thumbnail

Tuesday, June 12, 2018

Sahur Kekal Kenyang Sepanjang Hari Bersama QUAKER OATS


Salam ramadan.

Heh..dah nak habis puasa baru gigih nak share tips kekal kenyang sepanjang hari sepanjang puasa. He..he..he..takpe kita praktik masa puasa enam nanti. Ye dak? Puasa sunat pun boleh juga dipraktikkan.

Seriuslah cakap bulan puasa ni aku memang takde selera langsung! Baik masa sahur baik masa berbuka. Bayangkan sahur seteguk air & ubat, berbuka pun sama seteguk air & ubat. Sekali sekala je aku makan, itu pun yang orang bagi or belikan. Masak macam biasa hari-hari pagi petang masak tapi nak makan sendiri memang tak lalu sangat. Bulan puasa ni aku turun 8 kg! Percayalah aku pernah tak makan 4 hari sepanjang bulan puasa ni, hanya air seteguk & ubat je yeeee bukan segelas air okey! Baju kebaya yang dah berkurun tak boleh pakai pun dah muat elok tersarung.

Jadi nak kekal bertenaga sepanjang hari, kekal kenyang sepanjang hari aku cuma ambil QUAKER OATS!

QUAKER OATS since 1877

QUAKER OATS since 1877

Kalau dulu aku paling benci oat! Setiap kali tengok oat confirm aku rasa mual sebab macam makan munt*h. Sorriii...Eady selalu marah kalau aku cakap macam tu..ha..ha..ha..almaklum orang kampung macam aku mana reti makan benda-benda macam ni tapi sejak diperkenalkan, sejak-sejak dah pandai rasa sikit-sikit barulah tekak boleh mula terima. Rupanya SEDAPPPPPPPPPPPPP oat ni! Ha..ha..ha...ketinggalan zaman aku weh~

Quaker Otas dah keluarkan yang instant!

QUAKER OATS since 1877 - instant

Sejak QUAKER OATS dah keluarkan yang jenis instant lagi murah dan pantas aku nak bersiap waktu sahur. Just koyakkan MATCHA GREEN TEA tuang dalam cawan dan tambah air panas je. Nak lebih sedap dan mengenyangkan aku top up epal hijau & epal merah. Insya allah setakat hari ni takde pulak rasa lapar-lapar masa waktu siang. Tak makan nasi pun steady je.

Ohhh...tahu kah anda, Quaker Oats mengandungi bijirin oat yang tinggi serat dan protein, dapat membantu mengurangkan rasa lapar. Oat  adalah  sajian  yang  mengenyangkan  kerana  mengandungi  9.4g serat dalam  setiap  100g dan protein yang lebih tinggi daripada beras perang, barli dan tepung gandum2. Kandungan khasiatnya  yang  tinggi  menjadikan  ia  lambat  dicerna  serta  dapat  membekalkan  tenaga melalui pembebasan glukosa ke dalam salur darah.

Selain dari buah-buahan, korang juga boleh top up kurma, kismis atau madu tau nak bagi ada rasa manis-manis buah tu almaklum green tea kan so rasa teh dia extra sikit. Korang jangan risau, MATCHA GREEN TEA ni rasa dia tak sepelik green tea kat luar sana tu. Macam aku memang out teruslah air-air green tea ni, lantak lah orang kata sedap pun bagi aku tak sedap pun..hahahaha..tapi QUAKER OATS punyer green tea ni tak sepelik green tea lain. Masih boleh diterima pakai oleh tekak dan rasa dia lemak-lemak sedap.

QUAKER OATS yang lain pun dah mudah giler nak buat! Just add on air panas je uolls~ takde nyer nak kene bancuh teruk-teruk dah dan sekarang QUAKER OATS dah keluarkan macam-macam perasa. Try lah korang...sedap rupa nyer oats niiii..ha..ha..ha...


Untuk maklumat lanjut tentang kebaikan oat serta promosi, acara dan resipi Ramadan/Raya terkini, layari :


6 comments:

Nurzakiah Hanum said...

betul fav kami utk sahur

HeNRieTTa JoSe said...

rietta xgemar yang oat biasa sebab dia mcm melekit2, kalau yang rolled oats okay...tpi mcm sedap pula campur dgn apple hijau tu...

التميز المثالي said...


شركة تنظيف منازل بالجبيل
شركة تنظيف بالجبيل
شركة تنظيف سجاد بالجبيل
شركة تنظيف شقق بالجبيل
شركة تنظيف فلل بالجبيل


شركة تنظيف مجالس بالجبيل
شركة تنظيف منازل بالقطيف
شركة تنظيف مجالس بالقطيف
شركة تنظيف سجاد بالقطيف
شركة تنظيف شقق بالقطيف

التميز المثالي said...


شركة تسليك مجارى بالدمام
شركة تسليك مجارى بالخبر
شركة تسليك مجارى بالقطيف
شركة تسليك مجارى بالجبيل
شركة تسليك مجارى بالاحساء

شركة تسليك مجارى بصفوى وسيهات وراس تنورة
شركة تسليك مجارى بالرياض
شركة تنظيف وشفط بيارات بالدمام والخبر
شركة تنظيف مساجد بالدمام والخبر
شركة الماسة لمكافحة الحشرات بالدمام

التميز المثالي said...


شركة المثالية للتنظيف بالجبيل
شركة المثالية لتنظيف المنازل بالجبيل
شركة المثالية لتنظيف المجالس بالجبيل
شركة امست للتنظيف ومكافحة الحشرات بالدمام
شركة امست للتنظيف ومكافحة الحشرات بالخير
شركة امست للتنظيف ومكافحة الحشرات بالقطيف
شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالجبيل
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالخبر
شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالدمام

التميز المثالي said...


شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة مكافحة النمل الابيض بالدمام
شركة مكافحة الحمام بالدمام والخبر
شركة مكافحة حشرات بالقطيف
شركة مكافحة النمل الابيض بالقطيف


شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة مكافحة النمل الابيض بالجبيل
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة مكافحة حشرات بالاحساء
شركة مكافحة حشرات بالرياض

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang