thumbnail

Tuesday, April 25, 2017

2 Perkara Dah Selesai


S&P baru (sign s&p buat kali ke-2!)

Part 1 - entry ni . Kalau ikutkan aku sign S&P bulan 9 tahun lepas, sekali dah apply loan tak approved lagi sebab nama ade 1 je sedangkan aku join loan. Nak tak nak kene sign sekali lagi tapi makan masa berbulan-bulan nak tunggu semua S&P dikumpul semula. Ye la 1 kat Jab Tanah la, 1 kat pemaju la .. kan banyak pihak terlibat. So korang lepas ni kalau join loan pastikan nama dedua ade tau, jangan jadi macam aku ! Penat nak setelkan benda-benda kecik tapi ambil tempoh yang lama. Nampak simple tapi impak dia setengah tahun habis !

Tapi alhamdulillah semalam setel dah sign S&P baru, dah send ke HR now tunggu loan je keluar untuk bayar ke pemaju then dapat balik duit deposit tuh. Semalam juga bayar duit lawyer separuh. Huh kalau cakap pasal beli rumah ni boleh give up di buat nyer ! Sana sini kene sediakan duit tapi tetap kene bertabah demi anak-anak. Untuk tempat berteduh anak-anak je nie. Lepas-lepas ni tinggal tunggu rumah siap je, dijangka awal taun depan . Hohohoo.. sekejapan je masa rasa nyer ! Rasa macam baru je mengeluh nak tunggu 2018 masa cabut undi hari tu (entry ni) tetibe dah nak habis 2017, takut pun ade. Nak masuk rumah pakai duit lagi . Huwaa..trauma nak pikir tapi kene juga lalui .. ye dak ? Satu perkara dah selesai. Next ..

Budak perasan hensem sebab pakai spek ! Grrr..


Sebelum pegi sign S&P aku sempat pegi ambil spek mata Syahmi yang dah siap. Hmm..sambil belek-belek duk mengeluh juga sebab anak dah pakai spek. Hu.. hu.. hu...
Terpaksa juga redha. Petang aku balik pas spek tu kat Syahmi, terus dia menyerengih lebar sebab terlalu happy ! Grrr..bagi dia, pakai spek ni bertambah hensem. Kawan-kawan kat sekolah cakap. Grr..sengih je dia sepanjang petang & malam tu. Yang aku pening sebab si adik bukan main mengamuk nak pakai spek abang. Iskk..budak tu..meraung-raung dari bawah dan sepanjang naik rumah tingkat 2. Aku biar je..lantak la kau meraung pun tak kuasa nak layan. Dia dah la ganas, kang patah kene buat lagi spek .. dah la mahal RM300 okeyy..

Syahmi cakap "haaa..barulah jelas nampak" :( sedih pun ade masa dia cakap macam tu, sebab salah aku juga lama sangat biarkan .. lama sangat aku ignore apa dia cakap semata sebab ego dan kebodohan aku .. korang jangan jadi macam aku okey .

Selesai dah 2 perkara, ade lagi tapi takpelah slow-slow atleast aku tak stress sangat. Oh ye cakap pasal stress nak cerita, office aku dapat komputer baru back-up punyer back-up data last-last data semua corrupt sampai 1 benda pun takde. Jadi zero data..migrain terus aku 2-3 hari minggu lepas. Slow-slow kene dapatkan semua data tu balik.

22 comments:

Nurzakiah Hanum said...

singgah pagi selasa
hari ini bz sangat2
x dan nk blogwalking
anyway anum drop here first ya

Jueliza Jamani said...

Syahmi syahmi.. kacak bergaya lg la anak teruna nih.. tahniah dah settle pasal rumah

Julia Johari said...

Berkat kesabaran kak izwa...kali kedua sign s&p mencabar sgt ni...tahniah akak! rumah akak sekarang lajuuuu dah tinggi naik...hari2 lalu pi keje nampak...selalu ckp rumah kak izwa dah nk siap...happy sis!

Kakcik Nur said...

Memang macam2 hal kena selesaikan bab beli rumah ni....nanti dah dapat kunci, fikir nak isi barang keprluan pula....ansuran bulanan lagi....

Bertabahlah. Setidak-tidaknya bila dah ada rumah sendiri, tak perlu bayar sewa dan boleh buat apa kita suka... :)

Maria Firdz said...

Moga terus dipermudahkan urusan...

Adam said...

Hensemnya dia

I am LZ said...

Tahniah bakal dapat rumah baharu..
Semoga dipermudahkan segala urusan Idzwa..

HeNRieTTa JoSe said...

mmg hensem pown...hehehe....alhamdulillah dah settle snp...

Fiza Rahman said...

ALhamdulillah... Selesai jugak.

Nieyl said...

syahmi yg kacak lagi ensem..
Alhamdulillah...selesai dah urusan akk...
semoga Allah terus murahkan rezeki akk sekeluarga...

Raihanah Ahmad said...

wah tahniah IK. rumah baru

Inani Hazwani said...

Alhamdulillah. Moga dipermudahkan urusan kak Izwa yang seterusnya. Amin :)

Azian Elias said...

ALHAMDULILAH..
masuk rumah baru, macam2 nak difikirkan.
duit macam air.

alia farhan Said said...

Bestnya..rumah baruuu

dorsett pink said...

Comey pakai spek

Khir Khalid said...

Alhamdulillah syukurlah selesai semuanya dgn lancar... abam tu pun semakin ensem dgn spek.. sempoilah :) :)

Dewi Aja said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Ezna Ahmad Khalili said...

Tahniah Dik Izwa.....

PAk RUDI DI SEMARANG said...

Assalamualaikum wr.wb mohon maaf kepada teman teman jika postingan saya mengganggu anda namun apa yang saya tulis ini adalah kisah nyata dari saya dan kini saya sangat berterimah kasih banyak kepada Mbah Rawa Gumpala atas bantuan pesugihan putihnya tampa tumbal yang sebesar 15m kini kehidupa saya bersama keluarga sudah sangat jauh lebih baik dari sebelumnya,,saya sekaran bisa menjalanka usaha saya lagi seperti dahulu dan mudah mudahan usaha saya ini bisa sukses kembali dan bermanfaat juga bagi orang lain,,ini semua berkat bantuan Mbah Rawa Gumpala dan ucapa beliau tidak bisa diragukan lagi,bagi teman teman yang ingin dibantuh seperti saya dengan pesugihan putih bisa anda hubungi di no 085 316 106 111 jangan anda ragu untuk menghubuni beliau karna saya sudah membuktikannya sendiri,karna Mbah tidak sama seperti dukun yang lain yang menghabiskan uang saja dan tidak ada bukti sedankan kalau beliau semuanya terbukti nyata dan sangat dipercay,,ini unkapan kisah nyata dari saya pak Rudi di semarang.Untuk lebih lenkapnya silahkan buka blok Mbah di šŸ£PESUGIHAN PUTIH TANPA TUMBALšŸ£

el said...

tahniah2..semoga dipermudahkan urusan seterusnya ye

Nora Karim said...

Memang letih nak menguruskan rumah. Sabarlah izwa.. ada hikmah tu. Moga segala urusan dipermudahkan Allah...

Falsya said...

House warming jgn lupe ajak tau..hehehe..

Ehhh, hensem sgt nie nantu mommy..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang