thumbnail

Tuesday, October 04, 2016

Amboi Korangggg!


Amboiii koranggg aku tak tahu nak letak tajuk apa sebenar nya..ha..ha..ha..nasib la korang. Lagipun nak amboiiiii koranggg kalau baca bab orang lain laju je entry tu meletop-letop! Tanjat gegurl tauuuu entry lepas kemain pageviews sampai 3k. Wow sangat korang ni kan..kekekeke~ Tu sekadar pengalaman jujur aku je. Takde niat apa pun.

Serius masa buat entry tu sebenar nyer aku sedih walaupun dalam tu aku banyak gelak. Sebak kot sebab terkenang betapa jahatnya aku, betapa baiknya Eady. Sobs~ Okey fine..kita lupakan okey. Tutup buku lama buka buku baru.

So buku baru aku apa lagi kalau tak pasal anak-anak..grrr..yang selalu bagi aku pening sapa lagi kan. 3 ketul tu je la yang ada. Sabtu lepas Sufiya pulak ade sukan sekolah tapi gambar tak banyak la sebab aku ahli PIBG so mak is so busy u know. Busy makan sebab mak jaga VIP makan..kekeke..





Acara nyer 1 je pun! Semangat berlatihnya 2 minggu lebih, tapi mak dia suka sebab tak payah pakai baju sekolah. Ha..ha..ha..berlatih bukan main tapi waktu hari kejadian boleh pulak dia nebes sampai tak menjadi campakan gelung rotan kat dalam kon. Ha...ha..ha..ape ajelah kakak. Dapat no.3 pun boleh laaa..selebihnya memeriahkan majlis je pun. Berpeluh keti jugak nak tunggu sampai pukul 12 tengahari woih. Nak tunggu ais krim nak tunggu Marrybrown percuma untuk anak-anak.

Setel sukan sekolah, Syahmi Sufiya balik dengan cikgu. Cikgu dia orang pinjam Syahmi Sufiya nak bawak pegi bercuti kat Gold Coast Morib. Amboiiii sangat nie. Baru darjah 3 baru darjah 1 dah pandai berjalan ikut orang. He..he..he..cikgu tu ada anak sorang je so Syahmi Sufiya lah kawan bergaduh dia ;) Pegi sabtu balik ahad petang.

So aku pun apa lagi laju-laju je la dating dengan Eady sambil heret budak gemuk bulat-bulat sorang tu. Ha..ha..ha..mana lagi nak letak mestilah dalam pelukan abah dia. Mana boleh tinggal intan payung ni weyy..nangis mak dia!

Makan dulu kat Teh Tarik Place.

Nampak tak ada orang happy lebih sebab dia je tinggal sorang kita duk mengulit dia je. Kekekeke..jenuh nak jawab abang kakak pegi mana dengan budak becok nie! Setiap 5 minit je tanya abang kakak. Tu kita orang makan dulu kat Teh Tarik Place (entry ni kemudian) sebelum purcase tiket wayang free.

TQ TGV

Walaupun dah 1hb 10 waktu tu nasib aku baik dapat jugak tebus 2 tiket free sempena harijadi aku yang jatuh pada bulan 9. Dapat juga free popcorn & air tu. Phiewww..ingat tak dapat tebus dah sebab dah habis bulan. Tengok wayang malam la..ehemm..bila lagi kan nak dating ;) Tengok cerita Deepwater Horizon. Best giler tapi sekejapan sangat movie nyer! Sejam setengah je. Tak sempat nak meletop adrenalin dah habis movie. Grrr...tetap bagi 8/10 bintang. Best~

Takde aktiviti sangat pun. Ahad Eady kerja, aku macam biasa mereput dengan Syakirah la. Lepas maghrib amik Syahmi Sufiya kat umah cikgu. Semalam isnin pegi kenduri kawin, pastu ingat nak singgah tengok Mama Jue yang dah bersalin tapi tak dapat pegi tengok. Sedih! BTW, tahniah Jue.

15 comments:

Norhayati Mohd Isa said...

Ambooooiii ko idzwa..
Hihihi..
Saja jerrrt..
Tajuk entri tu ye...

Cantik pulak sufiya pakai custom bunga matahari tu ye..
Bab berpanas mmg akak tak sanggup wa..
Kalau akak duduk dlm khemah je hahaha..

wahida said...

comel sufiya dengan bunga matahari tu..

el said...

amboiiiii uols
skrg tajuk entri kalah jln cerita dlm entri kahkahkahkah
amboiiiiiiiiiiiiiiiiiiii kui3x

Kakzakie Purvit said...

Dulu belum matang
Sekarang dah jadi mak 3 budak mestilah jauh beza
Itulah hikmah sebenarnya.

Raihanah Ahmad said...

amboi, comel semuanya

Sue Bee said...

Hahaaamboii korang..kemain posing si comel dengan medal nya tu. Ambooii korang, gi makan sedap lagi ekk..siap nengok wayang,, memang amboi lah korang ^^

mama tisya said...

amboi..amboi..amboi...kalah azwan ali hehe...syok la kakak & abg cikgu bw p jln...lama tk tgk wyg

Falsya said...

Hamboiiiii akakkkkkkk..<---akak memberi kite membalas laaaa..muahahahhaa..

Kite dh lama xgie detim nengok wayang ngan somi kite..anak bujang yg kuat propa tuh xde sape berani jaga..sebab asyik nak duk bawak tiak nak bau badan mak die nie je..hehehe..kemain lg dik mok tuh tau..senyum menyeringai sangat..happy nau..;)

Nurzakiah Hanum said...

Singgah ptg selasa
bz sangat2 x dan nak blogwalking :)

Qhaifa Nur said...

Cian budak becok kena tinggal...
Walaupun kna tinggal ttp berjalan kan...

Nieyl said...

semangat tu penting!
amboi..mama bizi ya...teman vip..hihihi..
si budak bulat bukan main seronok dia ye ikut mama ngan abah g dating :)

nor azman said...

Comel2

Hani Fadhlina Abdul Rahman said...

Amboiiii ... Cam ner lah nak detim agak nyer, asal tukar baju jer tanya nak gie mana ... NAK IKOOOTTT ...

Khir Khalid said...

Dating dah ada peneman... comellll je dia :) :)

Amanda Suria said...

Amboiiiiii....terus terjah ke sini...si adik tu apesal comel benau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang