thumbnail

Friday, January 20, 2017

Seminggu Sekali.


Buka-buka entry sama..buka-buka entry sama ye dak? Macam la korang kisah heh..mood berblog tak datang-datang lagi kot. Kadang rasa macam dah tak perlu share ape-ape dah kat sini, even kat FB pun sama..menyampah semua pun nak kene control semua pun nak kene tegur. Ade je stalker tak bergaji sampai bad mood aku di buat nyer seminggu nie. Huh..ABC kah..tetibe nak bad mood sangat. He..he..he..

Sebenar nyer takde ape pun nak diceritakan melainkan hidup yang sama dan busy je. Yang lain sama je. Bercakap pasal hidup ni kan kadang-kadang aku pelik dengan manusia tau..kita tak kenal tiba-tiba boleh tak suka dengan kita? Okey lagi tapi yang dulu baik tiba-tiba jadi musuh tanpa sebab ni dah kenapa? Duk tunding salahkan orang sedangkan terlupa 4 jari lagi menghala ke diri tu sendiri..huh..kalau bercakap pasal sorang manusia ni aku rase berkajang-kajang muntah darah muntah hijau dibuat nyer tapi aku pun manusia jugak takde lah baik mana tapi takdelah sejahat apa yang dia buat. Tak gamak kot. Harap-harap ALLAH SWT bagi sedikit teguran pada dia. Aku berharap sangat dia dapat "teguran" yang buat dia buka mata bahawa se-nya ALLAH SWT itu Maha Mengetahui dan Maha Berkuasa. Malas nak cakap pasal manusia nan sorang ni, aku setiap hari berdoa janganlah ternampak muka dia sebab boleh spoil mood. Hmm..aku pun tak sebaik mana :(

Penghibur hati juga pemening kepala

Anak-anak dah start sekolah ni macam tak cukup masa dibuatnya. Dari pukul 5 pagi sampai 10 malam pusingan nyer macam nak terbalik. Penat tak payah cakap lah sampai aku pun meragam sama. Ha..ha..ha..pening kepala Eady tu! Tak cukup anak manja dia meragam bini pun nak meragam sama. Biase la orang perempuan kan kalau penat lapar mulut tu perangai tu lagi laju dari otak! Ha..ha..ha..

Sebab tu ALLAH SWT tu jodohkan aku dengan Eady kot kalau tak hari-hari berperang je. Ini tak dia diam je malas layan aku nanti aku dah sejuk elok je tengok tv sama-sama. Ha..ha..ha..aku pun tak paham aku~ Rasa macam nak bercuti je tapi cuti nak pegi mana dengan musim budak sekolah ni mane boleh ponteng. Heh la kau Izwa baru 3 minggu keje tapi kenapa rasa macam dah 3 bulan tak rehat niiii..

Blog job pun banyak aku tolak..1 sebab event buat hari kerja, 1 lagi memang sebab busy. Aku ni kalau busy memang takde idea nak suruh karang ke nak suruh post kat ig ke fb ke memang ke laut lah so dari jadi tak best baik aku tolak siap-siap cakap aku tak boleh commit. Tak nak nanti tamak amik job tapi buat kerja ntah hape hape ntah end up nama sendiri juga yang busuk. Harap lepas ni waktu aku dah bertenang, blog job datang dengan lebat dan hebat nyer. Aamin~

Sapa-sapa nak offer blog job|review|event (weekend) boleh e-mail : idzwa@yahoo.com okey~ arios.

21 comments:

Kakzakie Purvit said...

Jadi ibu/isteri seterusnya berkerjaya begitulah...

Kalau busy nak berblog tak ada masa kakak cadang tepek aje gambar adik tak payah tulis apa-apa:)

Mazni Azmi said...

Kalau nak di kutkan orang, buat apa pun mesti ada yang tak ouas hati.
.
Biarkan je lah labu labu tu
.
Buat donno je.
.
Yang penting keluarga kita bahagia
.
Dan kerja kita jalan 😍

eima said...

semoga ketenangan tu dtg ....
rileks2 dulu .... kan best boleh bercuti kan ... aku dah tak sabar nk tgu bulan 4 nk bercuti lama.......

Nieyl said...

Nieyl pun mcm akk...
blog makin sendu tahap gaban rasanya....
kdg² sehari 1 entry je dapat buat...hahaha...

Inani Hazwani said...

Moga Allah permudahkan semua urusan kerja kak Izwa. Amin. Hehe. Jangan stress2 kak, buat tak tahu je orang2 yang suka menyakitkan hati ni. Tak ke mana pun diorang tu nanti. Amboi dik, duduk dalam bakul kain ke tu. Hahah

adarnadzmie said...

biar jer lah pada yg busy jaga tepi kain tu idzwa... jgn fikirkan sgt... hehe...

el said...

kita ni mak2 manalah ada rehat 24/7 bekerja je manjang
lau pi cuti pun xdenya nak rehat sambil tengok laut pgg tangan laki hahaha ada je pelakon2 kecil yg mengacau kahkahkah sabo je lah

Lisa Nurulain said...

hehe keje suri rumah la yang penat. tp best nya leh jaga anak depan mata

Blog Akak Kembang said...

besar pengorbanan tu ... besar ganjarannya kelak

Cik Itah said...

biasala tu sis..dalam hidup ni ada je orang yang suka dan tak suka kita. be positif sajala :)

Dkna Abza said...

kadang-kadangkan kak, rasa nak luah macam-macam tapi risau kisah tu akan membuka aib diri sendiri atau orang lain.. jadi, share jer la kisah hidupan yang hepi2 jer la kan kak.. walaupun sebulan sekali update blog hihiii

LadyBird said...

Blog job tu mcmn yer? Trgn nk tahu..

Khir Khalid said...

Awal2 tahun ni mmg sibuk kan.. peluang bnyk juga cuma boleh atau tak je time nk buat tu.. salam ceria sekeluarga selalu :)

aRz MoHa said...

kalau fikir pasal orang lain memang boleh ilang mood. positive ja...kita buat apa yang kita rasa betul...


tapi samalah mood saya pun dah ke laut china selatan...nak suruh gi bercuti agaknya hehehe


apappun semoga dimurhakan rezeki kak izwa

Julia Johari said...

org pompuan mmg ada mood turun naik...terkadang juju pun sama...kalau mood x cun rasa mcm x yah update lah blog...nanti lg kecewa...penat kan kak...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

xpe abaikan yang negatif just be a strong mama utk keluarga!

sal ya said...

Itu la dugaan hidup. Sabar je la. Ni pun dengan anak 4 sekolah, struggle jgk la dgn masa. Cm x blh nk meragam sbb ayahnya yg join anak2 meragam. Haha...

adianiez AIDA said...

sama ler kita, terasa mcm nak holiday.
releks...
jauh dari melaka tu.
tapi tu la.
anak2 skola, tuisyen. kita keje :(
aduhai...

LYAfrina said...

samalah lya..kdg2 xtau nak share ape..

tp klo psl stalker tu...lantak dia lah izwa..maknanya kehidupan awk sgt baik drp dia..sbb tu asyik nak stalk jer.. haha..

hainom OKje said...

Ibu bekerja mmg bizi Izwa, dengan kerja lagi, anak lagi, kerja rumah lagi...adoiyaiii

Kira Sakura said...

memang rasa kalau boleh nak kerja dua hari cuti 5 hari kan kak? kihkihkih :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang