thumbnail

Wednesday, December 07, 2016

Kereta Sewa Dengan Harga Berpatutan Di KL

KERETA SEWA AREA KUALA LUMPUR NILAI KLIA


Ramai jugak kot tahu pada bulan-bulan lepas aku sibuk cari kereta sewa untuk mak abah mertua aku yang nak datang KL. Puas (read: susah giler!) jugak la cari..search FB, search IG, google jangan cakap lah sebab aku rasa setiap yang ade no hp owner tu aku whatsapp tanya harga. Takut pun ade sebab takut kene tipu! Kang orang amik duit deposit kereta tak nampak bayang..hu..hu..hu..

Nak pegi kat syarikat yang berdaftar korang paham-paham je lah harga dia. Harga yang boleh buat kau tepuk dada laju-laju sebab tersedak..ha..ha..ha..mahal kot! Last-last misi pencarian berakhir bila terjumpa dengan satu owner ni. Ehh bukan satu tapi sepasang owner yang bagi aku harga terbaik. Diulang owner bagi aku harga terbaik dengan kenderaan besar. Giler kan? Yup, ni jenis-jenis owner yang buat bisnes sambil kumpul pahala.

Starex Royal lagi tauuu..

LEGA! Lega sangat sebab akhirnya terjumpa dengan owner kereta sewa yang sangat memahami keadaan kami. Almaklum bajet kami terhad. Ye lah nak guna 6 hari berapa pulak nak kene bayar kannn..Syukur alhamdulillah, puaslah aku Eady dapat bawak mak abah meronda dari KLIA ke Melaka terus ke Johor (hampir separuh Johor!) dan pusing KL selama 6 hari tu. Sapa tak gembira weh sebab ingat senang keeee nak cari kenderaan besar yang selesa buat orang tua tapi dengan harga sewa berbaloi-baloi? Susahhhhhh okey~


Sedangkan kita naik kereta kecik nak jalan jauh pun sakit-sakit badan, sakit-sakit pinggang ini kan pulak orang tua yang sakit kaki sakit lutut dengan beg baju masing-masing, barang yang bermachiam-machiam tu..hu..hu..hu..sebab tu aku cakap lega sangat sebab terjumpa sepasang owner ni. Dengan berbesar hati aku nak share pasal KERETA SEWA ni mana tahu kot-kot korang pun tengah mencari kereta sewa murah area KL, Putrajaya, KLIA, Nilai. Simpan no hp owner ni tau. Bagitahu kat kawan-kawan, saudara-mara. Owner pun sempoi senang nak berbincang & nego.



Condition kenderaan pun tip top macam baru. Bersih & wangi. Yang penting macam mana korang dapat keadaan kereta tu pulangkan dengan keadaan yang sama..jaga baik-baik seperti kenderaan kita sendiri. Kita senangkan orang lain, Allah SWT akan senangkan hidup kita. Ye dak?


So, korang boleh panjangkan entry ni moga-moga owner tersebut dimurahkan rezeki yang baik lagi. Aku share moga manfaat pada kita bersama & untung-untung manfaat pada orang lain kita dapat sedikit pahala juga. :)

Whatsapp / Call : 019-2401510 / 019-2421510

14 comments:

mama tisya said...

pernah naik straex rmi2 ngan family inlaw...mmg selesa sgt...ni smp 6hari sure lg syok la

Nooriah Abdullah said...

wahh budak tecik tu memang dah booking pasengger depan ke tu Wa
geram kaknoor tengok lah
kalau macam ni kaknoor pun nak jadi tetamu lah
nak naik kereta lawa hahaa

Kakzakie Purvit said...

Betul bila org bagi condition baik pulangkan pun mestilah dgn baik.
Adik tu tak mahu kalah:)

Nurzakiah Hanum said...

selesanya besar

Cik Itah said...

kereta besar mesti selesa untuk family..hehhe semoga murah rezeki owner kereta tu

Radhiah Izzati said...

boleh try.. huhu.. done follow =)

p/s : budak baru nak belajar

Nadia Johari said...

besarnya..bolehlh nanti guna untuk jalan jauh

Nazayiena Ayiena said...

selesanya berjln ramai2 dgn keta yg luas nie.

Inani Hazwani said...

Seronoklah berjalan bila kereta besar dan selesa macam ni :)

Nieyl said...

Terbaik...kalau jalan jauh² mmg perlukan kereta yg selesa..:)

Blog Akak Kembang said...

nampak selesa tu keta tu ... boleh riki2 nnt

FarahGlanzDotCom said...

terbaik la..mesti selesa..share la jugak brp rental sehari..;p

ewanthology said...

naik starex mmg syok la... jalan jauh pun rasa selesa.

Raihanah Ahmad said...

wah selesanya nampak, boleh guna khidmat ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang