thumbnail

Wednesday, November 16, 2016

Alhamdulillah Semua Sihat.


Macam lama je tak update pasal anak-anak ni. Sejak busy dengan exam week, pastu busy dengan kelas tusyen, aku pun busy kerja dah tu TER busy dengan masalah donia. Alhamdulillah life macam biase je, tetap balik kerja hari-hari kene masak! Ha..ha..ha..tetibe feeling macam mak kau pakar masak pulak tau sekarang nie. Ehemmm...tepuk bahu sendiri sikit. Keh..keh..keh..

Korang jangan macam-macam sangat, aku masak cincai boncai je pun. Masak dalam waktu kecederaan so apa yang ade aje lah. Tak hebat mana pun cuma sekarang memang kita orang praktikkan masak bersama, makan bersama, menyepahkan rumah bersama-sama. Ha..ha..ha..

Eh lari topik! Nak cerita pasal anak-anak je sebenar nyer. Alhamdulillah semua pun sihat-sihat aje lepas dari kes gegata tu. Takde pegi mana pun sama je pegi balik kerja sama pegi balik sekolah.

Sufiya Irdina | Syahmi Irsyad

Alhamdulillah, tinggal nak tunggu habiskan hari-hari sekolah sebelum cuti panjang. Dah tu menunggu hari anugerah cemerlang sekolah. Bercakap pasal cemerlang, tu haaa yang pakai tudung tu muka suci murni baik ala-ala mithali tapi disebalik muka suci murni dia punyer keras hati keras kepala suka ikut hati dia je tetibe periksa no.1 ??

Ha..ha..ha..jangan kata aku, Eady pun terkejut! Mau tak terkejut kalau korang baca wasap cikgu boleh dikatakan hari-hari ade komplen. Buku kerja tak siap, tak bawak buku latihan, tak buat latihan, kene denda berdiri atas kerusi, kene denda berdiri luar kelas, kene cubit kat pinggang, kene rotan kat tapak tangan..ehhh..macam-macam laaaaaaaaaa...dia punyer auta tak nak buat kerja sekolah : cepat-cepat tidur lepas isyak! atau pun menangis sampai tersedu-sedu pastu kene halau pegi tidur. Ha..bayangkan tetiap malam ulang macam tu?

Lepas check result periksa like ehhhh ye ke nie? Tak ke ko akan terperanjat? Ha..ha..ha..no.1 tau korangg..mak is so tanjat! Tapi tetap ucap ALHAMDULILLAH. ;)

Abang tak payah cakap la..sampai mama dia merayu la! Merayu udah la baca buku tu bangggg..huwaaa..penat nak tunggu! Udah la buat kerja rumah tuuuu mama malas nak tunggu sama dah berjam-jam dahhh..hahahahaha...teruk giler aku jadi mak! Ha..ha..ha...

Syahmi ni dari celik mata baca buku la, buat teka silang kata la, buat latihan la, ntah ape-ape dia buat tapi semua berkenaan dengan buku & sekolah. Masalah nyer tiap kali dia buat latihan kita orang kene duduk sama..penat hoihhh berjam-jam nak tunggu! Ha..ha..ha..mak malas okey. Oh ye, Syahmi pun periksa no.1. Alhamdulillah~




Syakirah Irneena

Saje aku letak gambar Syakirah banyak-banyak sebab geram sangat dengan perangai dia sejak-sejak kebelakangan nie. He..he..he..

Kuat merajuk, kuat mengamuk, becok, cerita tak habis-habis, kuat makan, kuat mengajuk, kuat mengulang apa orang buat atau cakap! Haishh..kuat merajuk tak terkata! Eady kata kuat merajuk macam aku! Ha..ha..ha..masalah kuat bercakap pun macam aku, dah canne? Dah kata MINI AKU so memang macam aku lah Syakirah ni. Punyer banyak cakap sampai dah baring kat bantal mata dah nak terlelap pun mulut sembang lagiiii..huwaaa...penat nak tunggu dia penat! Ha..ha..ha..

Kejap je masa, tahun depan dah nak masuk tadika 4 tahun..hu..hu..hu..rasa nak simpan bagi besar ni jeeerr. Manjanyer Masya Allah. Kalah semua orang, mentang dia bongsu kalau keluar dengan mak tok confirm dapat apa dia nak! Bukan main menjeling-jeling mata aku tengok dia. Geram sebab mak tok layan jekkk...eeee...cubit baru tau!

Alhamdulillah setakat ni anak-anak semua sihat, aku Eady pun sihat-sihat aje. Eady pun dah lama tak sakit kaki. Harap-harap semua terus sihat-sihat aje. Yang lain biarlah ikut flow. Malas nak hidup terlibat dengan masalah. Biar aman tenang, jadi kera sumbang pun takpe. Pegi balik kerja buat hal sendiri pun dah cukup. Ini tak kacau orang pun kene sindir-sindir kene fitnah. Dah canne? Hmmm..aku anggap orang tu terlupa doa orang teraniaya selalu termakbul. Anggap je lah tak matang walaupun dah tua! Hu..hu...hu..


16 comments:

Kamsiah Yusoff said...

Izwa..bila anak2 dah besar..kita pasti merindui saat2 mcm ni..percayalah..:)

adarnadzmie said...

seronok tgk gelagat anak2.. terhibur hati...hahaa

mama tisya said...

tahniah dua2 dpt no 1..si kecik tu udah panjat pagar grill ..ati2...hehe

Mas Zull said...

assalamualaikum izwa...amboiii bukan main seronoknya dia yer...anak2 jadi penghibur duka lara kita...:)

Nieyl said...

Syukur Alhamdulillah....
Tahniah kakak ngan abg syahmi...
semoga tahun² hadapan juga prestasi meningkat okay...
E...budak kuat majuk tu..geram tau aunty nieyl tengok awak nie...
rasa nak tium² je pipi diaaa...

Cik Tie said...

perangai dua-dua berbeza tapi tetap juga ada persamaan hehe.. terhibur sangat tengok telatah mereka

Mila Ahmad said...

Tahniah Sufiya dan Syahmi, kekalkan no 1 lagi hehe... kejap betul rasa dik mok tu dah nak masuk 4 tahun. mesti dah byk akal nanti bila dah sekolah lagi macam-macam dia akan cerita kak.

Cik Itah said...

alhamdulillah

Inani Hazwani said...

Tahniahhhh Syahmi dengan Sufiya. Dalam main main banyak tu mesti dia fokus dalam kelas. Heheh :) Buat muka comel pulak yang kecik tu gewraaam tengok :D

el said...

tahniah kakak n abg
tahniah jugak pada adik mok sbb berjaya panjat grill hahaha
comey sgtlah haihhh
betul tu kita ni kan tgk anak kita bukan nye bc buku sgt..tp bila result keluar mcm x tercapai akal huhu alhamdulilah semoga pelajran diorg bagus2 nti ye

Jueliza Jamani said...

Tahniah syahmi & sufiya.. Syakirah ni auumm sgt la.. heheheh..

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah

Kesuma Angsana said...

Salam... telatah anak2 pengubat segala kan.... tahniah anak2 mg terus cemerlang yer !

wahida said...

Alhamdulillah..tahniah buat anak2 ko...

Ann said...

alhamdulillah...mama berjaya..

xpe mama bz nnti kan nak ho ho holiday kan kannn;)

Julia Johari said...

Amboiii adik kuat mengamuk...becok ye...mai sini auntie nak sayang kuat2 hahahhaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang