thumbnail

Wednesday, June 15, 2016

Pretz n Benz Bangsar | Dengan RM38 Boleh Makan Apa Saja !

Pretz n Benz Bangsar

Sabtu lepas berjimba di The Parenthood Playland tu kami terus ke Pretz n' Benz, yang mana memula aku salah cawangan ! Dalam e-mail cakap kat Bangsar aku boleh cakap kat Eady pegi cawangan Solaris Dutamas..huhuuu..nasib baik la suami tu baik nak mati..jam dah pukul 6.50 petang okey nak lari ke Bangsar ! Bertabah la haku..sebab dah bersalah kan. Tak kene marah pun dengan Eady..hu..hu..hu..

Sampai sana ngam 7.10 malam itu pun sepanjang jalan doa dalam hati..Ya Allah jangan lah jem..Ya Allah kau permudahkanlah perjalanan kami tapi ko tau la kan Bangsar dengan nak cari parking lagi ! Last-last Eady cari alternatif parking kat dalam Bangsar Village pastu jalan sikit sambil dukung dik mok sambil azan berkumandang.. Next time kalau korang nak ke sini sila parking dalam Bangsar Village je jimat mase cari parking.

Pretz n' Benz Bangsar

So here we are ! Sempat amik gambar kat luar sebab belum gelap. 1st time nak makan kat sini. Hati tu teruja giler. Tak sabar pun ye. 

1st Pretzel Pizza In Malaysia

Bertambah teruja nak cuba ! 1st kot.

Deco dalam

Masuk-masuk disambut dengan kaunter kek ! Fuhhh..sapa tak teruja dengan kek? Semua pun nampak menarik ! Tapi akhir nyer ini yang aku lupa makan..he..he..he..takpe next time kiter datang lagi. Lagipun ada promo JOM BUKA PUASA kan.

Menu

Menu book dia klasik sangat buka ke atas.

Hot Chocolate Cookie Latte & Hot Caffe Latte

Aku sebagai hantu coffee takkan lepaskan peluang untuk order coffee kalau masuk cafe-cafe nie. Hot chocolate tu untuk Sufiya sebenar nyer. Sedap, lemak, berkrim.

Hot Chocolate Cookie Latte : RM 16.20
Hot Caffe Latte : RM 12.85

Filled Pretzel : Jumbo Chicken Hot Dog RM 12.70

1st Pretzel Pizza

Pepperoni Beef Pizza : RM 25.55 (10 inch)

Lembut, sedap dan pizza ni Sufiya makan sampai 4 slice ! Kita orang terperanjat giler. Sapa-sapa yang kenal Sufiya memang cerewet bab makan ni ! Kalau tak kene tekak dia sanggup tak makan okey, tapi pizza ni dia makan 4 slice sekali harung. Fuuhh..

Smoked Salmon Aglio Oglio Spaghetti

Smoked Salmon Aglio Oglio Spaghetti : RM 29.05

Yang ni SUMPAH SEDAP giler-giler-giler punyer sedappppp ! Ini paling disukai oleh Syakirah & Syahmi ! Licinnnnn sampai kene order lagi ! SEDAP SANGAT, sampai ke harini Syahmi duk sebut pasal spaghetti nie. Siap mintak repeat. Tengok la birthday dia nanti ke. Korang kalau ke sana jangan lupa order ni tau !

Omelette Cheese

Telur dan cheese? Cheese mana tak pernah tak sedap..kekeke..aku suka nie ! Dalam tu telur dia cair cair pastu ade cheese leleh..dap nyerrrrrrrrrrr~

Omelette Cheese RM 18.55

Prawn Aglio Oglio Spaghetti 

Yang ni kureng sikit, tak tau la mungkin sebab udang tu half cook kot kita orang tak biase makan, tapi licin jugak. Hi..hi..hi..

Prawn Aglio Oglio Spaghetti : RM 31.35

Fish & Ship

Yang ni kami tak berapa gemar ! Ikan Dory tu mungkin kita orang tak pernah makan ! Rase ikan tu macam masam-masam..macam pelik. Hu..hu..hu..last-last cicahkan dengan sos & mayonis licin. Ye la jangan membazirkan ;)

Fish & Ship : RM 23.20

Passion Mint Sparkling Soda & Chocolate Milkshake

Air tak pernah tak sedap ! Kita orang berapa kali order air ni..hehehe..lemak lemak krim.

Passion Mint Sparkling Soda : RM 11.55
Chocolate Milkshake : RM 17.35

Original, Cheese & Chocolate Pretzel

Yang ni wajib la order ! Dah nama nyer Pretz n' Benz harus lah makan pretzel dia orang.
Lembut sedp lagi-lagi yang coklat tu ! Habis aku makan dengan Sufiya. Yang original Eady makan dengan Syakirah.

Original Pretzel : RM 5.70 , 
Cheese Pretzel : RM 8.05
Chocolate Pretzel : RM 9.20

Anak-anak terbahagia !

Semua yang kita orang order adalah berdasarkan suggestion staff or manager kat situ. Alhamdulillah semua sedap kecuali ikan dory..kekekek...almaklum tekak biase makan ikan kembung. LOL~ sayang nyer kita orang tak sempat maakn pencuci mulut. Sobs ! sebab dah kenyang sangat, Eady nak order nak bawak balik tapi aku cakap tak nak la nanti takde siapa makan. Lain feel dia makan kat situ dan kat rumah.

Menarik kan semua menu? Mahal? Memang la setanding dengan kualiti, nama & lokasi la ;) tapi sekarang korang jangan risau ! Pretz n' Benz ade buat promo JOM BUKA PUASA dengan harga RM38 korang boleh order apa saja. Pakej promo datang dengan air percuma boleh refill sebanyak mana korang nak dan..ha ade dan lagi..korang akan dapat kek khas percuma ! Murah kan korang ?? Murah giler okey~ Aku nak repeat bawak anak-anak. Tak percaya sila compare dengan harga kat atas tuh !

JOM BUKA PUASA ada syarat : tak boleh take away, dan yang lebih penting kene habiskan apa yang korang order kalau tak kene denda bayar RM5 untuk setiap 100 gram yang korang tak habiskan tu untuk elakkan pembaziran dan ketamakkan order.

Menu special untuk ramadhan untuk orang yang kaki nasi, ade Green Curry, Asam Pedas Ikan & Mutton Beriani. Disebabkan bulan puasa ni aku kureng skit nasi so memang tak orderlah menu ni walaupun disuggestkan. Lagipun tak nak kenyang sangat.

JOM BUKA PUASA

Pretz n' Beanz Cafe, Bangsar
No.9 Jalan Telawi 2 Bangsar Baru, 56100 Kuala Lumpur, Malaysia. 
03-22019026

Email : pretznbeanz@pretznbeanz.com

Buka : Isnin-Jumaat (6 petang - 9 malam), tak available untuk weekend atau public holiday ok. Selamat menjamu selera !

15 comments:

Kakcik Nur said...

Wah...menggugat selera ni... :)

Nurzakiah Hanum said...

wow

Fiza Rahman said...

Macam memanggil2 jer soh datang. Tapi weekend tak der lah plak...hurmmm...

el said...

sedapnya air tu haha

Nooriah Abdullah said...

alahai menu mata biru ni anak2 mmg fav habis ni Idzwa

Khir Khalid said...

Wow bestnya... nampak mmg sedap2 dan berbaloi utk seisi keluarga.. marveles!! :)

I N A A I N A A said...

Perghhh! Bilalah dapat foodhunting kat sini. Serius teringin sangat nak makan kat sini tapi asyik lupa jee huaaaa

JMR said...

sebatang jumbo chicken hot dog tu dah cukup utk bbuka puasa kan... :-p

Inani Hazwani said...

Aaaa banyaknya makanan sedap sedap :)

eima said...

bab denda tu akus etuju .. tp korang habis ke semua yg korg order ni ?? gile byk je aku tgk hahahha

Mrs Puex said...

menarik dan murah jugak sebab boleh makan apa saja dengan harga rm38.00!!

ok masuk dalam list!

- dieyana - said...

wah..cantiknya rumah baru...nampak lebih matang. (lama sungguh tk blogwalking)

aduu..sedap2nya menu nya

Hanis Azla said...

As-salam izwa..

ALLAH.. sangat mengugat iman.. Nasib kat Bangsar.. kalau kat Bangi malam ni akak terjah ha..ha..

Syaz Blackrose said...

wah... ngences nih... aduhai.. mcm nak pergi jer.. nmpk sedap2 semuanya. Tapi sayang bukan untuk hujung minggu n public holiday.. huhuhu.. kempunannya.. selamat berpuasa

Cik Tie said...

Wahhhh.. bulat mata ciktie tiba2 hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang