thumbnail

Monday, April 04, 2016

Short Update di Hari Ahad Oi!


Ahad pun kerja oiii..adhock okeh. Takpe sementara tunggu budak-budak abis tusyen siap jugak la kerja sikit-sikit ;) okey ini TAKE 5 tau!

Event semalam kat Bangsar

Menjawab soalan EL berkenaan anak behave ke kalau bawak ke mana-mana. Tengok keadaan jugak El, ade mase bercekau jugak Syahmi Sufiya. Syakirah masih boleh dicontrol selagi ade makanan..hehehe...tapi kebiasaan nyer memang dah pesan sebelum keluar rumah!

Siap pesan "hari ni mama nak bawak Syahmi kakak adik tengok movie The Lion Guard macam kiter tengok Miles From Tomorrowland tu tau tapi mama nak pesan nie..kiter pegi berseronok-seronok tapi mama tetap kene buat keje mama ok! So please jaga perangai masing-masing okey..kalau tak lain kali mana-mana event mama akan cancel kiter tak pegi mana-mana..duduk je rumah"

"OOOO..kerja mama tangkap-tangkap gambar tu ye? Pastu pegi cakap-cakap dengan orang eh?" Ha..lebih kurang gitu la setiap kali nak pegi event. Memang pesanan berkodi-kodi ha..ha..ha..ha..tension je dia orang ade mak macam aku nie >_<

rezeki yang dapat pun sebab dia orang jugak ;)

Setakat ni alhamdulillah..pegi mana-mana masih lagi boleh dicontrol. Lagipun Syahmi Sufiya dah besar senang nak handle, senang dengar cakap. Adik mok pun setakat ni kalau ade event seharian sampai malam pun tak pernah lagi buat perangai teruk-teruk. Takde lagi tantrum.

Lagi senang ada abah dia orang yang sekarang ni sokong je aku..ehh sokong ke mengekor je aku? Eh tak jugak..aku yang selalu seret dia ikut..iolls kan mengade mana boleh jauh dari abah dia orang..kalau jauh nanti badan gatal-gatal..kekekekeke.. ;) 

11 comments:

Kira Sakura said...

tapi memang lagi syok kalau event boleh bawak anak2. kalau tidak rasa bersalah je nak tinggalkan dorg kat rumah kannnn

QasehnyaRania said...

bestnya lahai..dpt gi event pastu angkut anak anak skli, kan. bru lah bersemangat sikit.. hiks..
akak, mcm mna pula nak join event2 tu ?

Siqah Hussin said...

Bagusnya anak-anak behave kalau dibawa pergi ke mana-mana. Senang nak buat kerja dan dalam masa yang sama, takdelah rasa bersalah tinggalkan anak di rumah. Baik mereka di depan mata :)

Kak Nieyl said...

Badan alergic ye akak klu berjauhan..hihihi....
comel la akk nie...

mawar_berduri said...

melting je tengok tiga berdaik ni ..comel sgt nampak behave je...mak pesan berkodi-kodi tu belakang kira..hahahahha

Inani Hazwani said...

Anak anak syurga ni memang behave aje tengok. Hihi. Takpe kak, selalu pesan nanti lama2 dah takyah pesan dorang ingat sendiri :)

Mas Zull said...

assalamualaikum izwa...sweet jer 3 beradik ni posing...mmg behave sungguh yer...

wahida said...

mcm aku jugak la nok...pesanan berbakul2 tu biasa...kalau buat jugak perangai, balik rumah kang dapat la habuan masing2...pastu masing2 serik tak buat lagi...hahaha...

Khir Khalid said...

Event mcm ni klu tak bawak anak2 rasa ralat sgt... suka klu anak2 ni gembira dan meriah... kita pun jadi seronok... takpelah... behave ok je tu hehee.. :) :)

LYAfrina said...

comey sokmo 3 beradik ni posing...

alhamdulillah... rezeki dia org jgk ni..blh join event2 y myeronokkan.. klo dekat, cnfirm lya akn join jgk..

hainom OKje said...

Satu rezeki jugak tu Izwa dapat anak anak yg senang di kontrol....mak dia pun senang nak menyenap gambo hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang