thumbnail

Monday, May 23, 2016

Lipstik Tahan Paling Lama | Bad Colour Lip By Janna Lawwa


Lipstik Tahan Paling Lama | Bad Colour Lip By Janna Lawwa 

Korang mesti sama macam aku kan? Ala korang korang yang perempuan lah..pakai lipstik pastu kejap je dah hilang ! Tu belum kira cium anak kiri kanan dahi lagi dah melekat kat pipi anak...he..he..he..kalau dulu Syahmi laju je lap laju-laju sebab lipstik tu melekat kat pipi dia lahhhh ;) cium laki tak boleh citer kat sini. tettttt !

Sekarang tak dahhhh..pegi tusyen pun cium pipi kiri kanan pun dah tak melekat ! Wahhhh gitu..aku suka sangat nie. Ingat senang ke nak cari lipstik yang tak hilang dari mulut? Susah oi..pakai MAC pun nak kene tenyeh sikit lagi lepas makan. Akhir nyer aku jumpa Bad Colour Lip By Janna Lawwa

Minum-minum sementara tunggu anak tusyen.

Aku tak tahu nak cakap lips ni macam mana, yang aku tahu lips ni ala-ala lip gloss tapi biler dia disapu ke bibir terus jadi matte. Matte tu makna dia tak licin terus melekat kat bibir kalau gosok pakai jari pun tak hilang kecuali kau tenyeh dgn tisu kuat-kuat. Rasa macam tak pakai lipstik pun ade sebab tekstur nyer ringan sungguh. Pastu kalau nak solat kene lap lap dengan baby oil sebab Bad Colour Lip By Janna Lawwa ni hanya hilang kalau kene minyak. 

Makna nyer kalau ko makan benda berminyak dia akan hilang sikit-sikit jek. Kalau makan benda biase-biase memang confirm tak hilang ! Aku dah pakaiiiii..memang puas hati ! Minum-minum dengan Eady semalam pun tak melekat langsung kat cawan okehhh..1st time minum lipstik tak melekat kat cawan. Suka tau~

Kalau cuti solat sapu sekali je sehari dah cukup ! Tak ke jimat cantu? Jimat banyak, kadang datang penyakit terlupa kiter terlap mulut pakai belakang tangan kan? Hah yang ni terjilat bibir pun tak hilang ;) Best ok.

Budak ni la untung, orang layan dia jek !

Pagi ni aku pakai warna lain pulak. Yang atas tu aku pakai warna light-light sebab hujung minggu kan..santai-santai jadi pakai abis simple jek ;) Hari kerja pakai warna pekat/gelap sikit biar orang nampak kita ni serius keje walaupun kalau tengah buat keje memang muka macam cikgu disiplin! 

Sila abaikan muka sebesar pasu ini, sila fokus pada lipstik aje !

Kalau ikutkan Bad Colour Lip by Janna Lawwa ni ade pelbagai warna termasuk warna exotik. Ada biru, ada hitam ehh ade macam-macam warna lahhh tapi giler aku nak pakai warna tu? Ha..ha..ha..memang tak lahhh...aku bukan nyer budak metal wehh..aku budak muslimah..kofkofkofkof..

Cantik kan?

Lovely Trouble, Little Monkey, Over Shake : 3 warna yang jadi pilihan aku.

Kenapa Bad Colour Lip? Ntah mana aku tau kenapa nama dia BAD. Mungkin sebab dia jahat sangat kot sampai lip tu tak hilang dari bibir..kehkehkeh..jahat lah sebab dia jimatkan duit korang lebih 2 bulan dengan sebatang lip nie.


💋 water proof

💋 kiss proof

💋 long lasting

💋 cream lipstick

💋 over matte

💋 lip colour


Harga RM 45 (termasuk pos)
Order pada Dayah : (WA - 019-5778884)

16 comments:

Nurzakiah Hanum said...

cantiknyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Nieyl said...

nice gak kaler dia...
tapi nieyl nak kena abiskan dulu lipstik yg ada kat umah tu..
klu tak nant..asyik kena perli je..bibir 1 lipstik berbatang²..haha

fifie feyca said...

wow.. cantikk..

Kakzakie Purvit said...

Sebenarnya yg jadi model tu yg cantik
Lipstik tu sekadar membantu tambah kecantikan:)

Julia Johari said...

Perghhh kaler dia...heavy metal ada...nak warna biru la hahahahha cun tauu kaler dia...terpikat plak haaaaaa

Qhaifa Nur said...

Sukanya tahan lama...kaler pun cantikkk

Suriaamanda said...

siyes cantik2 kaler dia...nanti akak skodeng eh...tunggu mak masuk bilik rawatan jap

HeNRieTTa JoSe said...

cantik kaler dia...nmpak natural....teringat kata kata neelofa....

Chekgu Azrine said...

cantik warna pink2 tuh...nti nk usha2 la warna2 dia...

Jueliza Jamani said...

skrg pkai lipstik cozuma hai o tu jer.. hahahah hat lain tak pernah beli lagi dah.. kalo jenis melekat mcm ni best jugak.. tp kan since peknen awat la malas nauuuu nak mekap2 nihhhh.. lipstik pun malas giler nak pakai.. apa kesss.. masa abg2 dia dulu bukan main melaram melawa dgn lipstik bagai.. hahahah

Inani Hazwani said...

Wahhhh boleh beli nanti, sekarang banyak lagi koleksi lipstick tak terpakai. Time beli tak hengat donia, dah beli tak terpakai. Grrr !

eima said...

DAH LAMA TAK PAKAI LIPSTIK ... XATAU NAPE SEJAK AKU RASA MCM DAH TUA NI HAHAHAHA PELIK SUNGGUHA KU NI

Noriza Rahman Momma Vogue said...

Cantik pilihan warnanyam yang penting tahan lama dan tak melekat di cawan..hehe

Khir Khalid said...

Wahh... boleh rekemen kat puan mem nie... thanks :)

el said...

lawaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

Azyyati Liah said...

Memang pun. Puas dah cari lipstick yang bertahan lama di bibir. Jenama mahal pun sia-sia je. Tak makan pun hilang jugak warnanya. Memang kena tenyeh semula lipstik. Jenis malas macam I ni sampai sudah le pucat lesi macam tu. Nampaknya lipstick ni boleh dipertimbangkan untuk beli. Warna2 pun cantik =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang