thumbnail

Monday, October 17, 2016

Macam Lama Je Tak Update Blog!


Orang lain punya birthday orang lain yang happy giler~

Lama nyer tak update blog! Nak masuk seminggu kot. Ade je ni ha cuma takde benda nak cerita. Nak singgah rumah korang pun tak berapa nak sempat. Busy dengan insentif50 Mara, busy dengan kursus ISO, busy dengan anak-anak tusyen so penat sikit. Petang tak sekolah agama tapi aku yang maha penat! Ambil pukul 1 hantar kat taska tunggu pulak dia orang makan bersiap pastu hantar balik ke sekolah untuk tusyen. Petang pukul 4.30 amik balik dari tusyen pastu hantar pulak ke taska semula sebab aku kerja sampai pukul 6. OT la kata nak cari duit lebih untuk mak abah mertua nak datang nie. 

Nak cover kerja nanti nak cuti lama. Pegi balik tu jalan kaki yeeee..al fenat! Balik keje pukul 6, sampai rumah dalam 6.30 6.40 masak pulak macam biasa. Lepas maghrib baru boleh nak makan. Nampak tak penat tu? 

Kene pulak sekarang ni kerja dengan manusia yang aku panggil monyet. Payah nak cerita pasal monyet nan sekor nie. Doa je la kuat-kuat biar monyet ditukarkan kepada tuan lain. Bila waktu menebeng kat "pokok" lain kemain sihat. Kalau "bergayut" kat dahan kemain gelak-gelak sengih macam orang sihat. Pftt..malas cakap pasal monyet.

Tu gambar atas tu aku cuma bawak dia orang makan KFC je pun. Saje belanja makan biar lagi berkat duit gaji. Tak mewah pun tapi cukup semua (Alhamdulillah!~) Cakap pasal rezeki ni last week frust jugak terpaksa tolak 2 job blog. 1 pasal tak boleh nak komit, 1 lagi sebab clash dengan produk lain. Walaupun boleh je terima tapi aku tak nak ade konflik diri dikemudian hari. Frust juga tapi redho je la apa nak buat kan ;)

Gambar ni Eady yang pilih untuk masuk contest ;)

Rupanya ada hikmah redha ni, sebelum habis minggu lepas aku dapat whatsapp dari 1 client yang bagitau aku menang contest lipstik dia (yang ni aku review kemudian ye). Menang 3 lagi lipstik & duit RM 100. Juga, semalam Medshoe Malaysia tag aku kat FB bagitahu aku menang contest selfie bersama kasut Medshoe ! Menang lagi sepasang kasut Medshoe bernilai RM 199 dan juga duit RM 100. Rezeki kan? Niat aku masuk contest tu untuk dapatkan kasut tu untuk bagi kakak aku. He..he..he..aku ni kan bangsa pakai kasut tak reti nak bertukar-tukar so memang dah niat dari awal! Kalau aku menang kasut ni aku nak bagi kat kakak aku ;) Alhamdulillah menang jugak.

Hari minggu takde pegi mana. Eady kerja sabtu ahad. Budak-budak pun tusyen lagi pun cikgu tusyen ade buat solat hajat kat rumah dia untuk anak-anak ni nak amik periksa akhir tahun start hari nie., jadi aku lepak rumah dengan dik mok je. Main masak-masak makan-makan pastu komplen nape tak kurus lagi! Pfftttt~ punyer busy punyer penat sampai nak pegi umah ibu pun aku tak sempat. :( Dah 2 minggu kot tak jumpe. Takat whatsapp je hari-hari. Hmmm..

21 comments:

Raihanah Ahmad said...

ha seronoknya anak2

Kakzakie Purvit said...

Rezeki ada di mana-mana tanpa kita sedari
Yg penting agih pada saluran yg terbaik
Bagi anak ceria makan KFC pun terbaik. Niat nak bagi kakak kasut semuanya baik belaka. Allah bagi sebaliknya berganda-ganda kan. Alhamdulillah..

Julia Johari said...

Alhamdulilah kak...bijak membuat pilihan...Allah ganti lebih dari itu...blogger bijak!

Kakcik Nur said...

Alhamdulillah...rezeki datang bila diundang dan kadangkala tanoa diundang.... :)

Sesekali mak rasa teringin nak dapat job macam yang Izwa buat, tapi tak tahu caranya...

Nieyl said...

Alhamdulillah.....
Yang penting,kita tak tamak dan jika kita tak mampu buat...better jgn buat..
sbb klu kita buat,mungkin kita tak akan puas hati...
see..tolak 2 job..dpt 2x ganda rezeki akk...tahniah akk...

Inani Hazwani said...

Kalau akak rasa lama, Nani lagi lah. Hahah. Dekat dua minggu on off je ada update blog lepas tu harini rasa blur blur nak tulis pasal apa. Hahah ! Wahh rezeki dapat lipstick, jimat duit takyah beli dah. Ehehe. Tahniah kak Izwa !

Norhayati Mohd Isa said...

Alhamdulillah..
Murah rezeki hang Idzwa..
2 contest sekali menang tu..

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah :)

Rozita Abdul Rahman said...

hehe... main masak2 pastu komplen kenapa tak kurus eh? haha..

LYAfrina said...

alhamdulillah..tahniah izwa..


takpelah..maybe dtg rezeki y lbh hebat lps ni..

setuju tu.. lya pom tiap kali dpt gaji msti akn blnje anak.. x mewah2 pom..just happykan anak kan..

Hanim Hashim said...

tahniah kak izwa untuk hadiah-hadiah dari kontes tu. Takkan lari rezeki kalau dah Allah tentukan untuk kita kan kak ;)

Falsya said...

alhamdulillah..berganda2 rezeki Allah bg dekat akak..;)..

len kali kalau nak masuk contest, jgn lupe bg cik abg akak pilih gambau..ade luck!..hehehee

mama tisya said...

rezeki tk dpt yg tu ada rezeki menang yg ni...alhamdulillah

Husna Rahman said...

wah rezeki menderu-deru datang... semoga lebih banyak rezeki yg datang ye..untuk akak. anak2 dan kita semua kat sini la ...heheh

akak baru sminggu xupdate sy sebulan lebih ...pheww..mnggu ni baru stat bukak balik blog..rindu yg amat la katakan...hihihi

HeNRieTTa JoSe said...

comelnye dorg....alhamdulillah rezeki....tu la, tgk mak mak urus anak pagi petang, mmg terkejar kejar, tpi sekejap je masa berlalu dorg dah besar...

eima said...

tahniah rezeki berganda tu ....
tapi gambar tu nampak cun ..ptt le menang

Lynda Che Lah said...

ko makan apa kak bertenaga gitu.
tahun depan anak start sekolah.
Mana nak sibuk ke hulu hilir pastikan masih punya masa..
Mana buat dropship lagi.
Ini ada angan nk buka grocery shop..
hahah..
angan tak salah kan

Fiza Rahman said...

Alhamdulillah... Murah rezeki

Khir Khalid said...

Alhamdulillah syukur.. rezeki, tahniah juga :) :)

hainom OKje said...

Rezeki murah sungguh tu Izwa. Niat baik, Allah pun tahu. Alhamdulilah...Tahniah ye Izwa

Kira Sakura said...

Alhamdulilah rezeki bertimpa2 datang kan!!! ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang