thumbnail

Thursday, July 28, 2016

Kehidupan.


Lama tak sembangkan? Asyik update review la produk la, boring khennn..sian korang. He..he..he..jom borak.

Life biase-biase je, bangun pagi siap hantar budak-budak kerja amik budak-budak balik masak tido esok nyer sama je. Nak balik Cheras umah ibu pun tak dan lagi nie. Sobs~ baru kau tahu Izwa kenapa orang lain tak pegi umah ibu..kekekeke..busy dengan aktiviti hidup uolls. Anak-anak alhamdulillah sihat-sihat macam biase je. Syahmi busy dengan band sekolah dia, ada jemputan main muzik kat Majlis Hari Raya TM korang weh!

Like serius?? Ha..ha..ha..

Macam tak caya je anak bujang yang sorang tu..dulu pendiam pemalu sangat-sangat. Maksud aku tu memang sangat-sangat pemalu tau...tapi sekarang? Like..anak aku ke tuuu? Serius?? Gambar tu masa dia praktis dengan cikgu-cikgu dia semalam. Esok persembahan nyer.

Sufiya Irdina

Tengok gigi dia..ha..ha..ha..dah takdeeee gigi depan! Malu dia tau sekarang takde gigi tu tapi nak buat macam mana kannn dah tertanggal! Ha..ha..ha..dia cakap kakak dah jadi nenekkkk..huhuuu..lawak okeyyy..

Melawan kuat nihhhhh..keras sikit dia ni dari abangn yerrr..grr...nak buat canne anak no.2 khennnnnn. Mak dia pun no.2 so kene la paham lebih sikit.

Gemok ni.

Dah 3 tahun, alhamdulillah sihat je dia ni. Meragam buat perangai pun macam biaselahhh anak last khennn...melalak pun kuat makan pun kuat ehhh macam-macam la kuat! Overall biase-biase jek.

Sekarang aku busy dengan life je. Rumah, kerja banyak, event lagi, review lagi. Alhamdulillah sikit-sikit banyak jugak senang dan paling pening bab rumah selagi tak setel selagi tu tak boleh nak tarik nafas lega! Tunggu sign S&P, nak cari lawyer..bla bla bla..sapa penah beli rumah paham la..aku ni baru nak bertatih. Kejap tanya orang sana kejap tanye orang sini. Macam-macam hal nak kene handle.

Tu belum kira nak "bergaduh"dengan ASTRO pulak nie. Kau tunggu ASTRO. Pepandai kau charge aku sampai RM610 hengget khennnn kau siapppp..tunggu aku setelkan semua keje. Dah bertenang baru aku akan cari kau ASTRO. Kauuu sabar kejappppp ASTRO..salah charges pun dah kenapa kau tak betulkan dulu dah kenapa kau potong channel HD aku..kau sabar ehh..nanti-nanti aku setelkan bab tu. Banyak hal lain nak fikir. Mana makanan nak order untuk jamuan raya anak, jamuan taska jamuan sekolah. AAAAAA...peningggg~

18 comments:

Siti Rohaida Yusof said...

sesuka nak charge orng sampai 6++..teruk astro..ingat jumlah tu sikit ke

Kakzakie Purvit said...

Itulah dikatkan selagi Allah bagi pinjam nyawa selagi itu ada tanggungjawab kita kena lunaskan. Astro tu tak payahlah.. kakak dari dulu tak pasang pun Astro ok aje:) Apa lagi kita ni semua bukan selalu dok rumah. Sesekali aje tengok macam membazir pulak..

adianiez AIDA said...

bab anak no 2 tu ~ hi hi hi...
nak setuju la. anak no 2 aida, aduhai!

hape???! rm600???! kalu aida, on the spot da ngamuks.
selagi tak settle, selagi tu keje lain aida x boleh concentrate.
melampau estrok ni, izwa!

wahida said...

wahhhh...big clap utk syahmi...
dari malu2 terus jadi buskers ko...

Kakcik Nur said...

Dah kenapalah dengan Astro tu kan? ��

JMR said...

tang ASTRO tu boleh haru-biru hidup..k

Mrs Puex said...

syabas syahmi..

bab astro tu hentamm kaw kaww!!!

Qhaifa Nur said...

Amboi syahmi...sikit2 berubah dia
Ada band...bagusnya makin aktif skrg
Sbb tu kat umah x pasang Astro..ank2 jd leka tgk tv
Bil melambung tu Idzwa..kna settle kn cepat

Nurhidayu said...

hensemnyaa abang...pandai betul dia ya ...


anak no 2 memang kan izwa..kena sabar byk2..hehe..

geramnya tgk syakirah..tembammm..nak cubit pipi dia je..hehe

Nooriah Abdullah said...

Comel dak gemok tu lah Idzwa
Geram maktok nengok
Tenyummm je

Nad MamaZN said...

astro buat org geram je lately ni hehe

ujie othman said...

wah..anak bujang siap join band lagi!

pasal astro, beberapa org kawan pun tgh mengamuk sbb asik caj walaupun dah apply terminate. moga2 Allah mudahkan urusan Izwa.

diariasma said...

Awat sampai RM600 tu..?
Astro ni tak abes2 buat hal la..

hainom OKje said...

Budak budak ni kadang tu nampak je pendiam tapi sebenarnya berbakat...
Mak ai....apa yg dichargenya Astro tuuu

Khir Khalid said...

Astro sampai 6++ tu... hadoi boleh fengsan!!... sabo jelah... :D

Fiza Rahman said...

Memang asterok betul. Klu beli rumah kena bersiap sedia dgn duit. Aku baru settle strata title. Kena amik tau gak ni tau.

aRz MoHa said...

Kadang dalam hidup ni baru nak rasa selesa tenang, ada saja dugaan datang. Lumrah kehidupan tu. sabar kak...semoga dipermudahkan. tengok muka anak-anak konfem tenang.

Kira Sakura said...

dah jadi mak2 memang gitu jela rutin kita kan. pusing2 balik ke anak2 balik hihihihi.

kira pun sekarang tengah simpan impian nk beli rumah. dokumen dah prepare tunggu langkah seterusnya je huuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang