thumbnail

Tuesday, August 01, 2017

Tak Jejak Di Tanah!


HALUUUUUUUUUUUUUU...lama nyer tak update blog! Malas pun ye berehat pun ye juga. Syakirah kene chicken pox ni ade juga hikmah nyer! Aku dapat berehat sepenuhnya juga kat rumah sampai langsung tak jejak tanah weh! Hilang juga la sakit-sakit aku ni ha. Hahahaha..dari sabtu aku duduk rumah sampai sabtu balik langsung tak keluar langsung tak turun rumah! Gigih kauuuuuu...macam orang dalam pantang padahal yang chicken pox nyer Syakirah.

Orang sarapan sebelum pegi sekolah dia pun sibuk sarapan sekali!

aktiviti Syakirah kat rumah

budak bayang-bayang aku ni!

Duduk 9 hari kat rumah dengan dia ni penat okeh. Kau nak pegi mandi pun payah kau nak pegi masak pun payah, mengikut jek. Baru je amik tuala dah tanya "mama nak mandi ke?" mama lama lagi ke? mama buat ape tu? mama cepat la mandi pastu ketuk-ketuk pintu! Arghh..dimanakah ketenangan ku nak mandi ni..ha..ha..ha..nasib baik lah waktu solat dia okey diam ikut je apa aku buat. Aku kene baca kuat sikit supaya dia boleh dengar apa aku baca.

Sekarang dia dah okey sikit tinggal kuping-kuping je, doktor bagi kuarantin 14 hari so minggu ni Eady yang cuti. Aku dah minggu lepas. Kene pulak minggu ni aku ade kursus, ade appointment hospital so busy sikitlah. Seminggu tu aku rehat, masak, tengok tv je dengan Syakirah. Layan je lah mulut becok dia tu. Hilang sikit la penat & sakit dada aku ni. Harap-harap khamis ni scan jantung cantik lah graf nyer. Tak boleh nak cerita banyak ni, keje banyak.

16 comments:

Inani Hazwani said...

Tak lamaa lagi baiklah tu dikmok. InshaAllah. Kak Izwa pun take care & semoga baik baik aje jumpa doktor nanti. Heheh ��

Noor Azlan said...

Hahaha... budak kecik sama je perangai kan... memang maknya tak dapat buat apa...

Nurzakiah Hanum said...

semoga cepat baik

Sheila Adziz said...

ala...comeynya syakirah pakai telekung, kena c.pox pun comey lagi... cepat sembuh tau... :)

Khir Khalid said...

In shaa Allah.. dah nak sembuh tu. Moga dipermudahkan dan diberi kesembuhan segera... aamiin :)

Kakcik Nur said...

Syakirah yang betul-betul fotostat wajah mamanya... InsyaAllah, semakin sihat dia tu. :)

nini said...

Comel....muka sebijik mama dia...Semoga cepat sembuh yer dik...umoq berapa ni

Nieyl said...

salam rabu...
nieyl singgah blog fav nieyl...
Alhamdulillah..adik dah makin sihat...

Amanda Suria said...

Sian adikmok...semoga cepat sembuh ye dik..mama x leh masak menggoreng la kat rumah sepanjang adik kena chicken pox kan?

HeNRieTTa JoSe said...

sian adik mok...moga cepat sembuh....

Fiza Rahman said...

Izwa junior. Hope semuanya ok.

dhia lyna said...

moga cepat sembuh dear

Shiqin Sunshine said...

Semoga cpat sembuh adik mnis :-*

dorsett pink said...

saya faham. mak-mak bile anak tak sihat, memang tak senang duduk, nak tengok blog pun x ada hati, risaukan anak.

dorsett pink said...

semoga Syakirah cepat sembuh sepenuhnya

hainom OKje said...

Laa....adik mok ena Chiken pox rupanya...
Harap tak menjangkit dgn abang kakaklah hendaknya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang