thumbnail

Tuesday, April 04, 2017

Banyak..


Short update. 

Banyak benda nak share sebenar nyer tapi rasa macam tak penting pulak nak cerita. Kalau rajin follow je IG / FB aku. Kat sana aku selalu update. Kat blog ni macam dah takde mood. Lama giler tak BW rumah korang. Serius buka blog pandang je, pastu tutup.

Now aku banyak fokus pada kerja sebab oh ye..alhamdulillah loan rumah aku selesai dah (syukur syukur syukur alhmamdulillah~) walaupun cabaran dia agak mencabar sampai tahap aku nak give-up dah..serius rasa nak lepaskan je tapi tetap kuatkan semangat sebab fikir ini je tempat berteduh anak-anak kalau-kalau aku dah takde :(

Sekarang tinggal tunggu sign S&P baru (ni pun isu gak ni..tak selesai lagi..tapi dalam tempoh nak sign dah..) last sekali nak bayar lawyer..hah yang ni la lap peluh giler-giler nie! Perit nak kumpul duit bayar lawyer weh..sebab tu aku banyak hilang mood kat tempat lain. Nak fokus satu-satu benda dulu.

Event pun amik yang parenting je sekarang ni, yang lain macam tak minat dah. Penat ke sana ke mari tapi macam tak berbaloi pun ade. Rasa kene tipu pun ye. Aku amik event parenting sebab aku boleh bawak anak-anak so anak-anak depan mata, aku puas. Lantak lah orang nak kata aku memilih ke ape. Penat nak lepaskan fasa nie. Bila nyer ntah nak selesai. Serius penat. PENAT sangat. Mood pun manjang ke laut sangat nie.

Eh banyak benda la nak kene fikir. Sabar ye nanti aku datang melawat. ;) BTW, 19hb ni Syahmi ade lawan hafazan peringkat sekolah. Padahal baru habis buat konsert band sekolah kat KKLW. Korang tolong doakan dia dapat baca dengan lancar, ingatan kuat dan berjaya tempuh perlawanan tu ye ;) aamin..TQ  korang doakan.

17 comments:

Mrs Puex said...

all the best syahmi.

Fiza Rahman said...

Alhamdulillah... Selesai juga hal rumah. Sabtu ni join x event motherhood kat maju junction?

mama tisya said...

alhamdulillah loan umh dh lulus..standby utk S&P and byr lawyer la plak..smoga dipermudahkan..good luck juga utk syahmi

Norhayati Mohd Isa said...

Semoga dipermudahkan syahmi utk pertandingan hafazan..
Good luck syhami..

Noor Azlan said...

Alhamdulillah, tercapai juga impian ada rumah sendiri kan... bersabar ye dengan dugaan...

Inani Hazwani said...

Alhamdulillah. Moga dipermuahkan semua urusan seterusnya. Nani pun tak sempat nak update blog sekarang apatah lagi blogwalking. Huhu. All the best Syahmi :)

Nieyl said...

Happy for u kakak...
InsyaƁllah mudah²an semua urusan akk n syahmi dipermudahkan..Ameen....

Mas Zull said...

assalamualaikum izwa...semoga dipermudahkan semuanya yer...
** Mama Maszull

Nour Adieb said...

alhamdulillah, loan rumah dah lulus. tercapai impian nak ada rumah sendiri :D

Raihanah Ahmad said...

tahniah semoga diluluskan

Julia Johari said...

Semoga urusan akak dgn lawyer dipermudahkan ye...pelan2 kak...juju settle dah bab lawyer...siap claim kwsp dah ...cuma belum sempat nak share kt blog je...nanti ready juju share pengalaman pasal rumah ni...all the best abg long syahmi

Kira Sakura said...

sama lah kak. hal rumah ni sampai rasa ehhh nak give up lah. tp kalau give up duit deposit hangus. duit lawyer tetap kena bayar dan teruskan jugak lah. bukan senang nak dapat sesuatu yang berharga kak. moga kita sama2 kuat dan sama2 dimurahkan rezeki lagi aminnnn

Moga Syahmi Irsyad Berjaya, kuat ingatan dan dipermudah urusannya nanti amin

hainom OKje said...

Alhamdulillah ....lega ye Izwa bila loan dah lulus. Beli rumah biasalah Izwa, cenggitulah, bab fees lawyer tu mmg mencengkam jiwa sungguh. Nanti fees pindah hak milik lagi. Mmg pening.

Khir Khalid said...

Alhamdulillah.. tahniah.. all the best utk Syahmi juga.. aamiin :)

adianiez AIDA said...

wah tahniah.
bakal ada umah sendiri ekk, izwa.
bab bayar lawyer tu memang, sakit kepala!

Falsya said...

Alhamdulillah..nnt buat house warming jgn lupa ajak tau..ehhh, hahahahah..

Syahmi, mommy doakan syahmi dpt baca dgn lancar..semoga Allah permudahkan urusan nantu mommy..ehhh, ☺️

dorsett pink said...

yee memang lama idzwa tak berkunjung ke rumah saya.. hehehe *just joking... Takpe idzwa, take your time, have a good rest, nanti bila dah ada mood nanti update banyak2 k. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang