thumbnail

Monday, June 13, 2016

Wodden Block Tertinggi dan Bersuka Ria Di The Parenthood Sunway Putra Mall

The Parenthood - 1st London Street Family Park In Malaysia

Sabtu, aku ke The Parenthood untuk menyaksikan cubaan membina Wodden Block Tertinggi tu. Acara santai-santai takde stress pun..he..he..he..aku paling suka event santai weh ! Dah la bulan puasa, ko ghaseee..?

Dik mok tak nak amik gambar kat sini

Acara bermula dari pukul 1 sebenar nyer tapi budak-budak ni dapat masuk kat tempat permainan kat dalam tu so adalah sangat heaven lah bagi diaorang..tak reti penat dia orang nie. Main macam bukan bulan puasa jek.

Antara peserta

Blogger Ainie pun join.

Pemenang

Kalau ikutkan semua orang boleh join termasuk aku tapi apa kan daya aku punyer askar semua tak pandang lain dah mata dah pandang ke tempat permainan termasuk kapten aku ! Grrr...geram jek..semangat aku membara terkubur terus Y___Y takpelah kata event untuk anak so kita bagi je anak happy :) Aku biarkan je dia orang masuk main, aku sibuk amik gambar kat luar dan sembang dengan PR. Pemenang diumumkan pada pukul 5 petang. 

SPM GAMES sebagai penganjur Binaan Blok Kayu tertinggi itu dan aku sempat sambar SAHIBBA kat sini ! Akhir nyerrrr..dapat belikan untuk Syahmi dengan harga yang agak murahhhhhh dari yang aku survey ;)


The Parenthood Playland

Sementara anak-anak bermain kita boleh keluar tapi ada bayaran lain untuk dropkan anak tanpa pengawasan kita. Setiap kanak-kanak yang masuk kat sini kene ade pengawasan orang dewasa. Stokin kalau nak bawak sendiri pun boleh, nak beli RM11 .

Tempat macam ni giler tak teruja?

Tempat pertama sekali dia orang terjun !

Mama abah pun sama !!

Abang adik tak dapat dipisahkan.

video
video dik mok !
Masalah nyer mak dia pun tak kalah dah canne?? Hahahahaha..

Adik dah sihat..alhamdulillah ;)

Abang kakak main game adik tido charge bateri

video
Video dia orang melompat sakan !

:)

Dengan harga RM 35 (weekday), RM45 (weekend) adalah bayaran bagi seorang kanak-kanak bersama seorang dewasa, if nak add on seorang dewasa cuma perlu tambah RM5 sahaja. Murah kan? Kat tempat lain aku rase harga tak semurah ini. Kemudahan yang disediakan pun terbaik, toilet depan pintu masuk The Parenthood Playland ni je. Cafe nak makan-makan pun ade.

If nak drop anak, then kita nak pegi shoping sakan pun takde masalah kat sini. Yang penting payment nyer lain lah. Dalam ni memang penuh cctv dan staff akan sentiasa memerhati !


Mama yang extra happy !

Nampak goodie pack yang aku pegang tu? Dari Faber Castell dalam tu ade cup cake sedappppp yang tak sempat aku amik gambar sebab dah dihabiskan oleh adik mok dan Sufiya. Yup..Sufiya tak puasa sebab dah 2 hari dia muntah-muntah..pelik nyer hari sabtu tu sihat je main tak ingat donia !

Gambar kredit to Ainie 



Gambar cupcake ihsan kawan-kawan blogger.
Cup cake SPIDERMAN sedap dari Catherine Cakery : 012-3921217 (FB : Catherine Cakery)
TQ Parenthood.

20 comments:

Kakcik Nur said...

Sudahnya makayah pun jadi bebudak sama... :)

mama tisya said...

mmg sronok la ank2 dpt main dlm tu...puasa pn sakan main..makbapak pn enjoy gk bole main sama

Nurzakiah Hanum said...

seronok budak2

Kakzakie Purvit said...

Mama dgn abah memula tengok aje tapi last join sama - mana boleh tahan tengok aje sebab dulu zaman mama/abah tak ada semua ini tau adik:)

Ibu Lala said...

Pegi jugak hr sabtu lepas tp x tau plak ada tempat permainan dlm tu

Mia Kassim said...

Klu dah mak bapanya seronok apatah lg anak2nya 😊

Siti Rohaida Yusof said...

best-best ..semua happy...termasuk mak ayahnya..heheh

Jueliza Jamani said...

aku terpaksa tolak sebb ada job payment menanti.. huhuhu

Julia Johari said...

Sonok yer susun block2 tu sis...best lah parenthood...pernah pi dlu...sampai abam Qi menangis tak mau balik mak pulak naik angin hahahha

Fiza Rahman said...

Memang best gi sini.

Inani Hazwani said...

Susun2 wooden block tu syoknya tapi kalau jatuh haih memang berderai jiwa rasanya. Hahaha. Tudiaa syok anak anak kak Izwa main :)

Norhayati Mohd Isa said...

Tempat2 macam ni memang anak2 teruja nak main jer idzwa..

aRz MoHa said...

seronok tempat macam ni ya....anak-anak lagi seronoklah

aRz MoHa said...

tempat ni kat mana sebenarnya....mana lah tahu ada ke kl nanti

aRz MoHa said...

3 beradik muka sama ja....tak ada beza

el said...

quality time..bestnye!!

LYAfrina said...

bestnya...

mak budak pon enjoy skali tu.. hehe

Cik Tie said...

bestnya

hainom OKje said...

MMg dah tak sesuai utk anak mak tu

Khir Khalid said...

Ni mmg superb best... especially bab main bebola tu... romantis tu... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang