thumbnail

Friday, March 17, 2017

Lazada Birthday Blogger Contest

Lazada Birthday Blogger Contest

Happy Birthday Lazada!

HAPPY 5TH BIRTHDAY LAZADA! | Wowwweeee..Lazada buat contest untuk blogger ! Sempena birthday Lazada yang ke-5. Wehuuu..happy BESTday Lazada Malaysia~ Nak masuk contest ni senang jek, jawap soalan & senaraikan 3 barangan idaman korang je. Mudah giler. Ha? Macam mana nak join..ok ok..klik sini tau ! Jom kita pakat join beramai-ramai, untung-untung ade rezeki korang atau aku, sapa tahu kan ;) Ehemm..kalau ikut senarai lebih dari 3 tapi kita ikutlah syarat kene letak paling 3 yang di-IDAM-kan. But 1st kene bagitau apa yang terpaling  korang suka tentang Lazada Malaysia ni.

1. What do you love about Lazada Malaysia? Apa yang anda suka tentang Lazada Malaysia? 

- Paling suka?? TERpaling suka membeli belah dengan Lazada ni sebab senantiasa ade sale! Ha..ha..ha..sapa tak suka sale cepat bagitau aku! Aku paling suka sebab biase Lazada buat sale giler-giler, murah amat! Dan paling best Lazada ni servis penghantaran dia pantas. Hari ni kau shopping esok sampai dah kat lobby office! Wahhh siap call bagitau barang dah ade kat bawah datang la collect. Nampak tak? Tak perlu tunggu lamaaaaaa...paling best dah la sampai kat tapak tangan terus, kadang tu kos penghantaran pun tak perlu bayar!

- 2nd things aku suka pasal Lazada ni sebab nak shopping semua benda ada! Heh dari sekecik benda pelekat sampai sebesar almari ade tauuuuu..pendek kata mak ayah je takde jual..kekekeke..sempoi wehhh..tak payah berpanas tak perlu berhujan nak shopping dah. Tak payah nak nak bersusah bersiap, naik kereta nak kene cari parking bagai nak pegi mall. Kau sebut je nak barang apa semua ada!! Klik klik hujung jari je dah la tu semua keterangan barangan akan diterangkan dalam setiap gambar rajah! Mudah, jelas, simple jerr..

- 3rd things aku suka ialah cara pembayaran yang senang. Guna lah debit ke, cash on delivery semua ade! 

- 4rd things cara pembelian semudah abcd jerrr...taip kat search apa korang nak cari atau nak mudah korang boleh pilih kategori je semua dah disiapkan list dalam tu, klik kat gambar, baca, masuk basket dan make payment! Esok tunggu dah sampai! Senang kannnnnnn...yeayy~

- 5th kalau barang rosak nak return pun mudah! Semua dihujung jari jerr...best best best~

2. Top three Product picks from Lazada Malaysia (your three favorite products). Tiga BARANGAN IDAMAN dari Produk dari Lazada Malaysia (tiga produk kegemaran anda)

Hah yang ni terpaling semangat nak list kan! Ha..ha..ha..kemain gigih nak senaraikannn..kalau boleh nak letak 10 tapi apakan daya nak 3 je kan. So nahhh..yang tetap dan sentiasa menjadi pilihan aku ialah KATIL, KATIL & SOFA. Dari entry lepas kot asyik la katil, katil, katil..ha..ha..ha..penting woih katil untuk orang tak berkatil nie. So, dah tentu no.1 yang TERpaling diidamkan ialah KATIL! 

1. ARDEN DIVAN BEDROOM SET

Arden Divan Bedroom Set

Arden Divan Bedroom Set

Yawww..terus idam set bilik tidur kauuuu..ehemm nak masuk rumah baru (rumah pun tak nampak bayang lagi tapi dah naik ke tingkat 17 dah..insya Allah tahun depan dapat kunci.) nak masuk rumah baru nak set bilik tidur baru uuuu..nak fefeling pengantin sangat. Tengok kemain mengidam kauuu izwa. Ha..ha..ha... ye la wehhh..bape lama dah tidur bawah je nih. Nak pulak la yang empuk.


2. I HOME 536 MARTINI DIVAN QUEEN BED

I HOME 536 MARTINI DIVAN QUEEN BED

I HOME 536 MARTINI DIVAN QUEEN BED

No.2 pun tetap lah katil! Untuk anak-anak la pulak. Wahhhh best nyerrr kalau dapat sorang satu katil queen! Heaven okehhhh~ Oh yeee..tema bakal rumah kami ialah moden dan minimal. Warna pilihan dah tentu hitam/putih atau putih grey jek. Wahh kau kemain impian. Korang jangan lupa aminkan tau~

 3. KATES 1+2+3 SOFA SET
Kates 1+2+3 Sofa Set

Kates 1+2+3 Sofa Set

Untuk set ruang tamu dah tentulah nak sofa bewarna selamat! Hitam nampak mewah, esklusif dan senang nak jaga. Cantik kan? Ni la LAZADA MALAYSIA asyik goda aku dengan barang cantik jek. Jenuh nak selak dari page ke page lain sampai leka la.


3. How do you think Lazada Malaysia can improve? Apa Yang Boleh Dipertingkatkan Lagi LAZADA MALAYSIA?

Hmmm..hmmm..apa ye? Oh ye..barangan yang tiada dalam stok perlu di-highlightkan! Sebab bila kita dah klik nak make payment baru tahu ooooo barang ni kene tunggu lagi 2 minggu baru ade stok..sobs! Hilang kejap keterujaan. Kalau ade tanda/pemberitahuan dihighlightkan kita takde la sibuk-sibuk nak klik kat gambar barang tu betul tak? 

Selain dari tu, ruangan komen lah. Ruangan komen perlu diperkemaskan, dipercantikkan nampak macam ruangan sendiri. Paham ke ni? Ini komen diletak dalam 1 page yang sama kene scroll down tengok dia macam bersambung dengan segala disription barang tuh sendiri. Atleast kalau kotak komen di warnakan dengan warna lain boleh nampak perbezaan kot. Senang orang nak baca.

Kenapa komen lebih pasal ruangan komen ni?? Aku la kan, kalau nak beli satu-satu barang tu aku akan baca komen terlebih dahulu! Kalau semua komen nampak ok cantik bintang pun banyak baru aku beli. Kalau tengok komen takat satu dua je aku akan hold dulu la beli.

4. What is your birthday wish to Lazada Malaysia? Apakah ucapan selamat hari lahir anda untuk Lazada Malaysia?

Seperti manusia lain aku akan ucapkan TAHNIAH buat LAZADA MALAYSIA kerana berjaya mengharungi 5 tahun pertama dan menjadi terkenal dalam usaha 5 tahun ini. SELAMAT HARI LAHIR KE-5 yang bakal menjelma buat LAZADA MALAYSIA! Aku akan doakan semoga LAZADA MALAYSIA terus berjaya dan menjadi penanda aras bahawa semua kemahuan dapat dituruti bersama harga yang sangat menjangkau luar fikiran orang. Moga LAZADA MALAYSIA berada di nombor 1 pencarian disetiap orang. Fikir shopping fikir LAZADA! Wahhh gitu~

So korang yang naik join sempat lagi ni sebab tarikh tamat Lazada Contest pada 23.03.2017 tau! Klik sini kalau nak join. Cepat cari idea so kita boleh menang bersama-sama ;) Dah buat entry jangan lupa e-mail ke Lazada : contest@lazada.com.my

14 comments:

Siti Rohaida Yusof said...

all the best idzwa

~ Kisahsidairy~

Nieyl said...

Menarik...
ok nnt nieyl join...

Seorang Syed said...

Good luck ya! Saya pun join juga contest ni. Harap ada rezeki menyebelahi. Hehe.

Dedaun Comel said...

Saya tak join tapi saya harap yang terbaik kepada mereka yang join. Nak bagi sokongan je.

Menarik wishlist tu.. bukan alang-alang. Semoga berjaya :)

FarahGlanzDotCom said...

All the best! Moga ada rezeki nnti

Mas Zull said...

assalamualaikum izwa...selamat berjaya izwa...:)
** Mama Maszull

Fiza Rahman said...

Good luck.

Mrs Puex said...

mengumpul kekuatan nak karang ayat..hahahaa..

Cikna said...

Singgah dr segmen yg sama, good luck&all d best ye, semoga rezeki b'pihak kpda kita...:-)
http://cikna136.blogspot.my/2017/03/lazada-malaysia-blogger-contest.html

HeNRieTTa JoSe said...

Gud Luck...teruja nak join jugak....

Cik Tie said...

gud luck ya

Kira Sakura said...

good luck kak. join jugak hihihihi

Khir Khalid said...

All the best Idzwa.. good luck! :)

el said...

gud luck awak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang