thumbnail

Monday, August 15, 2016

Ahad..Isnin..Khamis.


Budak Bijak

Cinta Hati

Ramai pulak yang baca entry lepas..sobs~ Kalau kenang masih lagi sedih tapi sedaya upaya aku berlaku adil. So jumaat tu aku amik Sufiya dulu, hantar ke taska pastu patah balik ke sekolah Syahmi. Penat? Sangat penat! tapi bila anak-anak happy lupa sekejap penat tu. Hari ni aku dah pesan kat Sufiya.."mama amik kakak kejap lagi tapi kakak tunggu mama sampai lambat sikit je tau sebab mama amik abg Syahmi dulu pastu mama amik kakak..kakak tunggu kat kerusi kayu kat depan kedai buku tu je tau.."

Tu, rollerblade baru Syahmi! Dia dapat hadiah rollerblade dari sekolah dia sebab pembaca nilam terbanyak bagi darjah 3. Ahad memang hari anak-anak, maka setiap ahad kami memang lepak Taman Tasik Ttitiwangsa bagi semua berpeluh. Main la puas-puas. Balik lepas maghrib semua pengsan! 

Selasa sampai khamis, aku kursus kat Ancasa Hotel KL bermakna pagi lepas hantar dia orang aku ke tempat kursus petang lari balik amik dia orang pulak. Bilik hotel cuma singgah untuk mandi solat je la jawab nyerrrr..tak kuasa aku nak bawak budak-budak tu tido hotel waktu sekolah nie! Mana baju bajan nyer..mana buku sekolah nyer..eee..susah susah..malas aku nak pening-pening berangkut semua tuh.

Tengok lah macam mana..kekekeke..sebab nyer aku kursus dengan Eady sekali..wotwotwot.. ;) ahaks..bukan senang okey nak dapat kursus sama dengan tok laki! Susahhhhh dah tu dapat pulak bilik lagi susahhhh..ha..ha..ha..tapi aku malas nak susahkan anak-anak maka abis kursus petang tu kita cabut balik umah!

Hari ni hari isnin!

Patut check in hari ni pukul 12 tengahari tapi aku malas..serius malas nak pegi sebab harini semata untuk check in jek. Kelas kursus start esok pagi maka hari ni berseronok dulu kat office ;) eh bukan berseronok tapi menyemakan office! Salam isnin korang dari catwomen..hahaha..khamis baru kita jumpa balik okey ;)

25 comments:

Nieyl said...

Singgah pagi isnin kakak catwomen...
ala...kursus ke...tapi update blog laa...
sunyi nye la kalau sehari x baca blog akk nie...
kurang pengetahuan am..eh..tetiba lak...
xdela..suka baca bebelan akk pasal 3 anak akk tu...
will miss u akk... ♥

Julia Johari said...

Wahhh kursus sama sama dengan asben wewittttt...mujur kerja satu bangunan senang...cuma nak uruskan anak sekolah2 je kan tu yg pening sikit...juju faham perasaan akak...kalau dok hotel semata tuk kursus...xd mood nak bawak anak2 betul x...feeling tu tak sama mcm bercuti betul2...sebab kursus...hehe selamat berkursus kak

Kakzakie Purvit said...

Jadi ibu yg peka dan alert ada sedikit kepenatan tapi puas dan percayalah akan tiba masanya akan menuai manisnya pulak kelak.

eima said...

selamat berkursus ... kan bgs urus setia bg sebilik je bersama2..dah laki bini kan ... alahai

mama tisya said...

Syok ler kursus sama.. Dpt check in Syok juga hehe

mama tisya said...

Syok ler kursus sama.. Dpt check in Syok juga hehe

Raihanah Ahmad said...

selamat berkursus sis

Syazni Rahim said...

Selamat berkursus yunk!

aizamia 3 said...

Part berkursus dengan en. suami tu ahkak suka... ekekeke.. tapi bila memikirkan kepentingan anak2, takpelah.. kita uruskan hal anak2, lagipun tak jauh mana tempat kursusnya.. hehehe...

Yana MIB said...

siap bgtau awl² tu hari khamis br jmpe...khamis ni takde entry baru siap akakkkkk... >_<

wahida said...

selamat berkursus nok!

Nad MamaZN said...

selamat berkursus! :)

Nooriah Abdullah said...

selamat petang idzwa
lama akak tak kesini
rupanya gi kursus ke ni
selamat berbusy2 lah ya
jadi ibu bekerja mmg macam gitu letih dan penat
tapi percayalah ada ganjaran yg besar dari ALLAH tu
INSYA ALLAH

Noriza Abdul Rahman said...

Bukan catwomen lagi dah ni..supercatwomen kot..lari ke sana sini nak menguruskan anak2 dan suami..hebat!

Blog Akak Kembang said...

hamboi cat woman comel ... hehehehe

adarnadzmie said...

hari2 penat kita sbgai mama yg bekerja... balik rumah buat kerja rumah pulak...hehee... superwoman betul lah...hehee

Inani Hazwani said...

Power Syahmi main rollerblade mungkin Nani kena belajar dengan dia. Hahah ! Selamat berkursus kak ;)

LYAfrina said...

gitulah perasaan ibu..xpelah penat..demi ank tersyg...
wah..tahniah syahmi..dpt anugerah nilam...

Hanis Azla said...

As-salam izwa..

Selamat berkursus.. Wow.. comellah cat women.. sama comel dengan anak-anaknya juga :)

Raihanah Ahmad said...

selamat berkursus, pandai adik tu ride kete

Mohd Jamaruddin said...

wow...catwomen tu..

Khir Khalid said...

Salam singgah hari rabu... baru mula bw minggu ni huhu... nasib baik tak bnyk yg ketinggalan hehee.. :) :)

hainom OKje said...

Kalau ada misai lagi nampak mcm cat hihi....
Biasalah tu Izwa nak membesarkan anak...

Myluv - Syl said...

demi anak.. penat pun harung juga.

Cik Itah said...

comel anak+ sis..suka tengok dorg :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang