thumbnail

Monday, September 05, 2016

Canggih Tak Canggih La Dunia Sekarang!!



Sabtu lepas kalau ikutkan aku kene pegi briefing produk untuk review kat blog. Tempat nyer kat Bangsar tapi apakan daya Eady kene keje pastu budak-nudak dah tentulah takde orang jaga. Canggih tak canggih la dunia ni sekarang tak dapat pegi breifing pun boleh on video call jer untuk join sama-sama blogger lain cuma internet nyer slow sikit la. Kita cakap pastu sesaat dua baru sampai ke sana. Okey lah dari tak boleh connect terus kan?

Perakkkk sikit la sebab ni 1st time bersidang video bagai..ha..ha..ha..orangkampungdotcom memang cenggini kot. Jakun lebih!


Tapi korang jangan tak tahuuuu..betapa susah nyer nak suruh budak-budak tu duduk main dalam bilik?? Dengan jerit nyerrr dengan gaduh nyer! Pening kepala! Siap whatsapp PR tu cakap u buat-buat tak dengar je la yeee kalau ade suara sumbang menyumbang kat belakang! Ha..ha..ha..

Tak caya tanye blogger lain..huru hara rumah aku la dengan suara Sufiya jerit suara Syakirah panggil aku nak air!nak air! Grrr...

Apa pun pengalaman ;) best jugak sebab jimat semua benda dari nak keluar rumah. Lagi jimat tenaga aku nak kene jaga anak masa yang sama. Kat luar lagi jenuh nak kawal dia orang ;)

18 comments:

Julia Johari said...

canggihnya cara akak review guna video call dari rumah waaaaaaaaaaaa hebat ni kak! betul tu kadang kala husband kita tak free nak bawa ke tempat review, banyak kali julia tolak sebab masalah ni lah sebenarnya...hahahha lawak sufiya ngan dik mok jerit2 ye hahaha

Chekgu Azrine said...

dunia dihujung jari sekarang nih...kan?

mama tisya said...

mmg canggih..certain company meeting thru video call

Petak Bunga said...

betul lah boleh kerja dari rumah..

wahida said...

perghhh...hebat sangat dah ni...

Nurzakiah Hanum said...

wow hebatnya

Mila Ahmad said...

semua dihujung jari je kak jimat tenaga jugak ni. kat rumah je.

Fiza Rahman said...

Ok lah tu. Jimat minyak dan jimat tenaga gittew.

Jueliza Jamani said...

hahaha..

Qhaifa Nur said...

Mmg hebat izwa...canggih dah skrg
Kerja dr umah bestnya..

Falsya said...

wooooaaaaaaa...maju skang nieeeee...hehe

Nieyl said...

Selamat pagi....
lewat singgah hari ini...
wow!memakin maju nie...
bagus la kak...next time boleh je buat lagi...
segalanya jimat...tenaga,masa,minyak..cuma tenaga nak kawal anak² jela ..hihihi

Mia Kassim said...

Wah mmg canggih .. cuma lebih canggih klu ada penapis bunyi2 kat belakang tu hahaha

el said...

iols xleh wat gini kat rumah..si kecik sat g melekat x hengat hahaha

Amanda Suria said...

Wah...next time boleh la wat cenggini kalau x dpt pi review...

Kira Sakura said...

Kalau tidak jenuh la mama balik jadi mamazila kawal tiga bebudak tu dekat rumah sorang2 hihihi

Khir Khalid said...

Dunia dah semakin mudah skrng... maklumat di hujung jari, komunikasi dah tak seperti dulu lagi... :)

Mama Darwiish said...

Cayalah....gigih akkk....semua tu bukan penghalang kalau dah ada minat kan....terbaikkkk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang