thumbnail

Tuesday, May 31, 2016

Ini Kejutan Yang Sangat Mengejutkan !!


Hari jumaat kalau tak silap aku cikgu Syahmi ade post video kat whatsapps group kelas Syahmi. Aku takde la download video tu sebab aku busy giler jumaat lepas. Baca pun sekadar sepintas lalu, yang aku baca cikgu post video untuk mohon sumbangan PIBG nak cari dana beli ukelele untuk coral speaking sekolah. Nak masuk perlawanan antara sekolah-sekolah kot. Baru nak cuba nasib gituh.

video
Anak aku?

Dah petang-petang dah free baru aku download tengok ape mondo yang video yang cikgu post ! Alih-alih haaaaa anak aku ke tuh yang main ukelele?? Serius?? Sebab cikgu cakap tu pertama kali dia main ukelele dan memang ye pun ! Seumur hidup dia tak pernah pun main bende-bende tu termasuk gitar. Tanjat gilos aku dengan Eady tengok video nih ! Like seriously anak aku??? Wahhhh..tenganga !

Aku ni membesar mane ade alat muzik bagai, abah aku cakap mainan syaitan tapi tak main alat muzik pun anak dia agak serupa macam setan gak..kofkofkof..tapi itu dulu laaaaaaaaaaaaa...sekarang tak lagi. Ngeee~ jadi anak-anak aku mane ade membesar main alat muzik nie, takde pendedahan langsung pada alat muzik. So biler cikgu post video ni adalah sangat mengejutkan !

video
Semalam, dia praktis dengan cikgu kat sekolah.


Cikgu tengah uji bakat sorang-sorang anak murid untuk tengok sapa yang pandai main pastu nak buat pemilihan. Coral speaking biase tu kan tanpa muzik. Pagi sabtu aku ade whatsapp cikgu tanya mana nak beli ukelele sebab biler kau post video ni kat FB ramai cakap asah la bakat dia ! Sebab nampak pandaiiiiiiii sangat dia main. Oh ye korang tau  tak Ukelele ni mahal? Aku pun baru tahu..hu..hu..hu..seketul ukelele lebih kurang 200 lebih yang elok punyer..perghh..telan air liur dengar harga dia !

Eady cakap tak salah nak main muzik sebab yang lain bukan kita tak ajar pun. Kelas hafazan/tahfiz tak jumpa lagi ni oii. Periksa dengar-dengar macam Syahmi dapat no.1, biler tanye nak hadiah ape dia jawab nak SAHIBBA. Tak tau nak gelak ke nak nangis dengar jawapan dia. Macam boring je nak oiii..ha..ha..ha..

22 comments:

Kakzakie Purvit said...

Kalau kakak tak sayang nak belikan kalau setakat 200 tu Izwa daripada beli alat solek kita baik belikan ukelele/sahibba buat Syahmi tu.

Kakak terharu dgn perwatakan Syahmi ni - diam-diam berisi.

Qhaifa Nur said...

Byk bakat terpendam syahmi ni...alhamdulillah

mama tisya said...

ada bakat syahmi...periksa pn pandai sek kebangsaan & sek agama...skarang pandai main muzik...eh syahmi tk minta adiah pegi legoland? jimat duit mama kn

mun said...

hehehehe minta sahibba je ye... petik jari aje nak beli..keke

Fiza Rahman said...

Bakat terpendam syahmi ni. Memang serba boleh anak bujang ko ni babe.

Hadiahkan ukelele lah kalau dapat nombor 1 ☺☺

Nieyl said...

Bakat terpendam syahmi nie...
wow!mahal jugak yea benda kecik tu...

Mia Kassim said...

Ni bakat terpendam ni ...
Ok lah tu sahibba idzwa ... kihkihkih

hainom OKje said...

Tak dpt nak tgk Syahmi main ukulele ....tak boleh bukak pulak video tu. Bakat terpendam agaknya ni...

nasibah khushairy said...

wah blh main ukelele.. mak cik ni ukelele pon tak berapa nak kenal..kesian kan.. kekeke

Norhayati Mohd Isa said...

Dah cikgunya ajar main ukelele tu idzwa..
Pastu tengok ada bakat pulak tu syahmi..
Fikir lah sebaik mungkin mana yg baik.
Betul kata kakzakie tu..
Beli ajer..
Akak belikan Nabil alat pemanah tu idzwa..
Kalau tengok harga memang mengigil..
Tapi dah sunnah lagi elok digalakan..
Akak tengok sejak dia masuk memanah ni dia semakin fokus..
Pastu dalam exam markah semakin meningkat..
Dah banyak A dalam exam nya tu..

Mrs Puex said...

die belajar kat tab tu mama..

same goes to aireen.. sesenyap ambek gitar papa die lepas tu bedall laa goreng tah ape lagu.. adik jadi penonton..

its ok nak asah bakat dia.. he seems so talent.. hensem pon yee.. pekej tu mama...hehehee...

Inani Hazwani said...

Nani teruja haaa tengok dia pandai main ukelele tu. Diam diam berbakat ni :)

Jueliza Jamani said...

hat dia main ukelele tu aku kagum betul.. ingat senang ker nak main benda tu.. susah tau even gitar biasa pun susah

QasehnyaRania said...

wow kagum lah dgn abang ni..
good luck syahmi
belikan la akak..
semoga bakatnya dot dicungkil lagi :-)

Khir Khalid said...

Boleh tu... belikan je satu... tapi kawallah... kasi balance dgn pelajaran juga... menarik tu... :) :)

Noriza Rahman Momma Vogue said...

Bagusnya nak SAHIBBA ja, memang menguji minda anak-anak tu..bijak syahmi ni

Bunda_nora said...

Ini yang dinamakan bakat terpendam...diam2 berisi...

Nurhidayu said...

pandainya dia main...gud job syahmi

Raihanah Ahmad said...

bakat terpendam tu puan

el said...

anak iols pun ada mtk belikan gitar ni..tp tulah mahai jugak ni..
tp bila tgk syahmi main elok je..rasa nak beli le pulak

Othman Zan said...

Itu namanya kurniaan Ilahi.. berbakat. Elok digilap. Manatau rezekinya di situ.

Julia Johari said...

Melopong kak juju tgk abam main ukelele...huhhhhhhh mmg dah tau kalau abang ni mmg bersungguh2 nak sesuatu mmg dia akan usaha...terbaikkk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang