thumbnail

Friday, December 23, 2016

Dah Jumaat?


Jumaat dah? Allah..seminggu niii punyer lah busy sampai balik rumah rasa nak terbalik dah! Balik masak jugak wakkkk sebab rakyat jelata cakap dah lama mama tak masak! Heh..padahal kat Labuan ade je aku masak. Kerkerker...

Ape nak citer ni? Oh nak share gambar atuk Eady, onyang budak-budak ni. Umur dah 92 (93 tahun depan).

4 generasi

Err..ape nak citer ni buntu nyerrrrr!! Ha..ha..ha..otak asyik pikir kerja kat office, pastu yuran anak-anak baju sekolah kasut sekolah haram 1 bende pun tak beli lagi oiii...biler nak beli nyer ntah! Setiap petang pun balik lambat biler nyer nak beli?? Ha..kiter citer pasal naik flight ! Naik MAS dapat makanan baru errr ke aku yang baru tahu?

Chicken Lasagna ! Sedapppp hoihh~

Menu macam ni la yang aku suka kalau naik flight. Ini bagi makan nasi. lauk pun so so je. Bagi yang ni sampai sayur pun licin ehh sayur Eady la makan. Masalah nyer anak-anak punyer pun kita orang sebat. Ha..ha..ha..anak-anak makan sikit sebab sibuk tengok movie. Serius aku & Eady suka menu macam ni simple dan sedap. Nak makan pun tak leceh sangat.

Ha budak ni laaaaa

Nih nak citer nie, budak ni la kan jadi macam kes dulu! Geram jeee aku..dari kat Labuan sibuk la nak naik kapal terbang, sekali masa kapten tengah tekan minyak nak naik tu time tu dia tersengguk terus tido!! Serius wehhhhh..tengahhhhhhh tekan minyak yang bunyi kuat tu la dia tido! Sabar je lah aku..

Dah tu tido sampai la mendarat! Ko ghase???? Pastu amukan adik nak naik kapal terbangggggggg...eeeeee...geram nyerrr! Tahun lepas pun sama tahun ni pun sama..dah kenapa suka tidur dalam kapal terbang ni?? Mama ko ni naik ape pun tak boleh tidur tau. Ha..ha..ha..mak kau takut kapten tertido takde orang teman. Ohheemmmgee..budak nie. Tapi okey jugak la dia tidur sepanjang perjalanan, aman bahagia aku dengan Eady makan-makan tengok movie bersembang.Kehkehkeh..Syahmi Sufiya dah duduk seat sebelah sanun so tak peduli dah mama abah dia orang. Sibuk je dengan movie.

Eh dah jumaat ye? Kenapa aku rase singkat sangat minggu nie. Kerja banyak hoihh dah la baru pindah masuk balik office sebab office ade buat renovation sikit so dah rugi 1 hari kerja. Nak kene kejar Insnetif50 tu lagi, lagi nak habis tempoh lagi banyak permohonan masuk, almaklum orang Malaysia kan suka buat kerja last minit! Ber bulan open offer tak nak apply dah hujung baru terhegeh-hegeh nak apply pastu semua nak segera. Aduhhh..

Okey lah, kalau sempat lunch time aku BW blog korang kalau tak macam ni la terkolap lunch time pun buat kerja!

16 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bestnya dah jumaat

Nieyl said...

Hari ini nieyl last day kerja di tahun 2016...
insya'Allah panjang umur jumpa di tahun 2017 :)

Kakzakie Purvit said...

Masa balik naik flight pun tidur macam tu juga ke Izwa?
Betullah adik ni - kenyang perut, senang hati - lenalah dia:)

Norhayati Mohd Isa said...

Ye mak oiii..
Dah Jumaat..
Lagi seminggu jer kita kat tahun 2016 ni InsyaAllah..
Cepat ye idzwa masa berlalu.

Hahhaha baguslah budak kecik tu tido..
Tak lah macam nabil masa kecik dulu gi KK..
Bantai menangis dalam kapalterbang tu..
Huru hara mak dibuat nya hahhaa..

Ena said...

ye la kan..
masa skrg singkat sangat
kita om sama
asyik balik lambat je

kuar gelap
balik pom da gelap
sian anak2
tp da bagitau awal2
bulan ni ummi byk benda nak siapkan kat ofis
skrg AI plak.. aritu closing
aisey ayat mcm kita je bz.. huhu

arini baru nak balik waktu normal
nasib baik baju sek yuran sekolah dan semua berkaitan
ngan anak2 dah diselesaikan

JS said...

horray esk cuti hihi

el said...

lau sesaja order dlm flight pas2 turun balik bole x hahaha
almaklumlah x nah naik flight lagi..

Blog Akak Kembang said...

segak lagi atuk hubby iwa ...

Inani Hazwani said...

Weekend ni panjang sikit cuti, boleh lah cari alat sekolah kan. Hehe :D

hainom OKje said...

Patutlah lama tak muncul bizi rupanya....
Kena naik kapal terbang jugak hakak ni nampaknya Izwa, nak merasa makan menu baru

Hasliynda Umairah said...

semoga onyang diberikan kesihatan
yg lebih sihat amin

Dr K said...

Atuk Eady dulu askar ke?
Atuk wife saya bekas askar, muda 5-6 tahun dari atuk Eady tu...masih sihat juga..kuat berjalan...hahaha

doubleZmama said...

Hehehe happy holiday!

doubleZmama said...

Hehehe happy holiday!

Raihanah Ahmad said...

bestnya naik kapal terbang

Kira Sakura said...

hahahahaha naik flight bawak anak kecin la rasa berdebar sgt sgt. takut dorang nanges takmo berenti atas tu jenuh la makkk hahahahaha

tipikal malaysia kak. awal2 tak nak buat huuuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang