thumbnail

Thursday, January 12, 2017

Manis 2017


Baru ada nafas nak sembang! Phiewwwww walaupun kerja still lagi banyak tapi dah boleh bawak bertenang sebab kerja urgent dah setel tinggal kerja hakiki je lah, yang tu boleh buat time to time sampai habis.

Jangan tanya sape amik gambar nie! Kehkehkeh~

Nampak tak yang menimbum sampai kat belakang tu? Ala sampai kat kotak biru tu? Ha tu la semua kerja aku! Tapi takpe aku kan gagah perkasa..phuiii..so buat man man je..relax sudah~ Kerja sampai mati pun tak setel ye dak? Okey tu mukhadimah je, jom kita sembang. Tengok tajuk kemain manis heh padahal baru je 12.01.2017 ha..ha..ha..satu per satu benda baik datang harap-harap biarlah kekal sampai ke Dec 2017 (aamin~).

Suprise makanan dari dik Juju blogger top top meletop!

Padahal dari pagi tu sembang dalam whatsapp, biaselah tak sembang ape pun kecuali pasal Ehpyra & pasal kehidupan je..chewahhh..alih-alih dah nak dekat tengahari tengah on call dengan peminjam ade orang kaunter panggil cakap ade delivery makanan..Ehh..apesal pulakkk. Tengok-tengok wahhhhh..banyak nyer!! Nak makan tak boleh kene tunggu dik mok sebab kek gebu gebu HOKKAIDO CAKE tu telah dipesan adik mok je yang punyer!! Huwaaa..rase terharu okey sebab kadang-kadang benda-benda kecik macam ni yang buat kiter rase dekat sangat dengan seseorang walaupun bukan setiap hari kita jumpa.

Sobsss lagi terharu kek tu sedap nak mati tapi dapat sesudu je rase ! Ha..ha..ha..kek sedap anak-anak la makan dulu. Yang lain semua sedap tapi tak boleh lawan HOKKAIDO CAKE tu..ehh apesal telan air liur nie??? TQ Dik Julia Johari, moga awak dimurahkan rezeki lagi. #muahciked ;)

2nd things~

Cantik tak? Walaupun tak semahal ribu-ribu tapi cukuplah dengan lafaz alhamdulillah. Kumpul sikit-sikit balik mana yang dah takde. Ini pun lama jugak nak dapat. Sikit-sikit lama-lama jadi bukit ye tak? Simple but nice, aku anggap ini hadiah anniversary kawin kami yang ke-10 bulan Jun tahun lepas cuma lambat nyer 6 bulan! Ha..ha..ha..ye lah nak dapat benda yang puas hati bukan senang ye dak lagi pun bukan boleh dibeli selalu.

3rd things

Muka tak tau nak reaksi macam mana

Tak tahu nak reaksi macam mana bila pegang bunga! Ha..ha..ha..almaklum orang jarang dapat bunga dan memang bukan kaki minat bunga so bile dapat bunga rase pelik pulak. Tu bunga aku menang dari Giveaway dari blogger top top meletop jugak Illyariffin ! Contest yang aku masuk last-last minit masa awal tahun haritu. Tak sangka pulak terpilih..he..he..he..best jugak dapat fresh flower ni! Dah letak elok je kat atas meja kat office nie.

Yang lain semua smooth je, harap-harap semua nyer bertenang sampai akhir tahun. Malas okey nak serabut kepala terlibat dengan perkara negatif! No no no..aku tak nak ye. Aku nak hidup tenang aman, damai, bahagia tanpa terlibat dengan mana-mana masalah. Blog job alhamdulillah tak banyak tapi ade, cukup lah sikit-sikit nak buat belanje anak-anak, cukup juga nak buat bayaran pada Jabatan Penilaian Tanah, sikit lagi nak cukup untuk buat bayar lawyer. Payment pun alhamdulillah makin meningkat walaupun perlahan. Harap berterusan dan harap semua PR nampak effort aku.

12 comments:

Khir Khalid said...

Salam berblogging dan tahniah... salam ceria selalu :) :)

Inani Hazwani said...

Dalam kerja bertimbun tu ada banyak lagi benda boleh buat senyum melebar kan. Heheh :)

Kakzakie Purvit said...

Semoga kemanisan ini terus berpanjangan. Aamiiin.

HeNRieTTa JoSe said...

tahniah...mga kemanisan itu berkekalan....

Mila Ahmad said...

cincin butterfly tu lawanyaaaaaaa kak.

Raihanah Ahmad said...

tahniah, cantik bunga tu

JMR said...

kerja ikhlas mesti dpt byk ganjaran..terbaik kak! jgn stress2 kerja, nnt kurus

hainom OKje said...

Moga terus yg manis manis ajesepanjang tahun ye Izwa

Radhiah Izzati said...

manis sangat nih.. huhu

dorsett pink said...

wahh! banyak nye fail atas meja tu... confirm busy tahap gaban ni. hehe

alia farhan Said said...

Cantik nya ring tu

adianiez AIDA said...

bulan disember ari tu, aida punyer sampul kecil sama lebih kurang mcm yg kat belakang idzwa tu.
adus. tu yg blogging pun tak nyempat!
dah tu, aida panggil junior officer 1-2 org, bantu buat report :) ha haha...
report menimbun.
pastu aida nak transfer balik keje melaka.
memang busy tahap gaban la...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang