thumbnail

Friday, September 02, 2016

Inilah Kasut Kesihatan Med Shoe Yang Saya Menang Tuuuu!


Yang ditunggu telah tiba! Wot wot..dah lama dah idam kasut kesihatan yang cantik. Diulang yang cantik okeyyyy tapi kemain payah nak jumpe yang cantik. Kalau yang ade semua stok makcik-makcik opah-opah punyer stail..hu..hu..hu..

Selain Med Shoe korang mesti tau jenama lain kan? Harga pun boleh tahan telan air liur dibuatnyer! Hold punyer hold sampai kesudah tak beli kasut kesihatan nie. Paling mahal kasut aku beli pun Schol kot..tu pun pakai 5 tahun sampai rabak. Kata nak beli tukar-tukar kasut memang bukan aku lah orang nyerrr...kasut yang latest pun heel dari Zalora, itu pun guna baucer free sebab ade job dengan Zalora haritu. Sekarang heel tu pakai dalam office je. Nampak class sikit ;)

Niat nak beli kasut kesihatan untuk outing luar. Ye lah biler weekend ada event ke kan melibatkan banyak pergerakan, berjalan tu belum kira dukung budak 13 kilo. Mau patah tulang keting oiiii kalau pakai heel! Dah jadi mak-mak takde nyer nak berheel bagai selagi anak tak cukup besar tapi tetap jugekkk tak terbeli!

Alhamdulillah.

Tak sangka jugak memang sebab persaingan nyer boleh tahan oiii..kat FB Med Shoe je dah 1.1k share yang masuk contest ni. Kat IG Med Shoe je aku perasan persaingan tak tinggi walaupun agak seram nak menang.

Alhamdulillah kalau dah rezeki tak kemana kan? Aku anggap ini adalah rezeki harijadi aku yang bakal tiba lagi 2 minggu lagi! Wotwot..september is camingggggg~ ;) seronok kot dapat hadiah, lagi seronok hadiah yang memang dah lama diidamkan pastu hadiah mahal plak tuh. Bunyi poyo jerrr tapi itulah realiti. 

Rich Gold

Kalau ikutkan kasut dia yang lain, tapi aku minta budi bicara owner nak tukar kasut lain..he..he..he..alhamdulillah lagi owner pun okey jer. Diberi 3 pilihan warna so anak-anak yang decide warna ni walaupun dari awal aku nak warna biru. Bila dah sampai kat tangan ehhh cantik la warna gold ni! Difahamkan warna ni inspired dari warna kasut Channel.

Nice sangat warna dia. Kusyen dalam kasut tu tebal sangat sampai rase macam tak pakai kasut! Macam letak kusyen bantal kat kaki pastu jalan. Tapak kasut pun grip giler tak licin. Selesa sangat lahhhhhh. Ehhhh puji bukan sebab free tapi sebab kasut ni memang sedap dipakai. Sedap je kaki bila jalan.

Macam aku ni bangsa memang tak boleh pakai kasut bertutup, kemain berpeluh pastu melecet belakang tak payah citer laaaaaaaaa..confirm melecet kauuu tapi kasut MedShoe ni tak melecet okey! Suka nyerrrr...suka giler sebab tak melecet! Kalau tak jenuh aku nak berplaster kat belakang kaki tu. Aaaaaaa..suka nyer~

Mengapa perlu memilih kasut Med Shoe?

> Pelapik Dalaman Poron
> Sokongan tapak kaki yang hebat
> Midsole yang ringan
> Wide toe box
> Tapak kasut 100% getah asli
> Microfiber (kalis air, tahan lasak, tidak mudah rosak)
> Mesra syariah.

Disyorkan kepada

Mungkin dah sampai waktu untuk aku istiqomah..anak lelaki pun dah berapa kali cakap pasal aurat kaki perempuan ni..kofkofkof..(tepukdadakuatkuat). Korang doakan aku yang baik-baik okey. Yang penting aku suka sangat kasut kesihatan Med Shoe ni sebab ia nyer CANTIK tak macam makcik-makcik..kekekekee..susah oiiii nak jumpe kasut kesihatan yang comel cantik macam ni pastu selesa sedap pakai macam tak pakai kasut!

Kalau korang rase nak beli atau nak bagi mak korang pakai boleh terjah :

FB : Med Shoe

Ehhh..ni bukan entry review atau berbayar laaaa..ni aku nak citer pasal kasut sedap pakaiiii! Ingat senang ke weyy nak dapatkan kasut sedap?? Kadang yang mahal tu sedap tapi design buruk..kehkehkeh..yang murah cantik tapi senang rosak plak, so nak membeli biar berbaloi tau. Sekali beli 5-6  tahun pakai. Tinggal pejam mata je masa nak bayar nanti..ha..ha..ha..untuk kesihatan sendiri kenapa tidak kan?

20 comments:

Siti Rohaida Yusof said...

wah..bestnya dapat kasut ni...tengok pun selesa...

Lynda Che Lah said...

Bestnya!!
Jom kak..
Istiqomah pakai stokin..
So tak melecet kaki belakang tu..
I dulu pun mcm tu.
Asyikla kena gigit belakang kasut (motif apa tak pasti)
Skrg pakai stokin confirm tak melecet..

Cik Ash said...

wahhh tahniah dapat kasut tu

Kakzakie Purvit said...

Kira pandai juga anak-anak pilihkan warna utk mama dia.
Nampak selesa dipakai.

Nurzakiah Hanum said...

wow bagusnya buat anum teruja

Hanis Azla said...

As-salam izwa..

Alhamdulillah.. wah.. beruntungnya izwa dapat hadiah kasut mahal yang cantik.. akak pernah juga belek2 kasut medshoe ni.. tapi belum ada rezeki nak beli.. nak tunggu dapat hadiah jugak agaknya ni hehe..
anyway tahniah ya izwa..

HeNRieTTa JoSe said...

btul btul....medshoe mmg design cantik cantik...tapi harga pown cantik...hehehe....hold dlu...nnti nnti ada rejeki lebey kita beli...jap nk g jamu mata kt sna...

Yana MIB said...

nk kena terjebak jugak ke cane ni?? >_<

safurara said...

bestnya kak!!! sy mmg nak nak kasut niii. rezeki x salah alamat kan kak. hehe

el said...

medshoe mmg cantik design2nya
harga pun ok jugak haha
tp kwn2 ada jugak beli katanya mmg best pakai

NUNU EERA said...

congratz kak.. rezeki org rajin.. :)

Inani Hazwani said...

Seronoknyaa kak ! Rezeki :)

Kesuma Angsana said...

Salam singgah bila ada kelapangan hari ini. Terima kasih masih sudi bertandang ke blog KA. Moga sihat2 selalu yer. seronok nyer dapat hadiah. Lagi2 kasut mcm ni. tahniah yer

Hanim Hashim said...

cantiknya kaler gold tu kak ... best kalau dapat sepasang ni :)

Mia Kassim said...

wahh keciknya kaki ... hehe tapi kaler dia memang cantik

Jueliza Jamani said...

mana gambar kaki pakai kasut tu.. alaaaa.. tp size 4 aku kagum betul.. boleh beli kasut bebudak ni..

Khir Khalid said...

Alhamdulillah tahniah!!.. kasut pun cantik, jenama pun bagus.. rezeki.. :)

Nad MamaZN said...

pakai jap.. nak tgk :)

Kira Sakura said...

cantik kak. pandai bebudak tu pilih

Ika Sani said...

waaa cantikknya kasut. Gold gitu..I like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang