thumbnail

Tuesday, July 26, 2016

Bila Orang Rasa Kau Kaki Shopping Online.


Jumaat

Isnin

Boleh dikatakan seminggu sekali atau dua mesti ada parcel sampai kat office aku. He..he..he..sampai ade kawan pun dah tau ni kalau parcel sampai ni mesti Izwa punyer ! Bos aku pun sampai tanya "kau ni suka shopping online ke??" Jawapannya tak. Buat masa sekarang mana nak dapat shopping online, shopping luar pun tak. Lagipun aku bukan kaki membeli. Raya pun tak beli baju dah canne nak kata kaki shopping? Hu..hu..hu..

Ini antara barang-barang yang perlu direview sebenarnya. Ada juga barang Ephyra yang aku order dengan blogger femes amos tu, Julia Johari (korang kalau nak beli Ephyra bleh calling-calling dik Juju ok!) Almaklum snow dah habis kene la top up ;) Ada tu blouse untuk #ootd , barang Zalora tu hasil pembelian baucer RM100 dari Zalora.

Alhamdulilah setakat ni, kalau untuk diri aku dari atas (maskara, celak, lipstik, produk pembersihan muka) ke bawah (baju, blouse, tudung) & bawah lagi (kasut) semua aku tak keluar duit sendiri. Kebanyakannya dari wang hasil berblog nie. Review berbayar atau review dibayar dengan baucer membeli belah. Jimat kat situ, lagipun aku memang tengah berjimat giler-giler. Menyimpan untuk hal rumah tu la. Mana deposit, mana duit duty stam, stamping, lawyer..bla bla bla..kalau kira-kira dekat 10k tau aku kene cari. Sikit je lagi nak 10k, so tengah gigih kumpul sikit lagi. 

Setiap kali dapat parcel ni gembira dia macam orang bagi hadiah harijadi kau..ha..ha..ha..sengih macam orang giler padahal barang orang ko tauuuuu.. ;)

28 comments:

Kakzakie Purvit said...

Alhamdulillah... berkat rajin inilah ganjaran yg setimpal.
Sakit sikit dulu utk mengecapi keindahannya kelak.

Siti Rohaida Yusof said...

betul tu..kekadang dapat juga sindiran..kekadang kita bukan nak menunjuk bila up gambar2 barang² tu kan..itu dah sebahagian dari kerja kita jugak...

Kamsiah Yusoff said...

alhamdulillah..rezeki ada dimana2..:)

Nieyl said...

amboi....
Oklah tu kak...rezeki tu...
nieyl hari² tau mai baca blog akk...huhuhu..
selalu tggu entry yang baru...sbb selalu tunggu bloglist nama akk update :P

Fiza Rahman said...

Alhamdulillah.. Rezeki bloging 😊

alin said...

faham hehe.. alin pun rasa macam ni.. Hanya Allah yang tahu kan. Macamlah kita ni kaki shopping padahal kebanyakan gara-gara blog :)

eima said...

alhamdulillah
bukan mudah nak dpt review yg kerap mcm ko idzwa..tahniah beb

adarnadzmie said...

murah rezeki... alhamdulillah...

aRz MoHa said...

alhamdulillah murah rezeki...best juga kan dapat barang barang review macam ni..

hmmm bab beli rumah depost dll memang memeningkan...cuma untuk bagi yang awal apply my deposit max 30k kerajaan sediakan...tapi rasanya dah habis :(

el said...

amboiii sakan
janji ianya satu treatment untuk kita org pompuan kan haha

Julia Johari said...

kak izwa petik nama julia wahhhh terharuuuu sgttttttt....
love u kakak izwa!
heheh ramai ye bos dan kawan2 opis akak tegur ye...padahal akak dpt job berbayar utk review tu murah rezeki akak...kt opis ju pun sama...bila sampai parcel diorang tau dah ni mesti barang review pastu nak tau barang apa ni hahahahha...

Siapa-siapa nak beli Ephyra dan Ephyra Skin Care Series mai ziarah blog julia atau wassup 013-6327 333 nanti julia bagi detail produk best2 kt korang...mmmuahhhhh... (iklan cikit ye kak izwa, kasi pahala hehe)

afzalsukasuki said...

haha sama la. asal parcel sampai je tanya "jamu ke tu?" ye la set2 bebudak opis yg selalu beli online ni kengkawan pompuan. Jamu la..ubat kurus la..kecantikan la. saya pon kena tempias sekali :D

wahida said...

tahniah nok...rezeki ko dan anak2...

mama tisya said...

rezeki kn..alhamdulillah..jimat

Siqah Hussin said...

Alhamdullilah rezeki akak. Boleh jimatkan duit kan. Guna hasil pendapatan blogging je. Sakit sikit nak kumpul duit untuk rumah, tapi hasilnya pasti menyeronokkan. Bestnya ada rumah sendiri 😊

Azian Elias said...

akak antara manusia yg mmg x pandai beli online.

hasil berblog buat semangat nak menulis selalu ye idzwa.

Azian Elias said...

akak antara manusia yg mmg x pandai beli online.

hasil berblog buat semangat nak menulis selalu ye idzwa.

Qhaifa Nur said...

Alhamdulillah...rezeki tu
Duit tepi org kata...
Moga dimurahkan lg rezeki

Diana Rashid said...

rezeki..celah mana boleh buat duit kita redah je..hehehe

Elih Japahar said...

Rezeki dapat review banyak ni..tahniah..sy budak baru belajar..harap dpt sy dpt review pulak lepas ni hehe

Inani Hazwani said...

Tudiaa sampai orang dah kenal barang siapa kalau ada parcel. Moga murah rezeki selalu kak ;)

HeNRieTTa JoSe said...

tahniah....moga makin murah rezeki...

Mama Darwiish said...

alhamdulillah, ehhh mcm nk berjangkit je sindrom shopping onlinr lepas tengok parcel akk tu :p

Cho Zila said...

syiok membacanyer.. dapat banyak barang x payah bayo yer.. memang kalau datang parcel dah tunjuk izwa dululer yer..

Ezy Loy said...

alhamdulillah.. rezeki

Khir Khalid said...

Alhamdulillah... tu pun satu cabang rezeki. Bukan semua org ada peluang dpt mcm tu kan... rezeki hasil usaha akal fikiran tu... perah otak hehee :) :)

Siti Yang Menaip said...

bestlaaa hari hari dapat parcel hehe.. perasaan tu bahagia kan bila nampak parcel eheh..

Kira Sakura said...

alhamdulilah makin murah rezeki kan. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang