thumbnail

Thursday, September 01, 2016

Apabila No.2 Berlainan Sangat Dengan No.1!!


Taip entry pun laju-laju, punyerlah busy macam hari isnin! Dengan peminjam yang datang, dengan yang telefon, dengan partner team nak pindah,nak bertukar, dengan peminjam salah bayar..macam-macam hal! Tak sempat sungguh nak jengah blog korang. Nanti bila dah boleh tarik nafas aku datang sana ye ;)

Ni ha nak citer pasal letih lagi letih jiwa dan dada nie semputttt tapi apa boleh buat ini kan "cermin" kau Izwa so hadap je laaa..*urutdada*

*urutdadalagi*


Ni gambar hari selasa, aku dah share kat ig & fb so sekarang nak share kat sini sebab kat sini je boleh membebel berkajang-kajang.

Masa dia turun dari bas tak nampak lagi sebab dia cover-cover, masuk dalam kereta tak nampak lagi tapi bila turun kereta terus Syahmi pecah rahsia "mama tengok baju kakak" aku terus terkelip-kelip mata menengok nyer! Speechless okey sampai tak terkata dah sebab memang setiap hari macam ni..huwaaaa...jangan kata baju je termasuk tudung kasut walaupun baru hari isnin! Yang tu dia cakap dia main lari-lari nak debik budak laki pastu terjatuh ke depan atas jalan batu yang basah. *urutdada*

Ya Allah yang no.2 ni memang semacam bukan lain machiam dah oiii! Perangai dia memang selambe badak tak peduli ape pun. Bab kene denda hari-hari kat sekolah takyah cakap lah sampai aku malas nak baca whatsapp dari cikgu..ha..ha..ha..

Hari ni kene berdiri atas kerusi la, kang esok berdiri luar kelas la, tu belum lagi bab kene rotan kat tangan la..picit kepala mak kau ni nak..suka hati dia je rase nak buat kerja sekolah dia buat tak nak dia tido atau pun nangis T___________T tapi pelik periksa no.2 pulak. Ujian periksa semua lepas A manjanggg semua paper. Ape ajelah anak oi..sekarang dah malas nak marah, malas nak bising.

Belum masuk part kasut sekolah, hari isnin je dah jadi belacan bakar T____T

Balik just suruh masukkan dalam baldi, mandi petang nak maghrib tu aku tonyoh dengan sabun kapak tu..rendam kejap lepas isyak on washing machine pastu minta Eady sidai. Dah, senang citer. Bising kang sendiri yang penat so baik diam je lah, sampai masa pandai lah dia nak jaga semua benda ni ye dak? Tak caya tengok la mak dia kate no.2 jugekkk (mesti dulu-dulu abah aku urut dada lebih dari ni..ha..ha..ha..)

Kalau ikut kesah aku dari baby, memang abah urut sampai umur 30 tahun kot..ha..ha..ha...sejak 4 tahun kebelakang ni je dah matang sikit..ha..ha..ha..

Yang ni lagi kene urut dada lebih!

Kau mampu panjat kerusi hitam kat belakang tu pastu jerit "boboiboy kuaceee 5!!" pastu lompat! Allahhhhh dikkk..awak tu bulat muatan lebihan tauuuuuu lepas tu jatuh nangis pulakkkk..pastu jeritt...huwaaa...mak peninggggg..tapi biler takde sunyi pulakkkk sebab takde sapa nak dibisingkan! Kalau bising kat abah dia orang abis-abis abah dia bantai tido jek..ha..ha..ha..

11 comments:

Kakzakie Purvit said...

Belum tahu nak cantik lagi tu
Jgn risau tak lama lagi bila dan tahu nak melawa tahulah Sufiya tu nak bersih-bersih. Sampai kalau nak beratur kat kantin pun bimbang kasut kena pijak adalah. Masa tu sibuk manjang nak bawa bekal sebab sayang kasut kotor kena pijak. Betul Izwa kakak dah rasa dah..

Sue Bee said...

Banyak2 sabar T___T ..urut dada,,sesak nyawa..hihiii..

Fiza Rahman said...

Tumpang urut dada nengok baju kakak. Nak kena cari gak lah sabun kapak.

lieyalatif said...

aduh sakit jiwa kan tgk mcm ni...lieya plak minggu lepas..si mija (yee anak no 2) area kocek tu kotor gile..taktau ape die letak dlm kocek tu..tanye2 tak ngaku...ckp tak tau jek....basuh 2 kali siap rendam varnish tak hilang..sudahnye daku campak dlm tong sampah...

Jueliza Jamani said...

budak2 lagi biasalah.. aku pun qebal leh tahan gak.. abis hitam2 baju.. setiap sebulan sekali aku kena menonyoh jugak la.. hahahah

Khir Khalid said...

Mmg kena bnyk2 bersabar.. tp mmg boleh hilang sabar jugak tu hehee.. mmg jenuh la.. mesin basuh pun surrender.. :D

Nad MamaZN said...

rasanya mmg anak kedua gitu gamaknya.. yg kat umah ni pun 2x5. in shaa Allah dah beso sok, dia lah yg sangat menyayangi keluarga & takde menyusahkan famili.. in shaa Allah.. :)

Nad MamaZN said...

rasanya mmg anak kedua gitu gamaknya.. yg kat umah ni pun 2x5. in shaa Allah dah beso sok, dia lah yg sangat menyayangi keluarga & takde menyusahkan famili.. in shaa Allah.. :)

Nieyl said...

salam jumaat...
nieyl singgah sini...
amboooiii...cantiknya baju awak kakak...
biasa lah tu kak..budak²..taoi nieyl dlu...oi..klu baju mcm tu balik nya mmg rotan makan dia..mak nieyl dlu lagi garang dari akk tau...sikit² rotan..rotan...huhuhu.. pastu kena denda cuci baju sendiri..mak kata,siapa suruh pakai baju sampai kotor cmtu..klu x nak basuh sendiri,jgn pakai kotor²..

el said...

hahahahaha
mcm2 tulah kita kan
kalau x bising 1 hari mmg pelik

Kira Sakura said...

kakak tu mesti jenis yang focus masa cikgu mengajar. jadinya dia kena pergi sekolah hari2 untuk tau apa yang cikgu ajar masa dalam kelas. dia jenis focus dan ingat. nanti sampai hari peksa dia akan refresh balik semua yang cikgu ajar dalam otak dia. budak bijak tu kak!!!

adik mok tu hurmmm malas lah nak komen!!! hahahaha :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang