thumbnail

Wednesday, January 04, 2017

Syakirah Irneena 1st Day di Tadika


Cerita pasal budak ni lagi la..nak cerita pasal ape lagi kalau buka sekolah! Yang lain pun mesti sama super busy super mak super penat super supir .. ha..ha..ha..macam mak-mak lain 1st day nak hantar anak kat tempat baru mesti risau la susah hati la pikir macam-macam takut anak nangis la meragam la..


Macam ni nak meragam??

Isnin masa cuti tu beribu kali aku pesan "esok adik kene bangun pagi mandi tau, kene gosok gigi adik tak boleh meragam tak boleh nangis tau" siap janji pakai jari kelingking okeh! Ye la risau la aku sebab Syakirah ni dah la tak nak bangun pagi tak nak mandi pagi, korang bayangkan setiap pagi Eady akan dukung dia tengah tidur, bawak turun rumah bawak masuk dalam kereta then sambung tidur dalam kereta so tak ke hati ni kerisauan macam mana nak kejut??

Macam magic! Selasa pagi aku kat dapur tengah buat sarapan dia orang dia tegur aku "mama..adek dah bangun!" Wahhh tanjat kauuuu..dia siap sengih pukul 6 pagi tu! Tak terkejut kau?? Elok je mandi gosok gigi, masuk kelas baru, jumpa ibu baru elok je dia sengih-sengih macam takde ape. Ha..ha..ha..mak kau yang risau lebeyyy..almaklum mak korang ni kan kalut kemain.

Lega. Masuk office pun hati senang! Abang kakak dah besar dah boleh urus diri sendiri. Baju sekolah je lain dari orang lain, baju orang lain baju rasmi taska dia je baju boboiboy! Ha..ha..ha..kes mama dia tak bayar duit yuran & baju lagi. Esok la kot pakai baju taska ;)

14 comments:

Cik Kumbang said...

wah dik mok memang gud girl !! *thumbs up*

Qhaifa Nur said...

Alahai comel pulak Syakirah dgn gaya gitu...
Gud girls...dh besarrr

Nurzakiah Hanum said...

comelnyaaaaaaaaaaaaaaaa

Jueliza Jamani said...

haha jari kelingking ehh muat ker dgn jari mama

Kakzakie Purvit said...

Kelingking dan berkaut tu yg adik tak nak mungkir
Muka gebus-comel ni mana kisah. Dah biasa duduk campur anak-anak org lain tu yg tak kisah. Cuma nasib baik dia tak tanya kenapa adik tak pakai baju macam kawan-kawan adik? Masak mama/abah nak jawab:)

Raihanah Ahmad said...

all the best adik

Ainniah Zulkefli said...

wah good girl nya dia...camtu la budak bijak :)

Lisa Nurulain said...

biasanya rajin kalau baru baru ni. mcm little boy lisa.. haha rajin bebenar 2hari g skolah. rni dah liat bangun hahha

Nooriah Abdullah said...

wah best nye budak tecik ni dah bangun pagi mandi gosok gigi lagi
ish ish kadang mak dia yang lebih risau kan
dia ikut abang dgn kakak dia lah tu bagus Syakirah ni kannnn

Kira Sakura said...

Good girl sangat ni. agaknya tu yang orang selalu pesan kalau nak doa kat anak nak anak buat yg elok2 kena cakap masa dorang nak tido tu kan kak

Raihanah Ahmad said...

wah pandainya, takde drama2 kat tadika.

LYAfrina said...

alhamdulillah...mudah sgt... good girl dik mok !
bersemangat tu..

hainom OKje said...

Pandainya adik, nak melayan budak bangun pagi tu kalau ye tak ye boleh jadi singa kita hihi

adianiez AIDA said...

mostly anak2 zaman skang da sporting la, idzwa.
diorang da faham.
lelebih da tgk kakak abang dok usung beg gi balik skola,kan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang