thumbnail

Monday, June 06, 2016

KEMPEN KESEDARAN SAYANGI KULIT WAJAH ANDA DENGAN EPHYRA.

KEMPEN KESEDARAN SAYANGI KULIT WAJAH ANDA DENGAN EPHYRA.

Assalamualaikum & Salam Sejahtera semua..produk baru EPHYRA datang lagiiii...weeee..suka nyerrr ! Suka giler okey~ 4 hari hilang dari radar blog muncul-muncul terus promote kannnn ! He.he.he..ampunkan aku..aku sekarang ni dah jadi DIE HARD FUN Ephyra tau, serius Ephyra ni rasi sangat dengan kulit aku. Jangan kata serum je aku pakai tapi Inteemor & air oren Ephyra tu pun aku minum ;)

Rentetan dari 1st time pakai Ephyra Advanced Repair Serum tu, aku terus jatuh cinta sangat dengan Ephyra nie. Jadi biler Ephyra ade keluarkan produk baru haruslah aku teruja giler ! Ephyra Skin Snow Advanced White Repair..ala pendek kata krim siang malam dari Ephyra la.


Terdedah kepada sinaran UV atau cahaya matahari terik dalam tempoh yang panjang adalah antara punca terjadinya masalah kulit wajah termasuk kanser kulit. Perkara ini didedahkan oleh Pakar Estetik dan Kecantikan, Dr. Hatun Deleila Azrai dalam Majlis Kempen Kesedaran “Sayangi Kulit Wajah Anda” anjuran Ephyra. Takut kan?


Antara masalah kulit yang timbul termasuklah jeragat, tompok hitam atau ‘melasma’ yang menyebabkan wanita kurang berkeyakinan diri untuk berjumpa orang ramai. Seawal usia 20-an, wanita berisiko untuk berdepan dengan masalah kulit wajah.  Jeragat terutamanya, bukan sahaja mencacatkan penampilan seseorang malahan tanpa pengawalan dan rawatan yang betul ia boleh menjadi masalah serius.

Aku antara golongan ini tau ! Almaklum masa umur 20 an aku tak peduli pun bab jaga-jaga muka nie. Main tibai jek..ending dah masuk umur 30 tahun muka aku dah penuh dengan jeragat & wrinkles. 


“Kajian menunjukkan 80-90% wanita Asia mengalami masalah jeragat akibat sinaran UV. Sinaran UV dari matahari yang berlebihan menghasilkan melanin yang banyak. Melanin diperlukan oleh kulit untuk melindungi sel daripada rosak. Namun, sekiranya penghasilan melanin berlebihan, ia akan menyebabkan tompok hitam terjadi dan tidak terkawal.”

Kempen kesedaran “Sayangi Kulit Wajah Anda!” yang dianjurkan Ephyra memberi kesedaran kepada wanita untuk menjaga dan menghargai kulit wajah mereka dalam cabaran cuaca hari ini.


Pengarah Urusan & Pengasas Ephyra ; Pn. Amiza Amiruddin memberitahu Ephyra kini menambah dua lagi produk penjagaan wajah iaitu Serum Ephyra Skin Nano Advanced Repair & Pelembap Muka Ephyra Skin Snow Advanced White Repair. Disamping ‘killer product’ mereka iaitu sabun pencuci muka Ephyra Skin Bar.

Serum yang berteknologi Nano & dipatenkan di Switzerland ini bertekstur ringan dengan bahan asasnya adalah air. Manakala pelembap muka dengan teknologo Geno-White pula sangat mudah menyerap dan langsung tidak melekit atau berminyak apabila digunakan.

Ia dirumuskan khas dan difokuskan kepada masalah kulit wanita Asia seperti jeragat, jerawat, parut jerawat, kulit kendur dan kulit kusam. Formulasi semulajadi yang hebat digunakan dengan kandungan bahan antioksida seperti Glutathione, Vitamin C dan Vitamin E yang diekstrak dari sumber buah-buahan.

Duta Ephyra, Memey Suhaiza & Norman Hakim pun turut berkongsi pengalaman mereka menggunakan produk Ephyra setelah hamper 4 tahun. Malahan apa yang menarik Ephyra yang terkini telah menerima Anugerah Asia Pacific Super Health Brand 2015-2017. Anugerah ini memberikan kredibiliti dan keyakinan pengguna tentang kualiti produk tempatan seperti Ephyra.


Hari ni baru je terima parcel Ephyra Skin Care Series (padahal minggu lepas dah sampai kat office) tapi sebab cuti jadi hari ni baru dapat kat tangan ;) Seriussss...tak sabar nak cuba dan rasa sendiri keberkesanan produk terbaik dari Ephyra ni. 

Tambahan pula nak Hari Raya kan, korang mesti nak berseri-seri & nampak cantik, betul tak? Jadiii...tunggu review dari aku okey ! Boleh kita sama-sama cantik ;) wuwuwuwu~

Untuk konsultasi dan maklumat lanjut mengenai produk Ephyra hubungi –

Hotline : 019-3999 238 / 03-4141 7889


13 comments:

zaza iman said...

ephyra antara produk yang terbaik bagi zaza...dah pernah pakai dulu nano serum, sabun dan minuman dia.. sangat mambantu pulihkan zaza nya masalah kulit.

Mimie_Zatun said...

mimie pun ambil epyhra jgk :)

Falsya said...

mmg nmpk ketara sgt perubahan pakai ephyra nie kan kak..makin cantik gitu..hehehe

Khir Khalid said...

Bagus ada event mcm ni... produk ephyra mmg saya pun akui bagus. Wife pun suka pakai. Saya pun pakai sabun pencuci muka dan minum Mflex.. tu yg dah mula nak sado sikit nie hehee... :D


Azlinda Azman said...

best !! Tak berminyak..mudah meresap :)

Kakzakie Purvit said...

Ephyra sekaran makin disukai ramai tapi kakak tak pernah guna lagi.
Dah teruja sebenarnya:)

Selamat menjalankan ibadah puasa dari kakak

Nieyl said...

nieyl yg dah 28 tahun nie pun...
kecantikan muka sgt nieyl amek berat...
xnak berkedut sebelum usia..hihi

Hanis Azla said...

As-salam izwa..

Menarik betul cara penulisan Izwa tentang produk ni.. Syabas dik! Terus akak rasa nak try ephyra juga untuk cantik di usia yang semakin meningkat ni.. :)

Julia Johari said...

Ephyra bongsu sekali...haaaaaa lengkap dah...tak sabar nak cuba utk 2 minggu jom kak izwa :)

el said...

bestnya kulit uols dimanja2 ngan ephyra ahaks

Fiza Rahman said...

Makin bertambah cantiklah kawan aku nih.

whydoucare said...

Promo bulan puasa, package skin nano+skin bar hanya rm98 siapa2 berminat boleh sms kite utk order, 0133182730
Thx puan blogbg iklan😁

Eintan Nurfuzie said...

produk ephyra mmg dipercayai

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang