thumbnail

Tuesday, September 20, 2016

Borak Takde Idea


Macam dah lama jeeeee tak update blog kan? Asal buka je citer hantu tu lagi, asal buka je tak hilang lagi entry hantu tuh..kekeke..maaffinkan saya..

Aku buka juga blog pastu rase nak muntah..ha..ha..ha..macam jemu pun ye jugak ehhh..nak BW pun takde masa okey sebab iolls busy sangat kat office last week. 2 staff cuti so kene cover lah. Minggu ni pun baru start mood staff pun nan hado lagi so kene cover lagi Y___Y

Korang cuti sakan kan? Aku cuti 3 hari 3 hari mereput kat umah, ade pun sabtu pegi kenduri sekejap pastu sambung mereput kat umah. Giler sangapppp..nak jalan bukan tak nak tapi kewangan tak mengizinkan nak jalan lagi buat masa nie. So kene tunggu next season baru boleh jalan ;)

Sabtu

Sabtu sempat bersarapan dengan abah aku, korang tengok lah budak tu..mana nak lari dari baju boboiboy dia! Jenuh laaaa suruh pakai baju cantik tapi hmmmm malas nak lawan budak 3 tahun, kang bad mood abis semua orang pun susah. Grrr~

Sabtu tengahari

Tuh tengok la walaupun pakai macam pincess tapi perangai tetap boboiboy. Korang tahu macam mana kita orang nak pujuk dia pakai jubah nie?? Kita orang cakap "eeee cantik nyer kakak macam pincess Elsa laaaa, cantik nyerrr anak mamak pakai jubah niii.." okey fine laju-laju dia jeles terus minta baju pincees dia jugak! Ha..ha..ha...kene psiko sikit baru la gigih nak pakai baju cantik pegi kenduri.

3 budak sihat.

Alhamdulillah setakat ni semua sihat-sihat je, lama jugak la masing-masing tak jatuh sakit. Mohon tak jatuh sakit okey anak-anak. Mama abah hari-hari doa biar anak-anak sihat bijak sentiasa ;)

Aku yang terlebih sihat!!

Kalau sapa kenal aku tau berat aku sentiasa macam yo-yo! Seminggu aku boleh kurus, seminggu kemudian aku boleh tembam bulat! Kalau korang nak tahu sejak duduk sendiri ni aku memang masak setiap hariii..kalau hari cuti aku masak hampir 3 kali sehari! Pagi lain tengahari lain malam lain..grrr..pastu makan pun sama banyak dengan masak. Ha..ha..ha..

Susah tau sebab anak-anak dah pandai minta pastu Eady pun sekarang niii kemain asal makan kat luar je ayat dia macam ni "sedap lagi mama masak kat umah kan kaka kan Syahmi??" pastu terus cakap "Esok B masak la lagi sambal daging tu..nanti B masak la.." amboiii sangat ni, mentang-mentang la dulu aku jarang masakkkk sebab asal balik je ibu dah masak. Sekali aku tunjuk skil masak apesal aku yang makin gemuk masalah nyer ni??? Huwaaa..i is so strees u know!! Penat diet jaga makan sekali 2 minggu je dah gemuk balik..huaargghh..i cannot terima tauuuu..

16 comments:

Kakzakie Purvit said...

Tapi kakak suka tengok adik - tak kisahlah boboiboy:)
Sebab adik jugalah kakak suka ke blog ini jgn tak tahu.

Julia Johari said...

Pandai si kecik tu angkat tangan tinggi2 heheheh lawa baju diorang pandai mama dia beli

Fiza Rahman said...

Aku pon mereput gak kat umah cuti haritu. Pipi ada naik sikit ☺

Entry ko tak update kat bloglist aku.. ppffttt...

Nieyl said...

Ala..mama kan superwomen..hihihi...
apa de hal masak memasak ni kan..hihihi...
anyway geramnya tgk adik tu...kiss ckit kat dia nnt yaaa...

Raihanah Ahmad said...

pandai adik tu posing

Mila Ahmad said...

eh kak nampak bahagianya disitu sbb tu makin sihat, adik mok cam biasa kalau bab posing memg tak kalah. kemain dia geram anty tengok

Blog Akak Kembang said...

hahaha...giler ckp tak sedap...mestilah sedap air tangan isteri yg masak ken...

Hanim Hashim said...

terlebih sihat ok ape kak wa ... comel pulak lagi tu hehehe ;)

el said...

takpe lah awa..gemuk2 pun bahagia kan hahahaha
jimat2 pun jimat msk kat rumah
air tangan ibu ngan isteri ni berkat ok

Jueliza Jamani said...

aahh la aku nampak pipi hang dah makin tembam.. heheheheh

Nadia Johari said...

kalau dh busy memnag tak terupdate kak..tapi sekali dh buka blog, nah keluar segala update..hahaa

Nooriah Abdullah said...

Salam singah adik maniss
Kaknoor pun lama tk jenjalan sini
Suka tengok aksi budak2 cute tu
Comey je bust ape pun

Nad MamaZN said...

mana de 'kembang', cun jek tu.. bahagia katanya :D

Cik Itah said...

suka benar budak bertiga tu welfie ehhhe

Norhayati Mohd Isa said...

Hahaha pandai ko saiko budak umur 3 tahun tu ye idzwa..
Tapi mmg lawo pun dia pakai jubah tu..😆😊

Khir Khalid said...

Alhamdulillah... semoga semuanya sentiasa dirahmati dgn sepenuh keceriaan dan sihat selalu... aamiin... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang