thumbnail

Friday, January 12, 2018

BANGLO PERKAHWINAN DAN PAKEJ LENGKAP MAJLIS | THE WEDDING HERITAGE

BANGLO PERKAHWINAN DAN PAKEJ LENGKAP MAJLIS | THE WEDDING HERITAGE

The Wedding Heritage iaitu "Banglo Kahwin No.1" Hai korang, lama tak sembangkan? Muncul-muncul terus nak cerita pasal kawin. Wahhhh gitu..aku suka tengok orang zaman sekarang kawin! Best nyer korangggg...pelamin cantik fotografer cantik makan sedap..pendek kata macam-macam pakej hebat dan murah la ade sekarang sampai rasa nak kawin lagi je..hehehe..

Nak lagi senang hire wedding planner je! Perghh..aku dulu semua kene buat sendiri, penat dan stress okey~ Takut ditipu wedding planner?? Ye juga ye tak..zaman sekarang semua nyer nak tipu sana sini. Ade yang kene tipu katering tak datang masa hari majlis perkahwinan la, sudah nyer sekeluarga pengantin rugi dan malu tauuuu..seram! Ingatkan kes viral baru-baru ni? Sedih bila baca.

Baru-baru ni aku ada tertengok siaran langsung temubual di TV AlHijrah, top wedding planner "The Wedding Heritage" ada menyarankan supaya bakal pengantin berfikir secara realistik pasal hire wedding planner ni. Ade yang nampak gah sangat tapi murah giler mesti macam ada yang tak kene kan? Apa pun kene berfikir secara bijak! Buat kajian, tengok review sana sini untuk setiap wedding planner tu takut-takut kene tipu, nanti nak salahkan siapa? Tak caya boleh tengok link ni Wedding Planner Penipu! Salah Siapa? :



Masa siaran langsung temubual top wedding planner "The Wedding Heritage" di TV Al-Hijrah tu aku tertarik sangat dengan interview tu tentang Banglo Kahwin atau "Bungalow Wedding" yang berkonsep kan cuci tangan! Wow sangat niiiiii...sekarang ni banglo dah dijadikan sebagai pakej perkahwinan serba lengkap. Lokasi, tempat, makanan, pakaian, pelamin & macam-macam lagi semua disatu tempat je..wow lagi ni! Senang tak payah fikir ape dah kalau macam ni. Hebat! 

Kalau korang nak tahu, dekat kawasan Ampang, Damansara dan terkini di Putrajaya ada 1 team wedding planner Banglo Mewah yang cukup femes sekarang ni namanya 'The Wedding Heritage' korang boleh cepat-cepat google pasal wedding planner ni kalau nak tengok feedback event yang diorang dah buat. 

FB : The Wedding Heritage Bungalow





The Wedding Heritage iaitu "Banglo Kahwin No.1" | di Malaysia berkonsep Banglo Perkahwinan & Pakej Kahwin Cuci Tangan menawarkan pakej lengkap 2018/2019 yang sangat berbaloi-baloi! Pakej ni boleh dibuat dirumah sendiri atau didewan. The best part The Wedding Heritage ada 3 cawangan banglo yang korang boleh gunakan kalau tak nak rumah kecah! Pendek akta korang satu family cuci tangan je takyah buat ape-ape. Perrrgghh..hebat~ Ada di Ampang, Kota Damansara & Putrajaya. Senang & sempoi takyah la berpenat-penat nak uruskan semua tinggal datang melawa je dan family pun boleh bergembira dihari perkahwinan korang ;) takdelah ade makcik-pakcik yang takde dalam gambar sebab sibuk nak setelkan apa yang tak cukup dalam majlis. Gituh~

Pakej "The Wedding Planner" ni termasuk semuaaaaaa..semua tu maksud aku 1 banglo tu korang boleh guna! Ada bilik pengantin nak bersiap, ada tea corner, ada semua la termasuk emcee. Hah dah pendek list mana nak cari emcee kan? Ingat senang ke nak cari emcee orang kawin sekarang ni? Susah tau. Oh ye paling best "The Wedding Planner" ada sediakan photographer yang sentiasa ready berphotoshoot okeh~ Wahhhhhhh kenapa best giler niiii..jeles nyer aku!! Tinggal tangkap gambar dan album pun disiapkan..arghh..jeles lagi~ Kenapa masa aku dulu takde semua ni..sobs~







The Wedding Heritage iaitu "Banglo Kahwin No.1" | cantikkannnnnnn gambar-gambar dari photographer TWH? Cantik nyer koranggggggg~ setangding photographer international tau. Korang akan dapat FREE Album & Unlimited Photo Pendrive sekali lepas majlis. Erghhh...semua cukup lengkaplah orang kata dan kalau ikutkan banyak lagi item free yang ditawarkan. Pasal bajet jangan dirisaukan kerana semua bergantung pada bajet korang sendiri! Dan boleh request quotation tau. Kalau tak caya tengok pakej dari "The Wedding Planner" 2018/2019 ni :




Banyakkkkkkkkkan? Berbaloi-baloilah orang kata! Pendek kata tak payah sakit kepala stress-stress nak cari pakej hebat tapi dalam bajet sendiri! Nak kawinkan kene la kurangkan stress kang tak berseri pulak muka tu..hehehehe...

The Wedding Heritage iaitu "Banglo Kahwin No.1" | team TWH amat dikenali dengan sangat membantu setiap pasangan, kreadibiliti wedding planner dijaga elok takyah nak pertikai lagi dah dan team TWH akan membantu merancang perkahwinan korang dari mula sampai selesai majlis! Orang-orang macam kita ni..ehh kita..kekekeke..yelah zaman-zaman busy ni kan mana ade banyak masa nak uruskan majlis besar ye dak? So serahkan je pada yang pakar! 

Best Wedding Moments..Thanks #twhteam








Ramai sangat customer berpuas hati dengan TWH ni, dan boleh dikatakan TWH ni adalah trusted wedding planner! So korang yang mana tengah cari wedding venue dan pakej lengkap perkahwinan 2018/2019 boleh book cepat-cepat The Wedding Heritage "No.1 Bungalow Wedding Venue in Malaysia" nih~ Haishhhh..geram pulak aku tengok..kenapa lahhhhhhhhhhhh aku tak merasa ni..best nyer korannnnnggggg..ha..ha..ha...jeles weh~

FB : The Wedding Heritage Bungalow


8 comments:

Nieyla Nadia said...

Cantiknya la hai...
tapi sayang i dah kahwin dah..kekeke

Zeza Yurika said...

Lawa2 semua. Rasa macam nak sewa baju pengantin & tempah photoG & amik gambar ala2 post wedding je. Hehehe..

el said...

geram tengok semua lawa2 weiii..

Cik Tie said...

Semuanya cantik-cantik belaka! Kalau dapat kawin buat camni memang best la. Tiadalah stress! Senyum sampai ke telinga sorang-sorang yang hadir pun

Azhafizah Md Nor said...

Sukalah dengan konsep majlis dekat rumah banglo. Boleh buat tema ala garden gitu

Blog Akak Kembang said...

rasa nak kawin lagi plak ... hehehehe

hainom OKje said...

Kalaulah duit bersepah sepah...mmg tempah jerlah banglo mcm ni, senang! Tak payah pening kepala nak arrange bagai hihi

Khir Khalid said...

Menarik, unik dan kreatif.. boleh rekemen kat sedara mara yg nak melangsungkan perkahwinan nanti. Mmg mudah juga ada mcm ni.. thanks sharing Izwa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang