thumbnail

Tuesday, April 19, 2016

#SBB2016 : Sepetang Sangat Ke Bersama Blogger 2016 Nie?


Huh sana sini tak habis-habis lagi citer pasal Sepetang Bersama Blogger 2016 (#SBB2016) nih! Best sangat ke?? Tengok dulu-dulu biase-biase jek.

#SBB2016

Masa sampai pun termanggu-manggu ehh nak jalan mana ni..nak naik lif mana nie. Tanye-tanye orang, lagipun orang-orang yang ade pun sama-sama blogger jugak cuma tak berapa kenal. Huhuhuu..ehh bukan dia orang tak terkenal, aku lah takde orang kenal! Then dah sampai naik tangga terus nampak MAK! 

Terus terpa bersalam dengan mak ;) punyer lah dekat rumah tapi punyerrrr la payah nak jumpa! Ha..ha..ha..kire ni pertama kali jumpe mak secara live. Ehhh ramai la berjumpa pertama kali! Almaklum ini pertama kali aku join #SBB2016 ni.

Pendaftaran semua berjalan lancar, majlis pun santai-santai je. Lebih kepada majlis melepak dengan kawan-kawan lah gituuuuuuuu, muka semua orang kalau korang tengok senyummmmmmm je ;)

Muka happy!

Dari atas : kami duduk di meja no.1, dikira meja bertuah sebab semua kat meja tu dapat cabutan bertuah kecuali kumbang nan sorg..hehehe..

Gambar tengah : 

> Dari kiri : 1st time jumpe kak Alin Marlini aka akak kembang..tema kami tersama dengan alas meja dan pakaian kami sama warna ;) 
> Sebelah : bersama orang kuat Denaihati Network yang menguruskan majlis #SBB2016 ni Kid (www.shakiddo.com), 
> Tudung biru Innanie Ariffin (www.coklateyes.my) orang kuat Ephyra ni! Wottt wottt~ 
> Yang beruban tu sapa tak kenal meh nak luku! Hahaha..itu lah RAJA SELFIE MALAYSIA weyyyyy..dengan syarat kau kene buat muka serius okeyyyyyyy~ Aku tak reti serius muka aku dah nampak macam marah pulak..hahaha..hai Uncle Gedek!

Gambar bawah :
>  Tuh Bro Framestone dengan trademark dia ;)
> Mama Jue sapa tak kenal! Aku la kenal dia dari geng forum mak mak (yang dah terkubur tu! hahaha..) ibu nangdung tu..nak amik aura pun tak bleh dah pulak..kekeke..
> Mak kiter ;)
> Tu aku dengan muka pelik T_______T

Lagi!

Bersama Ujang yang dah bertukar kerjaya jadi model jubah sekarang ni! Hahahaa..
Bawah yang comel matas sepet tu Rafzan Tomomi yang terperanjat biler menang hadiah cabutan bertuah! Dapat ape Momi? Rase nyer macam tablet Lenovo kalo tak silap ;) Tahniah awaaaaa.

Finally dapat jugak berjumpa dengan geng Utara nunnnnnn! Biase baca dan tengok kat blog jek..tu Farah Wahyda dengan El Derwena tuh gigih kauuuu datang dari Peng pastu abis #SBB2016 pegi pulang pusing shopping kat Ikea Damansara nun! Gigih gilerrrr...El kemain kauuu menjerit biler nampak aku kan? Kekekeke..tanjat gegurl tauuuu! ;)

Tu yang pakai spek tuh..Boni Kacak aka Robboni yang glemer dengan kad CIDB dia tuh..rase nak lempang-lempang je dak Boni nie..hahahaa...tapi Boni ni serius glemer weyyy..!

Kalau ikutkan ramai lagiiiiii aku jumpa tapi takde la amik gambar semua..hahaha..ade Ida Baharum, ade Ina Ainaa, disapa oleh Khir Khalid sampai buat aku err err errr tak reti nak jawab pulak tetibe! Ha.ha.ha..tanjat sangat orang hebat tegur kiter wak ;) Aiin Baharom semeja dengan kami. Eh ramai nyerrrrr kalau nak letak link nie..kekeke..

No.1 uuuu

Sebenar nyer malam sebelum sebelum majlis tu aku ade post kat FB nak menang pakej umrah sekali Eady emo plak..kekeke..macam aku nak tingglkan dia je kalau dapat menag pakej umrah tu, pastu aku cakap kat dia ala B mana penah bertuah laaa tengok la cabutan bertuah mana-mana mana B penah dapat! Sekali pagi tu..start je majlis orang pertama nama naik adalah nama aku! Ha..ha..ha..tengok-tengok dapat hamper Ephyra lagi rase terharuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu sangat tau!! 

Sebab nyer pagi tu aku memang target nak beli barang Ephyra kat booth situ sebab ade jualan murah! Siap minta duit kat Eady lagi. Aku kan penggila Ephyra sekarang nie ;) dan tak sangka dapat hadiah hamper Ephyra! Terus peluk ketat-ketat sampai staff Denaihati tu gelak-gelak tengok aku. Gembira sangat sampai lupa pasal nak menang pakej umrah tu..kekeke..

Okey ini cerita kelakar ;)

Pagi tu nampak Norman Hakim & Memey masuk dewan, siap cakap dengan Ayang (Ainie Zubir) yang aku kalau nampak retis takde la tergedik-gedik nak pegi bergambar..biase-biase je, takat kalau dah nampak oooo ok..gitu. 

Waktu ni aku pegi booth Ephyra nak beli ADVANCED REPAIR SERUM sebotol nak buat stok, sekali tengok Norman & Memey free takde orang bergambar, sekali Innanie cakap kat Memey ni lah salah sorang testimoni kiter yang berjaya..pastu ehh tetibe jom bergambar..haaaa jom! 

Kekekeke..pegi kat meja tunjuk kat kak Alin, kat Jue, kat Ainie aku terus tergelak sebab dalam aku cakap tak nak bergambar alih-alih aku yang bergambar dulu dari dia orang..tengok-tengok aku yang sengih lebar plak dalam gambar nie..ha..ha..ha..

Paling suka gambar nie!

Hah..blogger dan bergambar berpisah tiada..ha..ha..ha..ni lah keje kita orang semua dalam 1 dewan tuh..tak abis-abis bergambar kat photo booth #kotaklensa ! Kalau korang nak tengok boleh terjah kotaklensa.com nah kauuuu beratus-ratus gambar & paling best semua muka happening giler ;)

Banyak ke sikit? (kecuali hamper tu la..hihiiii...)

Dengan bayaran RM30 korang dapat semua best ke tak best?? Haruslah BEST GILER kan! Lagipun mana korang nak dapat keseronokkan bersama kawan-kawan. Dapat kenal dengan kawan-kawan baru lagi..dengan bayaran RM30 tu korang dapat kenangan yang tak dapat dilupakan dan ukhwah berpanjangan ;)

Best sangat.

Hadiah hamper, yang tiada dalam gambar sejadah, kain pelekat & kain batik ;)

Complete 1 keluarga boleh rase hamper nie. Air abam sado untuk Eady, Inteemor..Skin Bar..Serum..air oren Ephyra tu dah tentu aku punyer lah.. Sejadah kain batik ibu amik, kain pelekat Syahmi dah chop dulu, dan bakul cantik Sufiya amik. Adik mok sila berebut bakul dengan kakak k..kekekeke...

Cilok gambar dari @CVSPRODUCTION

BTW, 

TQ #Denaihatinetwork TQ #ephyra TQ #Oceanlife TQ #MDeCSBB2016 TQ #SBB2016 , hakak gumbira to the max! ;)

23 comments:

Kakzakie Purvit said...

Pertemuan yg kakak rasa sampai tahun depan next gathering pun akan sentiasa di ingat. Berbaloi ukhuwah yg terjalin indah terasa.

Nieyl said...

wow!femes blogger izwa nie yea...hihi..
cayalah akk...bertuah sungguh tau..dapat hamper lagi.. :)
ini mahu setahun senyum x abis nie..hihi

Kakcik Nur said...

Memang seronok sangat-sangat. Bagi mak, keseronokan itu adalah kerana dapat bertemu dengan anak-anak yang baik-baik belaka. Sayangnya mak kena balik awal...

Raihanah Ahmad said...

banyak betul free gift dapat. sayang saya tak pi

JMR said...

bestnyerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Khir Khalid said...

Alhamdulillah... majlis yg meriah dan penuh ilmu. Seronok juga dpt bertemu dengan tuan punya blog ni masa SBB. Salam perkenalan dan persahabatan juga. Semoga silaturrahim berkekalan dan diberkati... aamiin :) :)

boni kacak said...

untungnya dapat pergi ke sini.... sob2.. tak dapat nak join haritu... hahaha :P

Mrs Puex said...

sib baikk ade gamba iols terselit seketul kt kotaklensa.. hahahahahaa...

bestt giler kannn... seronokk giler sebab baru 1st time join jugak...


kite mcm biaselah blogger picisan.. kuang kuang kuangg..

Julia Johari said...

Tahniah my dear lovely sis...rezeki sangat dapat menang nombor 1 tu cayalahhhhhh....maaf tak dpt join kali ini, sebab suami kerap outstation tak de sapa nak jagakan Qi...next time harap ada lagi...rajin akak tau tag nama semua...terbaikk lah

Maha Mahu said...

Dalam kenalan daripada rakan yang hadir sama di SBB 2016... salam kenalan...

el said...

hahahahaha iols ni spesis suka menjerit kalo jumpa org hahaha

sebenarnya kami kecewa x dpt TV LED tu
tu yg kami p IKEA tuk mengubat jiwa yg luka tu hahahaha

NUNU EERA said...

kalo dorg bgi bwk bby.. da join da dgn danish.. hehe

Jueliza Jamani said...

best kan.. hehehe.. Qebal jeles jer mama dia jumpa upin ipin..

wahida said...

meriah!

Nurhidayu said...

Bestnya...dpt hamper lg

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Inani Hazwani said...

Meriah ! Nani tak berpeluang nak pergi sebab ada hal lain. Huhu T_T

Cik Kumbang said...

waaaa bestnyeee !!!
tahniah akak comel dapat hadiah *thumbs up* wink!

hainom OKje said...

Seronok jugak dapat sembang live sesekali ye Izwa....Kalau pergi mesti terpinga pinga tak de sapa yg kenal haha....mungkin Kak Cik dengan awak jerlah yang mak kenal Izwa

adianiez AIDA said...

blogger glamer wajib join ni. ramai kenal.
kalu aida gi, dok sudut mana ntah.
org tak kenal ha ha ha :)
but, best gaks dpt gi.
dpt kenal blogger hangats!

Hasrul Hassan said...

Tahniah sbb dpt menang cabutan bertuah.
Hadiah pun best. Seronok kan dpt gi SBB2016?

Saya dulu masa sbb2014 gagah dtg dgn keretapi dr penang. Sengal sengal badan dibuatnya sbb perlu berada dlm tren dekat enam jam.

Kali ni di sbb2016, sy dtg dgn famili dgn kereta. Juga enam jam dr penang ... hahaha.

Rozita Abdul Rahman said...

bestnya Idzwa...belum ada kesempatan lagi nak join.. teringinnyala.. mungkin tahun depan ada rezeki.. doakan eh..

Kira Sakura said...

sekarang tengah tunggu masa nak beranak. tak dapat nak pegi sekali aritu nguuuu. kalau tidak nak jugak merasa join tu haaaa. dah la banyak dapat hadiah Ehhh ahahahahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang