thumbnail

Monday, June 06, 2016

Belum Terlambat Nak Ucap Selamat Berpuasa Kan !


Selamat Berpuasa korang... ! Aku masih lagi dalam keadaan "penat". Cuti minggu lepas bersambung dengan cuti cemas sebab Syakirah down dengan muntah-muntah cerry berry khamis malam jumaat ! Gilos..dari 11 malam sampai 6 pagi acara tukar cadar, tuala baju bajan T_________T ngantuk sangat !

Dengan penat pindah barang mase cuti tu tak abis lagi sambung pulak penat tak tido malam. Ohye..aku pindah ke kuarters office sebagai persediaan sebelum ke rumah sendiri gituuuu ;) Jadi, apa boleh buat? Bertahan aje .. hi..hi..hi.. ;) Sabtu berkemas rumah sambil layan Syakirah muntah lagi..dari pagi sampai pagi balik la, rehat pun curi-curi bergilir dengan Eady ! Ahad Syakirah dah boleh minum air glokos tapi aku bawak jugak pegi emergency Hospital Ampang sebab giler weh 4 hari Syakirah tak makan. Seram okey jadi mak nie..anak tak makan pun boleh sakit kepala pikir nak buat ape. Seram tengok anak melepek abis.


Amik darah semalam.

Alhamdulillah..lepas buat ujian darah semua nyer negatif lah. Yang ade tinggal budak nade-nade manje giler je nie..Saje je dia tak nak makan ! Haishh...yang kelakar balik dari hospital terus makan nasi dengan sup sayur ! Haishhh..cubit karanggg baru tau.

Hari ni dah start kerja tapi kerja nyer super banyakkkkkk okeh ! Dengan kene lari hantar Sufiya pegi tusyen kat sekolah plak..jalan kaki dari office ke taska pastu hantar ke sekolah pastu patah balik ke office. Huuuu..penat okeh tapi apa boleh buat kawan-kawan? Bertabah ajeeeee..he..he..he..

Hari ni sahur pun cincai boncai..masak nasi, sardin & telur dadar jek. Nasib baik pakai dapur elektrik ! Cepat giler panas dan cepat sungguh masak nyer pun sampai aku pulak kelam kabut, dah kenapa cepat sangat bawang nak hangus..kenapa pulak cili ni dah meletup letup..huwaaa..belum pandai pakai dapur elektrik okehh..jadi masak pukul 4.30 pagi dalam keadaan menggelabah okeh ! Ha..ha..ha...kelakar ;)

Nasib baik pegi keje jalan tak jem, budak-budak pun ok je. So tinggal nak setelkan keje sendiri pelan-pelan sambil nak buat entry job yang maha tertinggal ! Huhuu..cuti pun busy sampai takde waktu nak buka blog maka haruslah rase bersalah tauuuu produk dah terima tapi keje tak jalan tak best sangat.. Tu belum kira rase bersalah dengan koranggg..oh yeee TERIMA KASIH BANYAK atas ucapan dan doa korang untuk entry 10 tahun Anniversary ;) 

Balik nak buka ape nie? Takde idea lagi nie. Ikut hati nak makan roti jek tapi takkan lagi 4 mulut nak makan roti gak. Nasib baik boleh balik awal..boleh main masak-masak.

8 comments:

Inani Hazwani said...

Selamat Berpuasa Kak dzwa dan keluarga. Moga dipermudahkan semua urusan :)

Norhayati Mohd Isa said...

Ramadhan Kareem Idzwa..
Selamat berpuasa buat idzwa sekeluarga..

Semoga sikecil cepat sembuh ye..

Qhaifa Nur said...

Salam ramadhan...

Risau gak klau ank2 kena cirit birit idzwa...
cepat sembuh ok

mama tisya said...

salam ramadhan..smoga si kecik cpt baik

Khir Khalid said...

Salam Ramadan buat Idzwa sekeluarga... dugaan... siapa tak risau klu anak kena cirit birit... semoga cepat sembuh sepenuhnya spt sediakala ye... aamiin

Kakzakie Purvit said...

Yg penting adik kena jaga dan pastikan betul-betul dah sihat. Menakutkan kalau muntah dan buang-buang air.

Berbuka ikut ajelah selera anak. Bagi semangat mereka berpuasa.

el said...

selamat berpuasa uols

Nurhidayu said...

selamat berpuasa izwa...GWS syakirah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang