thumbnail

Friday, May 05, 2017

Berbuka Puasa Dengan Nasi Arab Sedap Di Alanna's Kicthen


Punya lama tak update blog, buka-buka nah kau terang biji mata ! Bukan tak rindu nak update tapi otak agak tepu dan banyak benda malas nak cerita. Ha..ha..ha..semua pun nak malas .. ape punyer blogger nie. Kof .. kof .. kof ..

Hari rabu lepas balik dari kerja aku dijemput untuk mem-food review (ade ke perkataan ni? kekeke..~) di Alanna's Kitchen di Pandan Indah. Dekat je dengan kawasan aku tinggal dulu (rumah mak aku). Nak cari pun senang sebab signboard nyer dari jauh dah boleh nampak walaupun Alanna's Kitchen ni berada berderetan dengan lot kedai-kedai. 

Alanna's Kitchen

Alanna's Kitchen is a Muslim friendly restaurant that serves Arabic, Western and local Asian food. Favorites on the menu are Arabic Chicken Mandy, Arabic BBQ Chicken and Fried Chicken Chop.All food is a set meal and it comes with a FREE soft drink. The sauces and burger buns are specially home made from scratch. Alanna's Kitchen also offers home made cakes as desserts. (sumber FB : Alanna's Kitchen)

So korang jangan risau kalau tengok tiba-tiba Madam (chinese lady) datang depan jemput korang masuk ! Halal. Semua makanan boleh dikatakan 80% homemade termasuk kek dia ! Aaaaaa..sebut pasal kek dia..allahhhh..nanti lah cerita !

Nasi Arab - set for 4

Nasi Arab - set for 2

Nasi Arab, Kambing & Ayam.

Nasi Arab - set for 2

Nasi Arab, Ayam Grill & Ayam Panggang

Ulang tayang set for 4 !


Apa boleh aku kata aku bukanlah penggemar nasi arab. Serius kalau orang ajak aku pegi makan nasi arab aku like alaaa..makan benda lain tak boleh ke ?? Huwaa..tekak tak bleh telan arrr nasi kosong gitu-gitu je. Nak gu dengan kuah / sup ala-ala arab ?? Huwaa.. not my tekak arr..Eady selalu stress dengan aku if ajak pegi makan nasi arab confirm tak nak.

Kali ni datang tak tahu nak kene food review ape. Diberitahu food review untuk menu berbuka puasa je. Okey lah dekat dan ada masa terluang so kita pergi je lah. Bila dihidangkan .. alaa..nasi arab ? Macam nak menitik air mata ! Okey la sabar izwa sabar .. amik-amik gambar selesai kan tugas kau Izwa. 

Ulang tayang lagi !!

Dah selesai tugas, maka mestilah acara makan bermula kannn..Eady & anak-anak je makan. Banyak kali Eady tanya "B tak nak makan ke..rase lah sikit.." aku cakap "takpe takpe.." dalam pada tu ehh cuit la sikit buat rasa. Rasa kambing la sebab aku memang penggemar kambing. SEKALIIII...ehh sedap nyerrrrr !! Eady cakap sedap kan ?? Setakat ni abang rasa ni yang TERPALING SEDAP . Makan je cakap SEDAP, suap je cakap SEDAP .. ALLAH confirm sedap giler nie .. Ha..ha..ha..

Macam mana nak describe eh..kambing dia diperap, sampai ke tulang dan rasa dia sedap lahhh..dia punyer kelembutan aku cakap kauuuuuu orang bergigi goyang pun boleh kunyah !! Punyer lembut dan sedappppp~ Ayam pun sedappp tapi tak boleh lawan kambing arr..

Rupe nyer kan, kat Alanna's Kitchen ni Nasi Arab & Kambing ni antara menu yang TERlaris sampai kalau kau tak call dulu datang main terjah bakal mengundang air mata arr..sebab kambing ni cepat abis !

Letak sekali lagi ! Ha..ha..ha..

Untuk bulan puasa ni , semua set Nasi Arab ni akan didatangkan bersama air, buah & kurma juga samosa. Murah la kan? Menu sempoi semua ada, cuma satu je la aku tak suka sebab air tu adalah air gas..sobs!~ Ade air Jasmine Tea tapi aku bukan penggemar tea so tak boleh telan. Tapi takpe air kita order lain okey sebab menu ni dah la jimat, boleh dikongsi bersama so top up air takde masalah besar sangat kan ;)

Nak citer jugak..disebabkan makanan ni lah aku benci sangat dengan blogger dak Sally Samsaiman ! I hate uuuu dak Sally Korea ! Benci sangat sebab lambat sangat ajak akak makan kat sini ! He.. he..he..  sedap nyer sampai dah esok nyer pun Eady dan anak-anak still cakap lagiii..

Kalau korang nak tahu, Syahmi buat kerja sekolah dia ade tulis macam ni "makanan di Alanna's Kitchen sangat sedap sekali, saya nak pergi lagi" Ha..ha..ha..nampak tak bukan aku je yang teringat terbayang tapi anak-anak pun ! Syahmi Sufiya Syakirah makan bertambah-tambah .. punya sedap.

Harga.


Aiskrim pun homemade. Kau mampu !

Selain dari Nasi Arab yang sedap nak mati tu, ni ha kek homemade yang dimasak, diadun, dibuat sendiri oleh Madam . Kalau datang sini korang wajib try atleast sepotong kek ! Pun sedapp..aaa sorry la korang..kalau tak sedap aku cakap je tak sedap, atau aku tak blog kan terus ! Tapi kalau sedap sumpah 80 juta kali pun aku cakap sedappppp~

Sungguh, aku nak repeat lagi tapi aku nak bawak ibu sekali. Ibu adalah penggemar Nasi Arab. Oh ye, selain dari nasi arab ade juga menu tomyam semua lah. Pendek kata kalau korang tekak lain-lain boleh sangat makan kat kedai ni sebab semua ada ! Ni menu wajib berbuka puasa, korang jangan lepaskan peluang tau. Call sehari sebelum nak pergi berbuka puasa okeh ! Kalau walk-in memang takde la .. PENUH !


Alamat : 

Alanna Kitchen
8 Jalan Pandan Indah 1/23D
Pandan Indah
55100 Kuala Lumpur.

MADAM : 012-551 8227
Call : 03-92017134

16 comments:

Mrs Puex said...

kalau la dekat, dah ku join semeja dengan awok.. tapi apekan daya..shah alam-ampang umpama ke johor jemm nye..hahahaha

nnti boleh bawak abah kite makan sini la nanti.. fav dia tu...

thanks for sharing mama iwa!

Ezna Ahmad Khalili said...

Perghhh menariknya....

y i e n said...

Uish, sedapnya nasi arab.. Balik ni nak cari jugaqlah nasi arab, hehe~~

SYANI said...

Nasi arab tu ko suruh je Eady yang suapkan.. mesti konfem ko tambah2 makan..

mama tisya said...

amboi byk kali ulang tayang gmbr nasi arab tu..mmg sodap kn..hehe

Jueliza Jamani said...

Hoyehh boleh list utk iftar nanti. Alannas kitchen

dorsett pink said...

Waahh! Trlan air liur terus tengok makanan ni

el said...

lama x makan nasi arab..
lam posa mesti sehari tu ada makan kat luar pekena nasi arab hihi

Inani Hazwani said...

Terus teringat balik nasi Arab hari tu. Hahaha! Sedaaap sangat sampai bertambah tambah makan.

Nieyl said...

Dah lama x makan nasi arab...

Azian Elias said...

Ada macam2 food ye..hopefully depa boleh kekal kan quality..so puas hati kita. Akak suka nasi arab.

Nour Adieb said...

Sy suka nasi Arab 😍😍😍

Nora Karim said...

Dalam gambar tak dapat bayang menu for 4 tu besar mana. Gambar yang ada izwa sekali tu memang nampaklah betapa besarnya mebu for 4 tu... kenyang makan tu!

Falsya said...

First time kite tgk nasi arab di-served dengan elok..selalu penuh pinggan..heheh..so far kite try nasi arab nie saba yg sedap..boleh cube nasi arab nie..

hainom OKje said...

Nampak menariklah Izwa....macam macam ha lauknya...
Tapi kat Kg Pandan pulak jauh dari rumah tuu...

- dieyana - said...

menitik air mata tgk Nasik arab nih...kite mmng penggemar Nasik arab..
ok bai..sambil lap air mata... insya-Allah ada rezeki, kena try!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang