thumbnail

Wednesday, June 21, 2017

Selamat Hari Raya Tanpa Persiapan Raya !


Nak sembang lah. Entry pun mungkin entry yang terakhir .. ehh baca macam nak mati je kan ? But who know right ? Only ALLAH SWT tahu segalanya ;) but tak nak la cakap pasal mati .. nak cakap entry ni mungkin entry last sampailah lepas raya ! Ha..ha..ha.. mood dah kelaut sangat nie. Pelik la korang ni macam mana la punyer gigih nak update hari-hari dengan mood raya dah dekat ni. Aku yang takde mood raya pun still takde mood nak update blog . Ha..ha..ha.. punyer teruk !

Nampak tangan berbalut tu?

Hari ni ada appointment amik darah kat Hospital Ampang untuk check sakit yang aku sendiri tak tahu kenapa lah .. amik darah je koranggg jumpe pakar nyer nanti 03.07.2017 nanti. Korang doakan aku yang baik-baik aje lah ye, takut pulak dengan keadaan sekarang macam-macam sakit ade kat dunia nie.

Punya susah nak amik darah, punyer susah nak cari urat .. dari tangan kanan langsung tak jumpa urat amik pulak kat lengan kiri .. dah dapat urat nyer darah pulak tak nak keluar .. huhuu.. dapat 1 botol jek ! Padahal kene punuh kan 4 botol .. kene pulak amik kat tangan depan. Jenuh la cucuk sana sini, sampai medical officer tu pun cakap "puannn mana urat nii..saya dah pakai jarum baby ni tau..jarum paling kecikkk sekali .." ha..ha..ha.. nasib lah.

So raya korang macam mana ? Mesti meriah kan sambutan & barangannya. Aku macam biasa takde apa pun. Baju raya aku baju raya Ed baju raya anak-anak sehelai pun takde. Serius takde ! Guna je la baju masa kezen aku kawin last year. Tahun ni memang sendu betul lah persiapan. Malas pun ye takde mood pun ye. Yang ade aku berhabis duit untuk ibu je. Beli daging la, ketupat la, order ketupat palas la, kuah kacang la, kuih raya la, kerepek la, ntah ape-ape lagi .. untuk rumah sendiri sumpah 1 benda pun takde ! Percayalah cakap aku nie. Kita orang macam tak beraya pun.

Korang balik kampung kat mana ? Bila tuuuu .. ? Aku raya Cheras je, pagi raya la balik .. hehehe.. lepas raya malam balik semula . Apa nak buat orang KL gini lah. Tak meriah mana pun. Yang penting makan mesti meriah ! Cakap pasal makan, berat aku turun 5kg uolls ! Bulan puasa ni langsung takde selera nak makan. Jenuh la hari-hari Eady pujuk nak makan apa..siap nak belanja makan la tapi memang tak la..tak tahu kenapa selera langsung takde. Nak mati ke aku ni??

Apa pun SELAMAT HARI RAYA korangggg .. berhati-hati dalam perjalanan pergi dan balik kampung tu ye ! Moga selamat pergi dan selamat kembali, kalau mengantuk stop dan tidur dulu okeh ;)

23 comments:

Adam said...

Selamat hari raya.
Saya pun belum siap apa2 untuk raya.
Tapi saya senang sebab sorang.
Pakai kain pelekat pun ok raya ni.

el said...

aku pun taun ni mcm x ready je nak raya
sebab rumah pun x siap sepenuhnya
baju raya nak tempah last minute tailor x jd amik
huhuhu..kuih raya plak mcm x byok yg buat
ntahlah preparation tu semua kelaut


selamat hari raya juga!
maaf zahir batin

I am LZ said...

Selamat Hari Raya Idzwa..
Raya saya memang sama seperti tahun sebelum, seadanya.
Mungkin turn kanak-kanak rasa kemeriahan Raya..

- dieyana - said...

selamat hari raya idzwa, semoga semuanya baik-baik ya!
kiye persiapan sederhana..ala kadar..raya tetap raya...demi anak2..;-))

Julia Johari said...

Juju doakan semoga sis segera sihat ye...takpe janji sis sekeluarga seronok di hari raya ye...jaga diri sis mmmuahhh!

Warisan Petani said...

Selamat hari raya.
Semoga dipermudahkan semuanya.

Norhayati Mohd Isa said...

Selamat hari raya Idzwa..
Maaf zahir batin..
Mana tahu komen2 akak menyinggung perasaan..

Alhamdulillah..
Semua persiapan raya dah siap..
Selebihnya utk anak2..

Sejak arwah mak abah dah meninggal..
Akak balik rumah en suami..
Sementara abah mertua adakan..

Semoga idzwa diberikan kesembuhan..

JMR said...

Jemput datang rumah beraya kak..

dorsett pink said...

Idzwa. Saya doakan awak sihat.. Saya sedih tengok awak sakit macam ni.. Mengambil berkat Ramadhan ni, moga Allah makbulkan doa saya & doa kawan2 yang lain utk tengok awak kembali sihat & ceria seperti sedia kala....

dorsett pink said...

Idzwa... Pasal baju raya tu awak tak yah sedih la. Utk pengetahuan awak,actually saya seorang yang tak suka nak sambut raya, maksud sy, tak suka raya sakan. Tahun ni je ada baju baru utk raya sebab baju2 semua dah lama, so tahun ni nak beli baju baru untuk dipakai selama bertahun2. FL pun cepat besar,baju semua dah tak muat. so memang kena beli yang baru kat dia. Selama ni saya tak ada baju raya pun, saya pakai apa yang ada jer..dulu Rasulullah saw cakap di hari raya kita disunatkan untuk pakai baju yang cantik dan kemas, bukannya pakai baju baru.. So kalau tak ada baju baru pun tak apa, janji kemas & cantik..

Azhafizah Md Nor said...

persiapan raya biasa-biasa je. janji raya nanti dapat makan sedap-sedap.

Selamat hari kak & take care. Semoga semuanya baik-baik je.

ain.ya.nun. said...

Selamat Hari Raya WA! Maaf zahir batin.
Semoga ko terus di beri kesihatan yang baik,umur yang panjang, dan mood blogging datang kembali ;)

Mrs Puex said...

selamat hari raya iwa..

persiapan raya kite cuma baju hari raya pertama je..
kasut semua ape tak beli.. emmm entahlah..mood kita sama je kot..

jemput raya kat rumah ya..

#teamrayaKL

mama tisya said...

smoga dipermudahkan urusan jmpa pakar nanti...kena amik darah lg ye huhu...salam aidilfitri

lieyalatif said...

aduh wa...sedih bace...in sha Allah kite doa byk2 result darah ok ajek....bab raye xpe laaa...sambut mane yg ada...asalkan ade bersama2 org tersayang pun dah cukup happy kan....raye ni paksa mkn byk2 key...

***
selamat hari raye dari lieyalatif & co....mohon ampun maaf kalo ade terkasar bahase sepanjang kite 'bersua' walau hanya di alam maya....hati2 dlm perjalanan nanti....

Cincin disarung hati berdebar
Jarinan lembut wajah terhias
Ramadan disambut penuh sabar
Aidilfitri disambut dengan meriah


Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin

Adam said...

Selamat hai raya

Fiza Rahman said...

Selamat hari raya beb. Persiapan raya aku pon biasa2 jer. Raya kat KL jer. Hope kesihatan dan selera makan kau kembali pulih macam biasa.

Ainniah Zulkefli said...

selamat hari raya aidilditri.
maaf zahir batin.

Semoga semuanya ok utk izwa ya. :)

Nurhidayu said...

Selamat hari raya Izwa... kenapa tu? moga dipermudahkan urusan izwa

Raihanah Ahmad said...

Selamat hari raya, semoga cepat sembuh

Aju Mohit said...

Semoga resultnya baik baik aja beb!! Take care ya

hainom OKje said...

Moga Allah permudahkan urusan awak dan moga Allah sembuhkan apa jua penyakit ye Izwa...
Mmg ada org yg jenis urat halus kot ek...

Falsya said...

kite pulak terbalik...kulit jenis nipis..setiap kali nak amek darah mesti happy yg tukang amek tuh..selak je lengan baju dh nmpk urat hijau dh..wahaha

apakah resultnye wahai kakakku?..take care tau..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang