thumbnail

Thursday, October 06, 2016

Teh Tarik Place & Laypark Corner


Benda sedap harus dishare ye dak? Walaupun takat share gambar jer..he..he..he...okey ni aku gabungkan je dedua dalam 1 entry okeh. Bukan ape nak pecah jadi 1 entry macam pendek sangat pulak. Gmbar pun takat 2 ketul jer.

Teh Tarik Place

Nasi Goreng Kampung + Nescafe Tarik

Mee Goreng Mamak + Teh Tarik

Teh Tarik Place ni tak payah nak cerita sangat kot. Ramai tahu makan kat sini sedap gilos. Biase mee goreng mamak dia yang sedap nak mati tapi masa hari kejadian Nasi Goreng Kampung dia yang sedap giler! Ha..ha..ha..nasi goreng kampung tu Eady yang order tapi macam biasa laaaa orang lain punyer order lagi sedapppppp dari yang kita order..kenapa ntahhhh..

Kecek-kecek dengan Eady la nasi goreng tu. Sedap sebab berebut ke sedap sebab orang punyer ke ntah tapi memang sedap lah! Pedas tepat pada tekak. Sedap sedap pedas..nyums~

Total RM25 

Laypark Corner Samudera 

Seafood Aglio Olio

Chicken Chop SEDAPPPP!!

Aaaa..sedap nyerrr..minggu tak dapat pegi makan!!

Laypark Corner Samudera ni kepunyaan Mummy Qausar a.k.a Mek Jah, suami dan ipar kalau tak silap aku. Family bisnes la nie. Ade sekali tu aku pegi saje je tak cakap dengan Mek Jah awal-awal, konon suprise la kan sekali dah makan kat situ lagi bapak suprise! Hoiiiih...sedap nyer Chicken Chop diaaaa..dah la bapak murahhhhhh pastu gu kan dengan Teh Ais Kawww...huwaaa..last week pegi sekali Mek Jah tak buka kedai! Siap kempunan kempunan bagai! Huarghh..

Aku review ni bukan sebab dia kawan tau tapi aku bagitau sebab chicken chop & seafood aglio olio tu sedap dan yang paling penting MURAH gilerrrrrrrrr. Korang tau tak, Eady tu sampai bape kali ajak pegi makan. Last week pegi makan Mek Jah takde, dia kursus dan kalau korang nak tahu kita orang order chicken chop tu 2 padahal aku makan benda lain. Ha..ha..ha..Eady makan sorang tak cukup. Chicken Chop tu dah la besar rangup pulak pastu sos dia ntah..lain dari lain. Nak kata panas black papper sangat pun tak tapi sedap lahhh..

Teh Ais Kaw memang kaw kaw sedapppp..1st time aku rasa Teh Ais yang Kaw sedap cukup rasa. Ntah macam mana nak terangkan ntah aku pun tak pandai. Gambar tu gelap sebab malam kan, lagi pun ni konsep warung. 

Laypark Corner Samudera berada belakang Giant Taman Samudera, betul-betul kat parking lot kedai Perodua kat belakang Gaint tu. Kalau lagi senang kalau korang cari Casmaria Apartment mesti nampak Perodua so kat situ la.

Total damage aku tak ingat tapi tak sampai 30 ke ngam-ngam 30 macam tu la. Puas lah Teh Ais Kaw cup bapak besar, Chocolate Oreo cup kecik tapi tetap besar, Chicken Cho sedap 2, Seafood Aglio Olio so kira murah la kan? Tertanjat order Teh Ais Kaw  RM 5 datang cup BAPAK BBESAR boleh share 3 orang..ha..ha..ha...



22 comments:

Raihanah Ahmad said...

dekat je kita ni idzwa. saya tahu tempat ni katne. nanti nak cubalah terjah makan kat situ

ewanthology said...

Tgk gambar nampak mcm sedap mengiurkan :-)

JMR said...

makan aje ;-p

el said...

teh tarik ngan mee goreng mamak mmg bff sgt hahaha

Fiza Rahman said...

Mee goreng mamak teh tarik palace memang sedap.

Kakzakie Purvit said...

Ohh... sebab itulah sekarang macam dah susah nak jumpa entri dari blognya
Busy business sekarang ni.

Falsya said...

Mee goreng kat teh tarik place mmg sedap..hehe..ehhh, samudera??..dekat ngan umah kite..boleh le cube nnt..;)

Mia Kassim said...

Ololo bestnya dpt lepak kat situ ... kita yg jauh mampu ber hu hu saja lah 😅

Mas Zull said...

assalamualaikum izwa...sedapnya tengok telan air liur jer la ni...;)

wahida said...

lama tak lepak kat teh tarik place tu...

aku yang kawan ngan mek jah pun tak sampai2 lagi kedai dia...
mmg ada plan, tapi biasalah, encik laki aku tu kan menteri, memanjang bz...muahahaha...

Amanda Suria said...

Ok masuk list utk jajahan la...taman samudera eh..agak2 cik abg den tu nak pi sini tak?bila je diorang bukak kedai..kang pi tak bukak plak

ubai ismail said...

menyelerakan.. lapaq balik. hehe

Nadia Johari said...

teh tarik die mengancam

Nieyl said...

salam jumaat...
teh tarik place penah pegi sekali je..
not bad la...harga pun masih boleh lagi kalau makan sorang..hahaha

Hasif Hamsyari said...

nampak simple tapi menggiurkan jugak. macam mana ni. haha.. salam kenal.. :D

nohas said...

selalu jg gi Giant Tmn Samudera..boleh lepak kt Laypark Corner..sedapnya chicken chopnya..juicy..

Eeca Shyaa said...

murahnyaaa. memang berbaloi kalau makan!!

Hani Fadhlina Abdul Rahman said...

Makanan ... Makanan ... Lapor terus ...

Inani Hazwani said...

Teh Tarik Place tu Nani paling sukaa teh tarik dia. Haha ! Hari tu pergi situ semata mata nak take away teh tarik. Aaaa dapnyaa tengok chickem chop tu, nanti boleh lah try :D

Khir Khalid said...

Mmg best... saya suka sgt mee goreng dia tu... superb n marveles!!

hainom OKje said...

Yelah.... nampak sedap nasi goreng tu. Nak try jugaklah bila bila

LYAfrina said...

nyumm..mgiurkan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang