini  Zubir pegi me-ME TIME ! Hahaha..ape punyer perkataan da. Actually kita orang dapat jemputan dari owner Raisya Tradi Spa untuk rasa Full Body Massage termasuk sesi Pedi Madicure. Haruslah teruja sampai amik cuti sebab hari kerja je Raisya Tradi Spa ade slot kosong! Weekend semua penuh. Pergghh..nampak tak betapa best nyer promo dia orang! Heh ade promo? Mesti lah ade! Korang baca sampai abis okey ;)

Dari bawah sebelum naik ke Raisya Tradi Spa ni dah penuh dengan haruman bau wangi serai! Giler wangi macam terbuai-buai di buat nyer..naik je tangga dah cakap dengan Aini..wangi nyerrrr suka la! Terus masuk mood spa dalam diri gitu. Ehiks. Masuk je dalam spa kami di sambut mesra oleh owner dan staff sampai rasekan ehh macam lepak dengan kawan-kawan jek sebab mesra alam semua orang! Terus hilang rase malu-malu alah. Korang takkan rasa kekok biler buat spa treatment kat Raisya Tradi Spa nie. Serius.

Sesi Pedi Medi


Untuk sesi pedi medi

aku yang hmm..

Sebenar nyer aku tak nak pedi medi nie..huhuu..aku rase like..err perlu ke orang cuci kaki aku? Perlu ke orang bersihkan kuku kaki aku nie?? Aaaaaa...tapi lepas dapat penerangan dari owner Raisya Tradi Spa ni baru lah rase macam aaa ok la kot. Ha..ha..ha..padahal iolls penggeli tau! Orang pegang kaki pun rase geli nak mati. Last-last duk belek kuku tangan kaki sendiri sebab bersih sangat! Licin licau pastu wangi je tangan. Almaklum 1st time rase pedi medi ni. Seumur hidup tak pernah buat korang.

Aku buat pedi medi dulu sementara tunggu turn nak berurut. Part berurut yang tak sabar sebenar nyer sebab dah 5 tahun kau tak urut badan! Lepas bersalin tahun 2013 pun tak berurut. Duk tangguh-tangguh last-last sampai 5 tahun tangguh. Bagus lah kan.

Sesi Berurut Yang Maha Best!

Okey part ni yang TERpaling tak sabar nak cerita!Nah kalau boleh semua perkataan tu nak capslock! Best giler! Best sampai terbuai-buai...wahhh gitu~

Dah tentu lah tempat perbaringan urut.

Dia punyer urut..nah kau mak bapak sakit dia uli dia ayak dia tebar-tebar badan kau tapi kesedapan nyer tak terkata weh! LEGA GILER BADAN! Tukang urut nyer muda belia je pun tapi tenaga urut dia..kawkaw kata kau! Lagipun pengalaman dia berurut memang tiada tandingan lah, dari kecik dia urut orang lagi pun seluruh keturunan dia memang urut orang. Power giler. 

Masa urut aku asyik mengaduh je..hahahaha..aku kan orang yang tak tahan sakit! Sampai Bella si tukang urut pun cakap "akak ni manja sangat laaa..." pastu gelak-gelak. Dengan Bella ni langsung rase tak malu la nak singkap sana sini sikit (sikit je la!) sebab dia punyer ramah sampai lupa kau tengah berurut. Dia layan kau macam kawan-kawan je. Eh aku ade mention kan staff Raisya Tradi Spa ni peramah? Best weh..

Berurut tu amik mase dalam sejam setengah hingga ke 2 jam dia uli kau. Pendek kata Bella "selagi saya tak puas macam rase macam saya kerja ala-ala kadar jek! Saya tak suka kerja laju-laju tak feel" kerlas kau Bella ;) tapi aku memang recommend la Bella nie. Power sungguh.

Tangan aku yang belah kanan ni sakit dah berbulan-bulan sampai ke jari (yang haritu berbalut tu lah) Dia cakap "ni tangan banyak sangat pegang mouse nie! Lagipun darah tak jalan betul ni kak..tengok sini (pelipat tangan) banyak urat dah keras so darah tak jalan betul sampai hujung jari" so di urut part tu lama sampai rasa tak sakit dah. Bella ni tak kedekut ilmu urut wey..siap pesan "mlm mlm akak urut tangan akak dari atas ke bawah sampai hujung jari kalau tak nak bagi skait balik"

Bagus sangat dak Bella nie. Tu belum part dia betulkan urat paha! Nak meraung kata kauuu..sakit nak mati! Ha..ha..ha..rase nak nangis tapi lepas tu wahhh feel dia cengginiiii..!

Lulur

Bahan Lulur.

Lepas sejam setengah urut rehat 10 minit kejap bagi badan sejuk sikit, baru Bella start lulurkan badan. Hah yang ni pun best giler, sebab lulur tu kasar nak mati. Ha..ha..ha..dia punyer tenyeh badan kiter macam budak hitam balik main lumpur tu. Gosok gosok gosok kaw kaw punyerrrrr..memang kalau tengok merah-merah badan aku kene tenyeh. Yang penting BEST kene lulur nie! Bersih giler badan licin licau..kalau kiter nak tenyeh sendiri memang tangan tak sampai la kan..

Rajin nyer Bella ni sampai tahap kat Miss V , t*t*k & ketiak pun dia nak lulur kan! Dah kenapa kau Bella?? Dia cakap "ala kak dah biase la..sama jek.." Dah kata free kan haruslah TAK kasi gosok kat situ..Ha..ha..ha..giler kauuuuuu..malu kot! :) Lepas abis 1 badan dilulur baru la dapat nak mandi buih! Ehh..mandi susu ;) tapi memang ade buih pun. Ahaks~

Mandi Bunga & Mandi Susu

Parti buih

Sebenar nyer mandi susu jek tapi aku je yang tambah mandi bunga sebab dah bath tub tu penuh bunga! Wangi plak tu. Dengan aroma serai penuh 1 bilik air haruslah lagi feling mandi susu tu.

Sepanjang hidup ni pun 1st time mandi susu mandi bunga bagai nie! Huhuhu..10 tahun dulu nak kawin pun tak mandi bagai macam nie. Sekarang baru dapat rase uolls. Sian aku. Berendam macam nak tertido. Part ni takde nak citer banyak sebab selagi korang tak rasa sendiri korang tak tau macam mana feel best dia tu. Yang penting BEST & TERBAIK sangat pakej Raisya Tradi Spa ni.

Gambar IG aku.

Promo Raisya Tradi Spa 

Raisya Tradi Spa tengah buat promo

Untuk kami semalam, diberikan pakej 3 dan sesi pedi medi yang mengambil masa dalam 4-5 jam! Macam aku semalam total 4 jam jugak la kat situ. Baru betul punyer ME TIME aku semalam! Hilang habis stress-stress sakit-sakit badan aku. Dengan harga RM99 je korang dapat sesi 4 jam siap berlulur bermandi susu! Rugi kot sapa tak grap promo ni! Cepat call owner Raisya Tradi Spa untuk book 1 sesi. Promosi sampai hujung bulan April.

Terjah IG Raisya Tradi Spa untuk promo akan datang. Rugi kalau terlepas promo-promo ni semua.

Alamat : D-9-1 Alam Avenue 1, 
                 Seksyen 16, Padang Jawa,
                 Shah Alam, Selangor

Appointment : 016-2078091 (Noor)
Masa Operasi : 11 pagi - 8 malam
Buka : Selasa-Ahad (Isnin tutup)
FB : Raisya Tradi Spa 1

Dari kiri : Sya (Pedi Medi), Naumi (PR Raisya Tradi Spa), Aini (TQ ayang untuk gambar ni), Pn. Noor (owner Raisya Tradi Spa), Bella (tukang urut yang sangat best kata kau!) & aku la.

Sebelum terlupa Raisya Tradi Spa ade buat GA sempena pembukaan spa. Kalau korang nak rase semua yang aku rase nie, iaitu pakej 3 tu cepat-cepat join tau!
Bagaimana hendak menyertai? Mudah sahaja..

1. Like Facebook Page Raisya Tradi Spa 1
2. Repost Gambar dibawah.
3. Sertakan slogan : “Jom sertai Giveaway Raisya Tradi Spa, boleh menang urutan badan secara percuma. Rugi kalau tak join tau!” #GAByRaisyaTradiSpa1

Kalau tak paham boleh terjah web Raisya Tradi Spa okey. Tarikh tutup contest hujung bln 4 ni jugak.

11 comments:

wahida said...

aku suka je buat pedicure ni, tapi sumpah aku geli giler bila dorang pegang kaki aku...mesti aku gelak terkekek kekek kat situ...hahaha...
lama dah x buat mani pedi ni...huhu...

anyway, murah sangat la rm99 promo tu...berbaloi sangattt....tapi kat shah alam la pulak..huhu...

Nieyl said...

amboiii....nampak keseronokan tu di wajah...
merti sambil menaip tersengeh² kan...huhu

Kakzakie Purvit said...

Waaahhh... bestnya!
Izwa suruhlah dia buka branch kat JB
Nanti kakak pun nak juga:)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

bestnya...seumur hidup tak pernah buat lagi..huhu

Jueliza Jamani said...

Aku kalo bab urut2 badan mmg aku geli.. kompom aku jerit2.. jerit nak kata sakit tak.. tp aku geli.. kalo urut2 peha mau aku tepis tukang urut tu.. hahaha urut lepas bersalin pun aku gagahkan sebab badan sakit.

eima said...

WOW BESTNYE .. BILA DOK BACA TD DOK PK SAPE LA BELLA ....
YG TUDUNG PUTIG BERBUNGA TU YE BELLA ... KLU DEKAT DAH LAMA DAH AI PI CARI BELLA HEHEHE
MCM MENARIK JE PAKEJ SPA NI

Falsya said...

akakkkkk..jelesnyeee..dh lama sesgt xmanjakan diri gie spa ke wat facial ke...huwaaaaa..i need my me timeeee..

Raihanah Ahmad said...

syoknya memanja kan diri tu

hainom OKje said...

Teringin gak nak berurut. Tak sakut badan ke esoknya Izwa...

adianiez AIDA said...

dap nyer ber spa bagai, idzwa.
sabtu ni mau booking la.
aida memang amik pakej kat satu spa kat melaka ni hah.
urut tradisional :)

Kira Sakura said...

syoknyaaaaaaaaa. dekat belah utara ni ada branch dia tak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang