thumbnail

Friday, August 19, 2016

Ada Yang Rindu Ke?


;)

Hallu..hallu..ada yang rindu aku tak? Kekekeke..perasan sangat! Baru masuk kerja semangat lain machiam sangat. Kekekeke..poyo giles~ tapi apakan daya naik tepu duduk hotel 4 hari oiii..makan 1 hari 5 kali pun aku tak daya dah. Last-last makan sehari 2 kali je itu pun cuit cuit.

Ohye, akhirnya bawak jugak 3 ketul budak tuh! Cet..isnin tu tengahari aku balik packing baju bajan! Penat nyer la haiiiiiiii...Eady la ni. Aku dah cakap aku tak nak tido hotel penat sebab nak kene bawak semua baju sekolah buku-buku, baju Eady lagi baju aku lagi..huwaaa banyak nyer keje nak buat tapi Eady cakap ala takpe lahhhhh abang tolong..grrrrr...sudah nyer pagi keluar hotel hantar budak-budak sekolah petang keluar lagi amik. Nasib baik kursus start 8.30 till 5.00 petang, lagipun dari Ancasa Hotel KL ke sekolah diaorang dalam 20 minit je dan parking hotel free keluar masuk untuk penginap. Okey laaaaaa kan?

Ni je la aktiviti kat hotel! Grrrr..

Kerja sekolah semua buat macam biase. No holiday masa hari sekolah okey. That's my rules. Nak bercuti tunggu next cuti sekolah. Plan nak bercuti pun tak pikir lagi, ingat nak bawak dekat-dekat je. Lokasi dah ade tapi belum ade masa nak book lagi plus uwang nyer belum enggak cukup.

Kursus dengan Eady..ehemm~

Nama je kursus sama tapi duduk lain-lain, makan pun tak sama. Sampai hari dah nak habis kursus baru orang tahu ade suami isteri dalam kursus tu..kekekeke..macam tu la kita orang, kalau waktu kerja ke kursus ke memang tak masuk campur kecuali lepak dengan geng kita orang yang sama. Even kat office ni pun sama, mane de bergayut telefon ke mane de makan sama ke..jaranggggggggggg sangat-sangat.

Tertido!

Semalam balik haruslah unpack pulak baju bajan..rase nak menangis! Huwaa..penat okey nak on washing machine 2 beg baju! Solat maghrib sambil nak tunggu isyak pun tertido-tido! Tuh..anak la punyer kerja tu amik gambar mama tido..cettt..penat tapi anak-anak la happy~ Budak kan, asalkan dapat duduk hotel lompat atas katil hotel mandi kat bilik air hotel pun dah kira bercuti ye dak? 4 hari pulak tu giler tak seronok.

So nak tanye sekali lagi..ada yang rindu aku tak? Kekekekeke... ;)

12 comments:

mama tisya said...

abah die tkleh tgal ank..hehe...bdk2 pn syok dpt tdo otel...parking free kuar masuk ok la

Cik Itah said...

lama tak singgah sini :)

Nieyl said...

giler x rindu!hahaha...
rindu ar kak..x baca bebelan akk...:)
welcome back kak...cepat² update lagi cter best... ♥

Kakcik Nur said...

Bila tinggalkan rumah utuk apa tujuan pun - cuti ke kursus ke, yang tak seronoknya bila balik, itulah - pakaian bertimbun yang kena cuci, kena sidai, kena lipat, kena gosok, kena susun...huhuhu

JMR said...

budak2 memang suka dok hotel..mak2 pun lebih kurang sama je hehe

lia ummiirfan said...

Salam Jumaat penuh barokah.. semoga Allah memberkati setiap usahamu.. tq for the nice sharing here.. :)

♥TheOnlyFarah♥ said...

yer..yer.. rindu sangat2..ekekeke.. farah lain pulak..kalau dapat kursus sekali dgn husband mmg suka nak berkepit jer..hahaha

Jueliza Jamani said...

heheh sekali sekala kalut hangkut baju tido hotel best apa.. qebal pun dah duk ajak mama jom tido hotel.. hotel ada aircond.. ehh kat umah dlm bilik ni bukan aircond ker.. wakakak

Aziela said...

rinduu...konpemmm rindu...hehehehe.

Ok lah tu...susahnya 5, 6 hari jer. Tapi to create a memory with children, memang berbaloi segala susah payah tu. Will be remembered sampai diorang pun beranak cucu.

Khir Khalid said...

Rindu2 hahaa... minggu ni mmg nampak sibuknya tu... takpe.. menyandang amanah utk kemajuan diri, keluarga dan negara... all the best!!.. syok juga ngan family.. pakej bercuti sambil berkursus.. :) :)

el said...

suwit bebeno kursus sama2 duk asing2
kang duk sekali bukan kursus
mau kursus rumahtangga hahaha

adianiez AIDA said...

Satu opis dgn asben ekk idzwa?
best nyerrrrrr...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang