thumbnail

Monday, May 09, 2016

Weekend Dan Hari Rimau


Hujung minggu korang buat apa? Hari Ibu disambut ke? Aku weekend full dengan aktiviti. Penat hoihh tapi gembira ;)

Sabtu

Macam biasa OT lah dari pagi sampai petang, tapi yang nak cerita part petang. Habis wayang tetibe rasa nak bawak 3 ketul budak tu tengok wayang citer THE JUNGLE BOOK! Terus laju-laju book online tengok petang tu jugak.

Benda wajib Syakirah minta!

THE JUNGLE BOOK aku bagi 5 bintang! Best giler! Macam-macam aksi ade, berdebar, terkejut, sedih, gembira..dari start sampai abis best! Takde part yang boring pun. Ehhh..macam aku pulak yang teruja lebih. Aku ke yang sebenar nyer nak tengok citer ni?? Ha..ha..ha..

Korang kalau ade anak dah darjah sila la bawak sebab citer ni best giler! ;)

Ahad

Ahad macam biase lah budak-budak tusyen tapi nak citer part sebelum pegi tusyen. Ade la budak tu datang kat mama dia dalam keadaan terkulat-kulat sambil belek duit singgit.

RM2 yang sangat bernilai

Dengan terkulat-kulat tu dia cakap "a..a..a..mama..kakak ade ni je nak bagi untuk mama untuk hari ibu..nanti malam kakak buat kertas tulis-tulis pulak ye untuk mama" 

Aku punyer la nak gelakkk tapi aku tahan aje! Ye lah Sufiya ni jarang la tunjuk perasaan dia kat kita orang, biase dia buat selambe badak dia jek. Aku cuma cakap "TQ, nanti malam mama tunggu kat kakak" sambil aku amik duit tu pastu masukkan kat tepi beg sekolah dia ;)

Takyah nak selamat hari ibu lah dengan mama korang nie, kalau nak sambut selamat hari ibu sila sambut dengan abah tu..ha..ha..ha..semua kan anak abah! ;) mama selamat hari rimau.

Sudah nyer malam kad pun takde, sebab lepas tusyen aku ke Sg. Buloh ziarah bos baru dapat baby baru. Borak punyer borak sampai dekat pukul 6 dah. Sampai rumah pun dah lepas maghrib. Selesai semua dia orang tido aku pun layan ABPBH29 yang boring tuh! Opppss!

See..weekend aku setiap minggu penuh. Kadang rase biler aku rehat nie?? Waktu tido je la kot. Tak zabar nak cuti next month walaupun tak dapat green light lagi dari big bos..ha..ha..ha..bis bos aku sapa lagi Eady musuh kesayangan aku tu lahhhhh~ ;) mana tau tetibe aku TERbook pastu dia TERpaksa redho je la kan..mua..ha..ha..ha.. (gelak jahat!)

Happy Monday korangggg..tak sompek nak blues ni haaaaaa! Semangat lain machiam. LOL~

24 comments:

Siqah Hussin said...

Hehe. Selamat hari rimau pun boleh ye kak. Aktiviti weekend pasti habiskan masa bersama keluarga tersayang :)

Selamat pagi kak :) Baru sempat nak singgah blog akak hari ni :)

Kakzakie Purvit said...

Anak perempuan biar garang macamana pun tetap ada terselit jiwa perempuannya. Mama kena faham tu. Ini belum matang. Tunggu 2-3 tahun lagi mahu mama mengalir airmata tiap kali ada ucapan (walau bukan hari ibu yg tak kita sambut pun) dari anak daranya. Tunggulah..

lieyalatif said...

best ye izwa...aku sampai sudah tak tgk2 nie...tgu angry birds jek laa hahahaahahah....citer jungle book tu aku donlod je laa nanti...

wey aku touching tang nak bagi rm2 tu....gitu le kan anak2...secuba daya upaya nak suprisekan n nak bagi something kat kite heheheeh...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

alololo....so sweettt...RM2 boleh la mama beli air tin..ekekkee

NUNU EERA said...

mama lipat2 la rm2 tu bntuk love.. simpn..
knp la weekend ni 2 ari je? ade sspe leh blh tukar jdikan 3 ari x?fuhh..

Nieyl said...

happy mother's day ♥
ala...comey nye kakak...
selamat hari rimau yeaaa...
abpbh mmg boring pun...hihi

mama tisya said...

tgk juga cite ni best juga tp suka lg zootopia...sronok la nk cuti2....kita pn nk cuti sbb nk abiskan cuti thn lps tp byk kj..cuti pn tk tenang...huhu

Nad MamaZN said...

selamat ari rimau.. hmmm gud idea gak tu haha.. sama je mak zakwan ni. kekekek..
sama la kita, weekend full dgn xtvt bersama famili tersayang. penat tp puas bila tgk anak2 hepi ;)

Falsya said...

kite bakal ade selamat hari rimau..nnt dh smp waktu boleh la masuk dlm group rimau akak..ahahahah..

suweet sgt sufiya bg mama 2 ringgit..pastu duit tuh mama bg balik kat sufiya buat belanja..hehe..aah la kak..mmg boring abpbh..semua skrip semata2..

sudipVSsenduk said...

Rimau?
Macam tak caye je...
kalau kucing ada la...

eima said...

SWEETNYE ANAK HANG WEI ... COMEY BETUI

hainom OKje said...

Samalah Izwa...weekend mesti penuh aktiviti, rasa mcm tak puas duk rumah.
Mak tgk watabg gak tp cite Indon haha...

Myluv - Syl said...

Laa.. jungle book dah kluar ke. Betapa saya berada di dlm gua.

Sufiya memang sweet..

wahida said...

i is tak sambut hari ibu...tapi si adik ada bagi kad yg bikin aku meruntun jiwa...hahaha...

JMR said...

selama hari rimau tu sambutan mcm mn ek? haha

Mas Zull said...

assalamualaikum izwa...sejuk hati ibu bila dengar anak ckp mcm tu kn...semoga jadi anak yg soleh dan solehah...:)

Fiza Rahman said...

Sweetnya kakak. Selamat hari rimau noks. Nak tgk jugak lah citer the jungle book nih. Cari CD jer lah nampak nya. Nak nengok kat wayang baby kecik lagi. Weekend dok umah jer. Lipat baju yang menggunung tu.

Ena said...

ehehehe..

anak2 kita
blh pulak tanya
harini ari special eh?
kita yg x brp sht ni ckp
x de special2 nye..
hari2 ummi memg special.."
hahaha..
terkulat2 drg dengar ayat kita
kehkeh

Khir Khalid said...

Masa weekend klu berehat2 sama keluarga selalu je rasa waktu tu cepat je berjln, tp klu hari biasa bnyk kerja pun macam lambat je masa berjln huhu... tak tengok lagi citer The Jungle Book tu... mmg cadang nak tengok juga ni... thanks sharing.. :D

Hazmin Hamudin said...

Comelnya anak. Sekurang-kurangnya dia tetap ingat dekat ibu dia walaupun garangkan.

el said...

hari2 hari ibu
mmg hari hari hari ibu sebab hari2 ibu x henti2 kerja 24j7hari ok
so sambutlah hari ibu setiap hari..kerna setiap saat adalah berharga
hehehe..

jungle book mmg best
kami 6 beranak mmg layan
siap popcorn ayaq sosej keropok kacang tu dia haihh
dulu siap bw bekal uols kekekek shh jgn habaq kat org na
mama el ni keje dia mengila je

Raihanah Ahmad said...

wiken kami pun selalu banyak hal, tapi last week sibuk sikit sebba menjaga anak2 demam

Kamsiah Yusoff said...

anak bongsu akak p tgk wayang the jungle book tu jugak..pergi bersama gauru panitia BI..2 BUAH BAS HAHA..

Kira Sakura said...

nak suruh tok laki donlod la jungle book tu nanti. nak tengok dekat rumah time pantang ekekekeke.

suwit sangat sufiya walau dia macam alaaa pedulik ape dengan mama(harharhar gelak jahat) tapi tetap ingat nak bagi something dekat mama. niat nak buat kad tu pun dah cukup hepy dah dengar kan ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang